Close
2016 med Resfredag och gott nytt resår!

2016 med Resfredag och gott nytt resår!

2016 går till historien som ett fantastiskt resår för min del, ett år där jag har njutit av långväga resmål men också nyupptäckta svenska pärlor. Med den här sammanfattningen vill jag också på att önska ett gott nytt resår, både till mig själv och er som troget hänger med mig här på bloggen.

2017 års allra första dag ägnar jag till att blicka tillbaka på det år jag nu lägger bakom mig (här kan ni läsa tidigare inlägg med samma tema). Jag har uppfyllt flera av mina drömmar om långväga resmål, men under 2016 har jag också insett hur mycket det finns kvar att upptäcka i mitt eget land. Jag har under otaliga år envisats med att boka utlandsresor så snart semesterdagarna hägrade och därmed gått miste om många av de fantastiska resmål som funnits inom räckhåll i Sverige. 2016 blev året då jag för första gången någonsin besökte Gotland. Min längtan att ge mig av utomlands mattades dock inte av det här året heller, snarare tvärtom. 2016 har bjudit på tre långväga resmål som jag länge har velat besöka: Kambodja, Filippinerna och Singapore. Jag är oändligt tacksam för resorna som har präglat mitt 2016, trots oroligheter och mörka orosmoln på alla möjliga håll och kanter.

koh lanta

Vårt år började på allra bästa sätt med en tre månaders lång thaimout på Koh Lanta i Thailand. Att få ägna så mycket tid tillsammans som familj ser vi som en livslång investering i oss själva.

Skola_i_kambodja

Innan vi bodde in oss på Koh Lanta spenderade vi några dagar i Kambodja där vi främst satsade på att besöka tempel i Angkor. Vi hann också hälsa på en skola där barnen snabbt fann sig tillrätta.

singapore

I slutet av vår thaimout gjorde jag en avstickare till Singapore tillsammans med min syster ”när jag ändå var i närheten”.  Det är en befriande känsla när drömmar går i uppfyllelse.

Några veckor efter vi landade i Sverige fortsatte våren med ett bloggresa till Warszawa tillsammans med världens skönaste tjejgäng (Towe, Sofia och Katarina). Vi blev alla tagna av de härligheter staden hade att erbjuda, och jag kan varmt rekommendera allt och alla att satsa på en weekend dit.

100 resmål att nå

Under sommaren fick jag också chansen att spendera en vecka på Filippinerna genom en pressresa. Storslagna vyer, möte med vilda delfiner, en båttur i sällskap av tusentals blinkande eldflugor och sagolik snorkling gjorde det här till en oförglömlig resa.

Ett av familjens finaste sommarminnen var annars vår staycation när vi checkade in på Sheraton Stockholm Hotel och såg det bästa av huvudstaden.

Många, långa och lata var sommardagarna på min sommarö Sturkö i Karlskrona. Jordgubbar och blåbär i mängder, löprundor i solnedgången och familjen framför allt. Ljuvliga minnen som jag vårdar ömt.

Jag spenderade också några fina dagar på världens största resemässa TBEX som hölls i Stockholm. Där passade jag också på att luncha med en massa fina Travel Massive-kollegor som var på plats.

Det här var sommaren jag för första gången såg Österlen med egna ögon. Min syster, som numera bor i Skottland, har spenderat mycket tid på Österlen och ville återuppleva det tillsammans med resten av systrarna och vår mamma. Vilken fin resa! En sommarresa neråt Skåne lär bli en återkommande tradition.

På temat smultronställen i Sverige tog vi också vår sedvanliga tur till min mans familj på västkusten. Lika lyckat, och vackert, som alltid.

Under hösten började jag jobba igen efter en ljuvligt lång föräldraledighet, men först hann vi med ett besök på Gotland. Tänk att det skulle ta oss nästan tre år här i Nynäshamn innan den där resan blev av – vi ser nämligen dagligen Gotlandsfärjorna från vår veranda! Nåväl, bättre sent än aldrig – till Gotland åker vi definitivt igen.

Lagom till hösten gjorde sitt intåg på allvar tog jag med Nelly och min syster till Madrid på ett skrivuppdrag för Skyscanner. Jag har besökt Spanien otaliga gånger, men det här var mitt första besök i Spaniens huvudstad. Lyckat? Jajamen.

Och så fortsatte hösten, med en efterlängtad kryssning/pressresa i Medelhavet tillsammans med Royal Caribbean. Min parhäst i Att resa-podden, Lisa, agerade förutom som briljant resesällskap även fotograf.

nynäs havsbad

​Medelhavet byttes senare mot Östersjön och den här vyn från Nynäs Havsbad där jag och min syster spenderade en fantastisk spaweekend. Tänk att jag bor så här, det är lätt att bli hemmablind.

ljubljana

Mitt jobb som jurist tog mig även till en konferens i Ljubljana i Slovenien, en stad och ett land jag definitivt inte hann bli färdig med.

christkindlesmarkt

Från Ljubljana åkte jag vidare mot Frankfurt där jag mötte upp resten av min familj där vi tog sikte på tyska julmarknader. Nürnberger Christkindlesmarkt hade stått på min önskelista länge, men den lokala och mycket mindre varianten i Fürth var minst lika mysig.

gott nytt resår

Julhelgen spenderades på allra bästa sätt – tillsammans med min syster och hennes familj i Skottland. Där njöt vi av lata juldagar, men hann också med ett helt gäng fina utflykter runt landet. Jag tröttnar aldrig på Skottland, St Andrews på östkusten är och förblir en återkommande favorit!

clarion hotel amaranten

Utöver resmålen i sig har mitt 2016 även präglats av resor på många andra plan i mitt liv. Jag och Lisa har nu kört Att resa-podden under ett helt år och är helt eniga om att podden är något av det roligaste vi har gjort. Jag har också fortsatt som arrangör för Travel Massive tillsammans med mina fina kollegor Lola och Sofia (under året som gått har vi anordnat fyra lyckade event). Jag är numera även anlitad som reseskribent för Travelmarket, ett samarbete som även fortsätter under 2017.

Jag har sagt det förut, och säger det igen. Mitt intresse för resor har öppnat många dörrar som jag för några år sedan inte ens hade vågat drömma om. Resorna är verkligen en del av mig och den jag är och ger mig ständigt nya utmaningar och tillfällen att utvecklats. Några av höjdpunkterna från året som har gått får avsluta det här inlägget (min far har sagt att det är okej att skryta om man har något bra att komma med).

Resfredag och Att resa-podden, höjdpunkter under 2016:

 • Sveriges näst bästa reseblogg, Travelmarket
 • Best new travel initiative, Travellink
 • De bästa mammabloggarna på temat resor, Skyscanner
 • Topp fem resebloggare, EF Sweden
 • Topp tio, Resias favoritbloggar
 • Reseexpert i flera olika sammanhang: Aftonbladet Webb-tv (Att resa med barn), Radio P4 samt i talkshowen ”En köpsmart syn på livet”
 • Medverkan i thailändsk TV (The Passion, om att resa som familj)

Nu kör vi vidare mot 2017, med ett av mina favoritinlägg från hela året som en källa att hämta inspiration från: #100 resmål att nå. TACK alla ni som läser, följer, stöttar och kommenterar, utan er vore den här bloggen noll och inget. Vill ni lyssna på mitt och Lisas resår i poddform släppte vi nyligen avsnittet Att resa-podden nyårssummerar. Gott nytt resår!

35 comments

 1. For et innholdsrikt og spennende år! Gratulerer med alt du har oppnådd, og godt nytt reiseår!

  1. Tack fina du, och godt nytt reiseår på dig också!

 2. Grym sammanfattning! Gott nytt reseår till dig med annika! Wihuu.

  Vi syns väl på nästa travelmassive?

  1. You bet! Och tack.

 3. Ja tänk vad man inte anade hur många dörrar som skulle öppnas när man började skriva om något som man bara älskar att göra. Stort grattis till all framgång och önskar dig en ännu bättre resa 2017 om möjligt :).

  1. Livet är ganska häftigt ändå! Det har varit ett nöje att följa dig under året. Kram!

 4. Tar det som ett bra betyg att inget av det jag läser här förvånar mig, som att jag haft bra koll på ditt år! Du gör helt rätt som är stolt över alla framgångar, det är du som skapat dem och ingen annan!

  1. Alltid lika peppande, tack! Hälsa Afrika. Kram!

 5. Vilket fantastiskt resår!!!! Du e grym!!! Vad är resplanerna för 2017? Gott nytt år! kramar

  1. Ja, det har definitivt sina fördelar att vara föräldraledig…. 🙂 2017 är ännu helt oplanerat, får ta livet som det kommer just nu. Åre är först ut, sedan får vi se!

 6. Eva - People in the Street says:

  Vilket underbart resår du haft! Du är så inspirerande och värd alla framgångar. 🙂 Bra jobbat och ha ett riktigt gott 2017 fylld med härliga upplevelser.

  1. Åh, tack snälla, vad glad jag blir! Tack detsamma Eva!

 7. Alltså vilket år ändå – fint att läsa om! Och jag älskar bilderna.

  Höjdpunkterna du listar i slutet gjorde det ju inte direkt sämre heller, bra jobbat och välförtjänt! 🙂

  Gott nytt år på dig Annika <3

  1. Tusen tack. 2016 var fint på många sätt.

 8. Härliga resor! Gott Nytt År! 🙂

  1. Gott nytt Charlotte, kul att vi äntligen fick ses!

 9. God fortsättning! Hoppas 2017 blir minst lika bra som 2016! Madrid ja, det är en stad jag fortfarande har kvar! 🙂

  1. God fortsättning själv! Ja, vi får hoppas på ett bra 2017 också.

 10. Så fint att läsa om ditt år – och så har jag surfat mig vidare o säkert läst alla dina inlägg om Thailand också. Så fint att läsa om det som nog nu, efter att jag bodde där i värdfamilj för exakt 10 år sedan och idag är en stor del av mitt jobb, är lite min andra plats.

  kram!

  1. Vad kul att höra Johanna, och att du hittade hit! Gott nytt år!

 11. Vilket härligt reseår! Och fantastiska bilder dessutom! Önskar gott nytt reseår 2017! 🙂

  1. Tack och tack det samma! 2017 blir säkert finfint.

 12. Tänk så hårt du jobbat för att komma hit och så otroligt inspirerande du är! Jag är tacksam över att du är min syster. Kram!

  1. Åh, jag hade inte klarat det utan alla fina exempel runt omkring – du är ett av dem. Och dito!

 13. Vilken trevlig och bra beskrivning av ett händelserikt år både för dig och hela familjen. Och håller med om att många nya dörrar har öppnats genom bloggandet.

  God fortsättning på 2017!

  1. Ja, det var sannerligen ett härligt år på många sätt. Tack och detsamma!

 14. Vilket härligt resår! Och nu kickar vi igång 2017 i Åre tycker jag!

  1. Det låter som en utmärkt plan! Stockholm ”värmer upp” med -10 grader, behöver liksom acklimatisera mig.

 15. Vilket fantastiskt år! Härlig mix av resor med både längre och kortare samt utomlands och Sverige 🙂 Stort grattis med till alla fina utmärkelser! Stolt ska du vara och välförtjänt är det 🙂

  1. Ja, det blir svårt att toppa det här året… TACK för fina ord Lina!

 16. Underbara bilder och fina texter. Jag är glad att jag fått stifta bekantskap med din blogg som ger mycket inspiratoin. 2017 kommer nog bjuda oss båda på roliga resor och upplevelser.

  🙂

  1. Tack snälla John, så glad att vi hamnade på Royal Caribbean tillsammans. Ja, vi får hoppas att 2017 är snällt mot oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close