Close
Om att skapa min egen Superwoman

Om att skapa min egen Superwoman

Internationella kvinnodagen till ära tänkte jag lyfta begreppet ”Superwoman”. För ett tag sedan läste jag en artikel med tips om att bli sin egen Superwoman, med citat som ”Du klarar av mer än vad du tror, så se till att bevisa det för dig själv”. För mig är resorna en klart bidragande orsak till mitt anspråk på att numera, faktiskt, stundtals titulera mig själv som Superwoman.

Hur blir man då sin egen Superwoman? För mig handlar det om att hitta de ”superkrafter” som vi alla besitter. Det kan ta en livstid eller så, men det går! För mig finns det ingen tvekan om att resorna har varit med och format min egen variant av Superwoman. Resorna har skapat ett självförtroende och en självständighet som jag hade haft svårt att hitta på annat håll.

superwoman

Girlpower: lillasyster Kajsa, min dotter Julia och jag inför Tjejmilen för flickors rättigheter. 

Resorna och självförtroendet

Resorna har inte enbart format självförtroende, självkänsla och självständighet – de har också bidragit till att skapa en entreprenör som jag inte visste fanns inom mig. Utöver den här bloggen som har bidragit till så mycket glädje i mitt liv fick jag, genom inspirerande Lola och Sofia, chansen att vara med som en av arrangörerna för nätverket Stockholm Travel Massive. Nätverket fick mig bland annat att börja ragga sponsorer (nyttig läxa för min telefonfobi!). Någonstans på vägen växte också en tanke om att köra igång en podcast – en dröm som gick i uppfyllelse tillsammans med Lisa. Jag utvecklas genom att ständigt utmana mina rädslor och genom att våga lämna den berömda trygghetszonen.

skotersafari

Starka kvinnor som ständigt inspirerar mig:

Jag tror på riktigt att min drivkraft har spillt över från de forum där eliten består av innehållsskapare och entreprenörer som är kvinnofolk. Starka individer som vågar ta plats – på en scen där männen har svårt att konkurrera. På vilka andra arenor händer det? Listan på kvinnliga influencers som har inspirerat och fortsätter inspirera mig är lång, i kändissammanhang kan nämnas Isabella LöwengripPaulina Modlitba SöderlundLovisa ”Lofsan” SandströmUnderbara Clara, Cecilia BlankensEbba von SydowTrendenser-Frida, Sara Rönne och Linda Hörnfeldt. I resebloggsvärlden finns det också ett helt gäng starka och proffsiga tjejer som dagligen ger mig inspiration – ingen nämnd, ingen glömd.

systrar håkansson

Andra starka kvinnor som ständigt får mig att vilja bli en bättre version av mig själv är mina systrar Kajsa, Tina, Mimmi och Monna (+ extrasyster J)…

… och självklart även min fina, smarta och genomkloka mamma Elin. Sist men inte minst vill jag nämna mina powertjejer Julia och Nelly som jag har den stora äran att kalla mina döttrar.

Jag vill också passa på att lyfta alla de flickor, tjejer och kvinnor ute i världen som inte har samma möjligheter att utveckla sina superwoman-krafter som vi har här i Sverige. För mig är det en självklarhet att vara Flickafadder för Plan Sverige, jag hoppas och tror att jag på så sätt gör någon liten skillnad för andra medsystrar ute i världen.


Här hittar ni artiklen i Veckorevyn som inspirerande till inlägget: 7 tips på hur du blir din egen superwoman.

22 comments

 1. Men alltså.. så fin du är. <3

  1. Älskar det du skapar för oss!

 2. Hurra vilket pepp-inlägg! Är så glad att vi träffades på den där reportagekursen på Vagabond. Tänk vad saker som har hänt sedan dess <3

  1. Men eller hur! Tänk om vi hade vetat…

 3. Oj så inspirerande! Dina ord satte genast igång tankar på ett inlägg om hur mina superwomankrafter började växa den där månaden på Malta 1998 och som året efter ledde till en hemifrånflytt och senare en utlandsflytt för att söka äventyr. High five på den Annika! <3

  1. High five Linnea! ??

 4. starka kvinnor kan vara det allra bästa – man ska alltid ha dem omkring sig. och, man kan aldrig vara riktigt stark jämt och ständigt helt på egen hand. ser fram emot att träffa dig snart igen. kram!!

  1. Så klokt. Tack för ditt exempel Sara! Kram

 5. Helbra och såklart gör du helt rätt som hyllar dig själv!

  1. Det här inlägget låg som ett halvfärdigt utkast och passade extra bra idag. Heja oss alla!

 6. Så många powerwomen – du och alla du nämner. Jag är så tacksam för all inspiration jag matas med varje dag av grymma tjejer. Kram!

  1. Tack Lisa, och detsamma. Vad vore jag utan dig!? Kram!

 7. Så himla fint skrivet! en massa pepp på internationella kvinnodagen. 🙂 Du är min förebild.

  1. Åh, tack snälla fina! Vad glad jag blir! Och du är min, så det passar ju bra…

 8. Hurra, hurra! Du är verkligen Superwoman. Älskar dig! ❤

  1. Och jag dig, min egen Superwoman 2.0.

 9. DU är ju oxå en super woman!!!! Snygg reseblogg, Travel Massive, att resa podden, tre barnsmor – alla resor!!! Du inspirerar!!!! Kramar

  1. ELLER HUR! Och du, vissa killar är också rätt grymma ska du veta… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close