Close
Manila: Fem fina favoriter

Manila: Fem fina favoriter

Inlägget är skrivet i samarbete med flygstolar.se

Jag förknippar min resa till Filippinerna med unika naturupplevelser, men har även väldigt fina minnen från Manila. Inte hade väl jag trott att jag skulle få uppleva en av årets bästa solnedgångar i en mångmiljonstad!?

Filippinerna stod länge på min önskelista över länder att besöka innan jag fick chansen att åka dit. Det var öarna och den fantastiska kombinationen av vatten, natur och djurliv som lockade mig – och jag hade därför inga förväntningar alls på huvudstaden Manila. Inför resan gick mina tankar att tiden vi hade inplanerad i Manila mest var två nödvändiga, men inte speciellt efterlängtade, stopp för vidare färd mot flygplatsen. Döm därför om min förvåning när Manila bjöd på den ena höjdpunkten efter den andra (visst har staden, precis som alla större städer, också sin dos av problem i form av luftföroreningar, trafikkaos och fattigdom). Här kommer fem av mina favoriter i Manila.

# 1. The Henry Hotel

Henry Hotel Manila

Det finns vissa hotell som har det lilla extra. Det kan vara en känsla eller någon detalj som utmärker sig utöver det vanliga. Vi spenderade ett par timmar på boutiquehotellet The Henry Hotel i Manila för en sen lunch, helst hade jag velat stanna kvar och bo här ett tag. Hotellet har 34 noga genomtänkta rum med design och konst i fokus. Jag förstår att många återkommande gäster kallar det här stället för ”Home away from home”. En rolig detalj är att samtliga produkter i minibaren består av lokalt producerade produkter. Sannerligen något att ta efter för andra hotell i världen!

# 2. Takbaren C Lounge

manila

Jag är ständigt på jakt efter den perfekta alkoholfria drinken. Som nykterist får jag alltför ofta nöja mig med ljummet mineralvatten samtidigt som mina medresenärer får in den ena vackra och läskande drycken efter den andra. På C Lounge (Hotel Conrad) fick jag avnjuta mitt livs godaste drink – en tranbärsvariant med färsk rosmarin och citron. Med utsikt över Manila Bay och en sådant här glas i handen blev den här kvällen en stund att minnas, länge.

# 3. Solnedgång över Manila Bay

manila2

Genom sådana här skådespel i rosa och lila fick jag uppleva två fantastiska solnedgångar över Manila Bay. I vår årssammanfattning för Att resa-podden utnämner jag just den här upplevelsen till ”Årets solnedgång”. Varma brisar, lekfulla moln och en tacksamhetskänsla för allt det vackra vår värld har att bjuda på – både långt bort och nära.

# 4. Gigi Gaerlan Custaroons från The Custaroonery

manila

Under en pratstund med vår eminente Filippinska guide, som vanligtvis bor i London, frågade jag om det finns något han brukar köpa med sig från Manila när han är hemma och hälsar på. Jag behövde inte fråga två gånger, i samma sekund plockade han fram en vacker ask från en av sina påsar. Han försöker alltid hinna med att svänga förbi Custaroonery och köpa med sig några ”Custaroons” när han är i Filippinerna: ”A deliciously unique combination of smooth and creamy flan topped with a chewy, buttery crust.” Jag får äran att smaka och faller pladask för de här ljuuuuuvligt goda bakverken (som helst ska ätas kylda).

# 5. Hotellobbyn vid Conrad Manila Bay

Manila

Under vårt besök i Manila har hotellet Conrad Manila Bay precis slagit upp sina portar. När hissen stannar vid lobbyn tappar vi andan – det här läget med utsikt över Manila Bay är något alldeles utöver det vanliga. (Att sedan inredningsarkitekterna väljer en sådan matta är en annan historia, kan någon person som är insatt i designsvängen förklara varför?)

Är du också sugen på att uppleva Manila och resten av Filippinerna?

Jag får ofta frågor om hur jag går tillväga för att boka mina resor. Det enkla svaret är att jag nästan uteslutande använder mig av internet för att hitta bra och prisvärda biljetter. Ett första steg är att använda en sökmotor, jag brukar bland annat gå via Flygstolar.se som jämför många flygbolag och och resebyråer på samma gång. Att jämföra priser/avgångstider/flygplatser är A och O för att hitta rätt i bokningsdjungeln.

Här kan du läsa mer om min resa till Filippinerna.

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close