Close
Efterlängtade löprundor på Istriens landsbygd

Efterlängtade löprundor på Istriens landsbygd

När löprundorna hemma i Nynäshamn har känts trötta och oinspirerande har däremot målbilden varit tydlig – som jag har längtat efter att susa fram i mina gympaskor på Istriens landsbygd!

Jag brukar alltid packa ner minst en omgång träningskläder i resväskan, det finns sällan bättre tillfällen att faktiskt ta itu med den där löpningen som under resande fot. Faktum är att jag nästan uteslutande har gympaskor på fötterna under mina flygresor för att spara plats i packningen, kanske är det (en av) anledningarna till att jag aldrig blir uppgraderad!?

löprunda istriens landsbygd

Vi har nu spenderat en vecka med basen i ett hus på Istriens landsbygd – och jag har passat på att springa varannan dag. Maria, mitt eminenta resesällskap, hittade en perfekt runda längs en näst intill otrafikerad väg. Den enda personen jag träffar på under mina rundor är en gammal gubbe som brukar vara ute och se efter sina vinrankor.

Det har varit extremt varmt här nere under mina rundor, men med hjälp av keps, bra musik i lurarna och mängder med vatten före och efter löprundorna har det gått utmärkt ta sig runt.

istriens landsbygd

Känslan efter ett avklarat pass? Bästa i världen.

istriens landsbygd

Med den här inramningen avslutades den sista rundan för veckan. Idag säger vi hej då till våra vänner som åker vidare mot Sverige, eller ja, rättare sagt mot Danmark. Igår kväll fick de ett sms från Norwegian att det flyg de skulle ha tagit i morse flyg hux flux ställdes in. De blev istället ombokade till ett senare flyg till Köpenhamn, där de förväntads övernatta för att sedan ta ett flyg till Stockholm på söndag morgon. Våra vänner har bland annat en Coldplay-konsert och ett basketläger på agendan på söndag, usch vilket snöpligt slut på den här resan! Vi må ha fått väldigt billiga flygbiljetter hit, men det kanske är för mycket att hoppas på att vi också faktiskt ska få komma hem som vi ska!?

Själva stannar vi kvar här nere på Balkan i ytterligare en vecka. Planen för dagen är köra ca 3,5 h söderut för att besöka Plitvice National Park, där vi också övernattar ikväll. Vi bokade ett pyttelitet rum via Booking.com igår kväll – det här kan bli spännande!


Här hittar du fler inlägg om Kroatien och här finns inlägg om träning på resan.

2 comments

  1. Håller helt med dig om hur bra det är att träna på resa och vilka skor som gör sig bäst. Bara att nöta. Inspirerande att du har klar målbild framför dig.

    1. Igår sprang jag i 35 graders värme i Makedonien. Underbart och hemskt på en och samma gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close