Close
Att göra på Filippinerna: strand, natur och stadspuls

Att göra på Filippinerna: strand, natur och stadspuls

Vissa länder gör mer intryck än andra, så är det bara. Under en vecka på plats hinner jag få ett första litet smakprov av vad som finns att göra på Filippinerna och det ger definitivt mersmak.

I min iver att upptäcka nya resmål och destinationer brukar jag med vissa undantag tveka över att åka tillbaka till platser där jag redan har varit. Efter min pressresa till Filippinerna kan jag konstatera att den tveksamheten inte alltid är tillämpbar – till det här landet kommer jag att återvända en dag. Vi hade ett fullspäckat schema med saker att göra på Filippinerna och här är några av mina personliga favoriter och höjdpunkter från veckan på plats. (Några av dessa finns också med i en film som jag har klippt ihop, filmen hittar ni längst ner i det här inlägget.)

Att göra på Filippinerna: mina höjdpunkter

#1. Öluffa

öluffa filippinerna

Med tanke på att Filippinerna består av tusentals öar, 7107 för att vara exakt, finns det ett gäng öar att besöka. Jag skulle ljuga om jag påstod mig vara filippinsk öexpert efter en vecka på plats, men några hann vi i alla fall beta av. Favoriterna blev Coron Island (Palawan) och Bohol.

Läs mer här: Coron Island, Palawan (Filippinerna)

#2. Snorkla

att göra på filippinerna

Jag har haft nöjet att dra på mig cyklop och simfötter i många fina snorkelvatten runt om jorden, men Filippinernas otroligt vackra korallträdgårdar gjorde extra mycket intryck och avtryck. Snorklingen här ligger numera högt på min lista över lyckade under ytan-upplevelser.

Läs mer här: Därför ska du åka till Filippinerna.

#3. Lyssna på filippinsk musik

musik filippinerna

filippinerna

En sak som snabbt slår mig under resan till Filippinerna är att musiken och sången verkar gå som en röd tråd genom både vardag och fest. ”Alla” verkar kunna sjunga, om inte bra så i vart fall gärna och ofta!

Läs mer här: Musik och sång på Filippinerna – en naturlig del i livet. 

#4. Smaka Halo-halo

att göra på filippinerna

att göra på filippinerna

En av guiderna under resan återkommer ständigt till att vi borde prova den filippinska desserten ”halo-halo”, en märklig mix av söta bönor, frukter, hyvlad is, kondenserad mjölk och ja, det mesta som verkar finnas i köket. När vi till slut hittar en strandkiosk som säljer efterrätten är förväntningarna således skyhöga. Och jo, jag tycker definitivt att ni ska smaka om ni får chansen – fast jag är inte övertygad om att ni kommer att begära påfyllning… eller?

#5. Upplev djurlivet

spökdjur

Det djurliv jag får uppleva på Filippinerna bjuder på flera unika upplevelser som bidrar till att resan blir en av mina topp-tio genom tiderna. Hoppande delfiner, dansande eldflugor och söta små spökdjur med enorma ögon gör mig alldeles knäsvag av lycka.

Läs mer här: Delfiner på Filippinerna och gråten i halsen.

#6.  Njut av vyerna

att göra på filippinerna

Filippinerna är ett vackert land och jag får kontinuerligt frågor från både bloggläsare och familj om landet kan jämföras med Thailand. Allt beror såklart på vilka preferenser man har, men vad gäller variationen vinner Filippinerna i mitt tycke:

Jag upplever dock att variationen i landskap och upplevelser i allmänhet är större på Filippinerna, vilket gör mig sugen på att åka dit igen.

Läs mer här: Thailand vs Filippinerna – vilket är bäst?

#7. Besök Chocolate Hills

att göra på filippinerna

Chocolate Hills är en märklig och mäktig syn med sina drygt tusen utspridda kalkstenskullar som ett jättarnas slagfält på ön Bohol. Det geologiska fenomenet har hittills inte fått någon riktig förklaring, men myterna och legenderna är desto fler. Kullarna har fått sitt namn av att de frodigt gröna topparna blir bruna och därmed chokladfärgade under torrperioden.

#8. Få en beskärd del av stadspuls i Manila

att göra på filippinerna

att göra på filippinerna

Kontraster gör livet roligare att leva! Unikt djurliv, fantastisk snorkling och lena sandstränder blir ännu härligare om de varvas med en pulserande storstad – i det här fallet Manila.

Läs mer här: Manila: fem fina favoriter.

#9. Maxa hotellupplevelserna

att göra på filippinerna

Henry Hotel Manila

Hotellupplevelserna under den här resan utmärker sig så pass mycket att hotellen får en alldeles egen punkt på min lista. En av anledningarna heter Amorita Resort och är ett femstjärnigt boutiquehotell på södra spetsen av Bohols Panglao Island. Här hade jag lätt kunnat stanna en hel vecka utan att förflytta mig mer än mellan hotellpoolen, stranden, hotellsängen och frukostbuffén. Ett annat höjdarhotell verkar vara The Henry Hotel i Manila – där vi hinner stanna till för lunch och en snabb rundvandring. Det jag ser imponerar, här skulle jag gärna bo någon gång. De godaste drinkarna och den finaste utsikten serveras jag på (takbaren) C Lounge, Hotel Conrad, även det i Manila.

Filmen om Filippinerna:

 


Pressresan till Filippinerna gjordes under juni 2016 i samarbete med Philippines Departement of Tourism. Tankarna, åsikterna och bilderna (förutom nr 1 och 5 som är tagna av Sara Amos) är dock mina egna. Samtliga inlägg från resan hittar du här. Har du fler tips på saker att göra på Filippinerna får du gärna lämna dem i kommentarerna!

 

2 comments

  1. Jag älskar Filippinerna! Har bara sett Palawan men skulle gärna åka till Cebu också. Manila tror jag gärna att jag skippar.

  2. Hej, jag gillar också Filippinerna. Jag kan rekommendera den historiskt intresserade att åka ut till Corrigodor Island i Manillabukten.

    https://oscars-betraktelser.com/2018/02/22/corrigodor-island-ett-besok-pa-ett-slagfalt/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close