Close
Blogg och podd lite här och där

Blogg och podd lite här och där

Blogg och podd, det vill säga Resfredag och Att resa-podden, har synts och hörts lite här och där under den senaste tiden. Och jag, jag blir lika glad varje gång!

Blogg och podd är numera två självklara meriter på mitt CV. Tänk vad häftigt att jag kan kalla mig skribent, redaktör, programledare, fotograf, producent och säljare på en och samma gång – allt tack vare min obotliga resfeber.

blogg och podd

Foto: Katarina Wohlfart (såklart).

Blogg och podd lite här och där

Vandringsbloggen:
Bakom Sveriges största blogg om vandring ligger Angeliqa Mejstedt som bjuder på fantastiska foton från sina vandringar på fjäll och genom skog. För ett tag sedan tipsade hon om Resfredag som en av 15 inspirerande bloggar att följa:

Lästips: 15 inspirerande bloggar att följa 

Lanclin:
Linnea Edmark med familj tog sitt pick och pack och flyttade till Bayern för att lära sig tyska, uppleva ett annat friluftsliv och få närmare till fler spännande länder att besöka – så inspirerande! Linnea är också en flitig lyssnare av vår podcast (yippie och hurra!) vilket gjorde att hon utsåg Att resa-podden som Månadens podcast:

Månadens podcast i juli: Att resa-podden (om att uppleva världen)

”Ratta in Att resa-podden i valfri poddlyssningsapp, lägg dig i hängmattan, hammocken eller soffan och dröm dig bort i världen tillsammans med Lisa och Annika. Det ska jag göra i sommar, trots att jag har lyssnat på alla avsnitt redan.” – Lanclin

Sydöstran: 
I början på augusti publicerades en artikel i lokaltidningen Sydöstran som handlade om de internationella resebloggare som besökte Karlskrona i samband med den internationella resebloggsmässan TBEX. Jag blev uppringd av Sydöstran och fick svara på några frågor om konceptet att bjuda in resebloggare för att marknadsföra en destination. Här är ett utdrag från intervjun:

”Förutom de sju internationella bloggare som besökt staden har Karlskrona en alldeles egen resebloggare på hemmaplan. Annika Myhre har sitt hem på Sturkö och driver resebloggen Resfredag. Hon är mycket positiv till konceptet. 

– Jag tycker det är ett jättebra sätt att marknadsföra Karlskrona som turiststad. Jag är så glad att de förstår storheten i resebloggandet, säger hon.” – Sydöstran, den 5 augusti 2016

Skyscanner:
Under TBEX blev jag intervjuad av Skyscanner om en kommande drömdestination på min bucketlist. Vad jag svarade? Kika på filmen, jag är först ut att intervjuas:


Tack för fina ord Angeliqa och Linnea!

14 comments

 1. Hurra för dig! Så många fina meriter att sätta på listan. Och jag vill också åka till Antarktis!!!

  1. Tack Sofia. Ja, Antarktis vore sååå häftigt. En dag…

 2. Visst är det roligt att uppmärksammas för allt jobb män lägger ner, och det är du värd!!! Kram

  1. Tack, vad glad jag blir Helena. Kram!

 3. Jag har ju oxå bloggat om er podd såklart!!!! Men i vintras när ni släppte den 😉 kramar

  1. Just det, tack Lina – lägger upp den länken också bland övriga ”skrivet om resepodden…” https://resfredag.se/att-resa-under-julen/

 4. Roligt, allt värt er!

  1. Men tack, vad glad jag blir!

 5. Kul! Och apropå meriter, jag var på en anställningsintervju för ett tag sedan… där blogg och instagram-konto samt sociala-medier-vana var några av mina meriter. Så kul, och så oväntat för mig som jobbat i branscher där sådant inte alls räknas. Men detta var alltså en helt annan typ av jobb.

  1. Ja, men visst är det häftigt! Hoppas intervjun gick vägen… 🙂

 6. Nä men jag hade inte ens sätt att den där Skyscanner filmen 🙂

  1. Inte? Du gör ju en strålande insats!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close