Close
TBEX: En vecka i resandets tecken

TBEX: En vecka i resandets tecken

Den senaste veckan har gått i resandets tecken. Jag har deltagit i TBEX, Travel Blog Exchange, som är världens största kongress för sociala medier. Kongressen samlar resebloggare, författare, producenter för sociala medier och representanter från resebranschen.

tbex_Stockholm

Jag och mina Travel Massive-kollegor har genomfört ett stort Travel Massive-event på Hotel Rival, jag har deltagit i workshops, nätverkat med resebloggare och diverse representanter från reseindustrin, jag har gått all-in på svensk fika (någon måste ju visa våra utländska gäster hur det går till!), jag varit ute och svirat på nätterna och så har jag tagit med familjen på en guidad rundtur på Djurgården.

travel_massive

Men jag har också sörjt. Sörjt med mina nyfunna turkiska och franska vänner över den senaste veckans fruktansvärda händelser som kastade en skugga över hela kongressen. Det är en märklig värld, och märklig tid, vi lever i. Under de senaste dagarna har jag träffat inspirerande personer från hela världen. Vi delar varken hudfärg, religion eller familjesituation, men vi har alla en gemensam passion för att resa och att skapa relationer över hela världen. Det må låta som en klyscha, men tillsammans är vi verkligen starka!

tbex_haymarket

En av höjdpunkterna var invigningsfesten med tjugotalstema…

Haymarket

…som hölls på det nyöppnade hotellet Haymarket by Scandic vilket huserar i det gamla PUB-varuhuset. Lokalernas inredning går i art deco och med tanke på att temat ”roaring twenties” genomsyrar lokalerna kände vi oss som filmstjärnor hela kvällen. Hur lyckat som helst!

tbex7

Vårt Travel Massive-event på Hotel Rival blev också väldigt lyckat – vi fick bland annat en personlig videohälsning av ABBA-Benny som äger Hotel Rival. Pricket över vårt i bestod av självaste Alexander Skarsgård som stegade in lagom tills vi skulle packa ihop oss. Hur toppar man det?

Junibacken_rödluvan

En av dagarna fick vår familj, tillsammans med ett gäng från Thailand och Filippinerna, hänga på Djurgården på en guidad tur där vi maxade nöjeskvoten för hela sommaren genom att besöka både Junibacken, Skansen och Gröna Lund.

Swedish_fika

Det var riktigt kul att få visa upp ett Stockholm i sommarskrud för Asien-gänget, allra nöjdast verkade de vara över våra stopp för fika. (Eller kanske projicerar jag bara mina egna känslor på dem!?)

tbex13

Trots en maximalt otajmad period (juli i Sverige = semestermood!) var vi åtta svenska resebloggare på plats: Johnny, Katarina, Sofia, Helena, Christian, Jeanette och Lola. Katarina briljerade som fotograf på Vasamuseet, och för en gångs skull lyckades jag fånga henne på bild istället för tvärtom.

tbex11

Vasamuseet är för övrigt ett av mina personliga favoritmuseum i Stockholm, förmodligen eftersom det är så pass likt ”mitt” Marinmuseum i Karlskrona.

tbex10

Efter flera dagar av nätverkande och bloggpepp: ”börja se er själva som konsulter”, ”våga ta mer betalt för ert arbete”, ”nischa er”, ”satsa på att optimera SEO-sökningen” var det ändå ett budskap som stod ut mer än andra…

tbex8

Lolas fantastiska avslutningstal sista dagen. Vilket budskapet var? ”Transision”.

 • Våga skapa nya vägar när saker och ting förändras i livet. Förändringar som att t.ex. bli gravid behöver inte vara slutet på ditt liv som resenär. Se istället förändringar som en chans att skapa en hemmabas och kanske till och med som ett tillfälle att ta med dig dina erfarenheter från resorna för att skapa business på hemmaplan.
 • Låt inte resorna definiera vem du verkligen är. Vem är du bakom den polerade Instagram-ytan? Är det verkligen du? Var den du är, rakt igenom – alltid. Det lönar sig.
 • Ta hand om dina relationer! Var du än befinner dig, vilken resa du än gör – glöm aldrig bort det som betyder mest. Dina relationer.

Tack för en fantastisk vecka, både arrangörer och deltagare! Och ett särskilt tack till alla utländska resebloggare som åter igen påminde mig om vår överjordiskt vackra huvudstad, det gav mig inspiration till dagens inspelning av Att resa-podden som handlar om just… Stockholm! Foto #4: Katarina Wohlfart.

31 comments

 1. Wow, så fint inlägg! Härligt att få höra om höjdpunkterna och se lite vackra bilder. Och det är alltid en sån fantastisk grej när människor med samma intressen, oavsett ursprung, samlas under samma tak.

  Måste även säga att Lolas tal typ berör en bara genom den sammanfattningen, kan tänka mig att det var något alldeles särskilt att lyssna på. Och vilka poänger hon har, så träffsäkert och tänkvärt!

  1. Tack Jennifer! Ja, det är häftigt att komma hem fylld av ny inspiration på alla plan – och även ett nytt gäng med vänner. Lolas tal, klockrent, verkligen!

 2. Verkar ha varit en fantastisk vecka. Lite synd att man missade en sådan
  stor händelse. Nästa gång 🙂

  1. Ja, nästa gång hoppas vi får se dig där! Fast du verkar också ha haft det ganska härligt av det jag har sett på Instagram! 🙂

 3. Tack för en fin rapport! Vi kunde ju inte vara med men är förstås ändå lite nyfikna. Låter som ett lyckat evenemang! Hälsningar från Tjeckien.

  1. Ja, ni hade verkligen trivts där, både du och Peter. Tjeckien ser också jättehärligt ut. Kram!

   1. You keep it up now, unarnstded? Really good to know.

 4. Tack för sammanfattning!

 5. Då himla skönt att läsa denna resumé. Och vilken fin bild på mig! Jag lånar kanske den.. 🙂

  1. Klart du ska låna, känns som att jag är skyldig dig ett gäng bilder…

   1. Katarina, jag håller med dig. Inte att låna bilden alltså utan det andra!

    1. Fine knits and ankle boots are definitely two of my Winter wardrobe esisstnale! Swap the skinny jeans for a dress and that's me sorted. These are great wardrobe staples for anyone though!Emma x

 6. Haymarket by scandic says:

  Aniika, superfin post och tack för att du kom och förgyllde kvällen hos oss!

  1. Tack själva, jag kommer definitivt tillbaka!

 7. Great article, can feel the success and the fun it from far.

  1. Well thank you! 🙂

 8. Självklart Stockholm är en vackra stad! Jag kommer tillbaka i september redan 🙂
  Hej fran Belgien!

  1. Hej hej Belgien! 🙂 Vad härligt att du kommer tillbaka snart – till världens vackraste (!) huvudstad…

 9. Tack för genomgången, jag verkar ha missat något men kunde ju komma ifatt tack vare diverse sammanfattningar hos er som var med! Fint! 🙂

  1. Just TBEX var riktigt lyckat, är glad att jag kom loss. Guld att jag kunde involvera resten av familjen på pretour t.ex. Kul att få lite inspiration från fellow resebloggare från hela världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close