Close
Hotelltips i Rom: lyxiga Villa Spalletti Trivelli

Hotelltips i Rom: lyxiga Villa Spalletti Trivelli

Inlägget innehåller adlinks/köplänkar

Det charmiga hotellet Villa Spalletti Trivelli är som en helt egen liten hotelloas i Rom, och ligger i ett lugnt och skönt kvarter bara några minuters promenad från Fontana di Trevi. Är du ute efter ett lyxigare hotelltips i Rom är Villa Spalletti Trivelli definitivt ett alternativ du bör överväga!

Läs mer: Att göra i Rom – femton tips att ta fasta på

Hotelltips i Rom: Villa Spalletti Trivelli

Villa spalletti hotelltips rom
Villa spalletti hotelltips rom
Villa spalletti hotelltips rom

Inför vår resa till Italien bestämmer jag och min syster oss för att satsa en lyxigare hotellvistelse i Rom, medan vi kör ett enklare AirBnb-alternativ under efterföljande dagar i Neapel. Jag har under flera års tid spanat på Villa Spalletti Trivelli – och den här gången blir bokningen av.

#1. Villa Spalletti Trivelli och läget i Rom

Villa spalletti hotelltips rom

Villa Spalletti Trivelli ligger på kullen Quirinale, en av Roms berömda sju kullar, alldeles i närheten av Fontana di Trevi. Läget är därmed perfekt för att promenera runt i Roms historiska kvarter utan att bo mitt i smeten och överösas med ljudet av trafik och stadsmyller. (Enligt Google Maps är det en kvarts promenad till Colosseum respektive Pantheon och 8 minuter till Fontana di Trevi, men vi går snabbare än så.)

Själva byggnaden är en historisk kulturskatt och har under årens lopp mestadels varit en privatbostad och viktig mötesplats för både politiska och kulturella storheter. Sedan 2004 har den pampiga byggnaden fungerat som hotell, eller ”intimate luxury villa hotell” som Villa Spalletti Trivelli själva benämner sig.

hotelltips i rom

#2. Hotellrummen på Villa Spalletti Trivelli

att resa till italien rom
Villa spalletti hotelltips rom
Villa spalletti hotelltips rom
Villa spalletti hotelltips rom
Villa spalletti hotelltips rom

Alla hotellrummen har egna namn, vi bor i S Eustachio vilket benämns som ett ”Prestige Deluxe Double Room”. Rummet känns snarare som en lägenhet med sina 35 kvadratmeter, vilka rymmer en kingsize-säng, en soffgrupp, en hall och ett enormt badrum med dubbla handfast samt dusch och badkar. Inne i finns också en minibar med fri tillgång till dricka och snacks (vilket ingår i priset för hotellrummet).

#3. Gemensamma ytor

Att bo på Villa Spalletti Trivelli känns ungefär som att smyga omkring i en italiensk storfilm…

Villa spalletti hotelltips rom

…och jag får en känsla av att någon glamourös filmstjärna eller kunglighet ska kliva in genom dörren vilken sekund som helst.

Villa spalletti hotelltips rom

De gemensamma ytorna består bland annat av ett rustikt gammalt bibliotek…

Villa spalletti hotelltips rom

…och den stora representationssalen Sala degli Arazzi, där vi gäster kan slå oss ner i någon av alla soffgrupper.

Här dukas det upp till eftermiddagsdrink med tillhörande snacks…

Villa spalletti hotelltips rom

… och vi plockar med våra glas och går ut i trädgården som tillhör hotellet.

Villa spalletti hotelltips rom

Den här trädgårdsvyn hör inte till vanligheterna bland Roms hotell.

Vi har bara ett dygn till förfogande i Rom innan vi åker vidare mot Neapel, och vill knappt lämna hotellområdet för att ge oss ut på gatorna.

Villa spalletti hotelltips rom

Jag rekommenderar med andra ord inte hotellet om du bara vill ha en sängplats och tänker spendera större delarna av dagarna ute på språng i Rom. Villa Spalletti Trivelli bokar du för hotellhänget och känslan – vill du enbart ha tak över huvudet finns billigare och enklare alternativ att sikta in dig på!

#4. Takterass med jacuzzi (och turkiskt bad i källaren!)

Villa spalletti hotelltips rom

Hotellets stora takterass är en av många anledningar till att hotellet sticker ut från mängden.

Villa spalletti hotelltips rom

Vi drar på oss morgonrockarna och badtofflorna som finns på hotellrummen och tar hissen upp till terassen…

… där det finns ett flertal olika jacuzzis att välja på. Utsikten över staden är en fin bonus!

Villa spalletti hotelltips rom

Här uppe finns också en minibar där du kan sitta och sippa på ett glas med utsikt över Roms takåsar.

Väljer du att istället ta hissen längst ner i byggnaden kommer du till relaxavdelningen som rymmer ett imponerande turkiskt bad.

#5. Hotellfrukost på Villa Spalletti Trivelli

Villa spalletti hotelltips rom

Hotellfrukosten serveras på entréplan i en frukostsal med stora fönster och dörrar som vetter mot trädgården.

Även frukosten håller hög klass och ger den lilla extra guldkanten på hotellvistelsen. Hotellet har porslin med eget emblem och utbudet på den framdukade frukostbuffén kompletteras med en a la carte-meny med möjligheter beställa in godsaker direkt från köket.

Villa spalletti hotelltips rom

#5. Bra att veta om Villa Spalletti Trivelli

Ett lyxhotell kostar därefter, vårt dubbelrum går på ca 600 euro/natt. Jag hittar bättre priser under andra datum – utbud och efterfrågan styr priserna precis som på svenska hotell. I kostnaden ingår hotellfrukost, gratis minibar på hotellrummet (både snacks och dryck), eftermiddagsdrink samt förfriskningar i Sala delge Arazzi och tillgång till gymmet, det turkiska badet och takterassen med jacuzzi.

Boka hotellrum: Lediga rum och priser för Villa Spalletti Trivelli – mer information hittar du på hemsidan www.villaspalletti.it

#6. Fler lyxiga hotelltips i Rom

rom under lågsäsong
  • Palazzo Cinquecento: Femstjärnigt hotell med fantastisk takterass bara ett stenkast från tågstationen (Termini). Hotellet har en modern touch och är inte lika personligt som Villa Spalletti Trivelli. Hotellfrukost ingår inte. Här kan du läsa mer om lediga rum och priser.
  • Hotel Hassler: Femstjärnigt hotell med extra allt, beläget mitt i den historiska stadskärnan vid Spanska trappan. Vill du inte boka rum men ändå få din beskärda del av hotellatmosfären? Boka bord på hotellets Michelinklassade restaurang Imàgo med panoramavy över Rom. Här kan du läsa mer om lediga rum och priser.
  • Hotel Locarno: Femstjärnigt boutiquehotell med centralt läge vid de historiska kvarteren. Hotellet har många år på nacken efter invigningen 1925, och de 44 rummen är alla unikt inredda med Art Nouveau som gemensam nämnare. Här kan du läsa mer om lediga rum och priser.

Jag har också hört att det finns flera bra hotell vid Park Villa Borghese på Via Vittorio Veneto, bland annat Marriott, The Westin och Grand Hotel. Vill du ha hotelltips i Rom som håller en snällare prisklass rekommenderas Albergo Santa Chiara, ett prisvärt trestjärnigt hotell strax bakom Pantheon med nära till det mesta.


Har du några andra hotelltips i Rom som du gärna rekommenderar? Fyll gärna på i kommentarerna!

4 comments

  1. Vilket fint hotell! Hotell med takterrass är ju aldrig fel. Vi bodde på Martis Palace Hotel senast vi var i Rom, också ett jättefint hotell med bra läge vid Piazza Navona.

    1. Visst är det härligt med takterass – och här fanns dessutom en massa andra plus i kanten. Martis Palace Hotel, bra tips där – tack!!

  2. Fler terrasser med utsikter över takåsar åt folket! Shit vad läckert!

    1. Ja, men det funkar – eller hur!?? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close