Close
Alla goda ting är tre: mot Rom, Normandie och Lissabon!

Alla goda ting är tre: mot Rom, Normandie och Lissabon!

Alla goda ting är tre, sägs det, precis som resorna jag har planerade framöver. Jag fortsätter mitt fokus på Europa och ser fram emot att förlänga sommaren genom några turer söderut.

Alla goda ting är tre, i mitt fall surrar tankarna just nu kring Italien, Frankrike och Portugal. Ett par av resorna har varit planerade ända sedan förra året och ser nu ut att äntligen bli verklighet.

#1. Rom

rom
En av våra första gemensamma resor någonsin gick till Rom 2005. Nu är det dags igen!
annika pula
Same, same but different. I somras var vi på Pula Arena i Kroatien, som är minst lika imponerande som Colosseum.

Redan imorgon bitti bär det av till efterlängtad gelato, myllrande torg och historiska lämningar i Rom. Jag och Tobias åker på vår första barnfria resa sedan Nelly föddes. Vi gör resan tillsammans med några andra par för att fira våra vänner som fyller 40 i år. Hurra för dem och hurra för oss som får följa med! Första och enda gången jag var i Rom åkte jag med Tobias. På väg hem från flygplatsen gjorde vi slut – vilket gör att mina upplevelser från Rom inte är så där fantastiskt rosaskimrande som alla andras verkar vara. Jag ser fram emot en revansch!

#2. Normandie

normandie
Ett av få besök till Frankrike, här Versailles 2001.
solrosor sverige
Normandie förknippar jag med solrosfält, men just de här kommer från Sturkö.

Jag har velat åka till Normandie i evigheters evigheter. Även den här resan är en jubileumsresa för att fira en nära släkting som nyss fyllde femtio. Vi flyger in till Paris och åker sedan vidare norrut. Eftersom detaljerna om resan fortfarande är hemliga känns det extra spännande (men också lite ovant att inte ha kontroll över schemat!).

#3. Lissabon

alla goda ting är tre
Nyskördade apelsiner från Toscana, jag tänker mig något liknande i Portugal.
cahthinka
En av många fantastiska bilder som resebloggaren Cathtinka/På vift har tagit i Lissabon.

I september väntar en jobbresa till Lissabon. Jag får ibland nypa mig i armen över att jag numera faktiskt kan kalla det här, resandet alltså, för en del av mitt jobb. Det lär bli fullt ös från morgon till kväll, men för mig är syftet just att uppleva så mycket av staden som möjligt.

Alla resor ovan har en gemensam nämnare – jag åker utan barnen. Även om alla goda ting är tre får min blonda lilla trio stanna hemma i Sverige. Jag är evigt tacksam både barnvakter och Tobias som gör det här möjligt. Bring it on, Rom!


Har ni några tips på vad jag ska se och göra på de respektive destinationerna så tar jag tacksamt emot dem! Några fina Lissabontips har jag redan hittat i Cathinkas blogg och Johnny har tipsat om Rom här

21 comments

 1. Rom och Normandie låter fantastiskt! Vi var i Lissabon julen -15 och det starkaste minnet därifrån var Tjuvarnas marknad 🙂 http://www.lanclin.com/tjuvarnas-marknad-i-lissabon/
  Om inte Sintra får räknas med såklart 😉 http://www.lanclin.com/penapalatset-i-sintra/

  1. Tjuvarnas marknad – lägger det på minnet. Tack!

 2. Härliga planer! Jag ser fram emot att följa resorna här!

  1. Ja, verkligen härliga. Tack Sanna.

 3. Jättelänge sedan jag var till Rom och Lissabon så minnet sviker.
  Förutom sedvanliga sevärdheter då som typ Spanska trappan och Fontana di Trevi!
  Ha en trevlig helg önskar Titti

  1. Trevlig helg du också! Spanska trappan var verkligen härligt att hänga vid, det hoppas vi kunna göra igen.

 4. Lite om Rom hittar du nog i min blogg 😉

  1. Just det, det ska jag ju länka till också. TACK!

 5. Åh vilka mysiga resplaner. Har inte varit i Normandie, men både Rom och Lissabon gillade jag väldigt mycket när jag var där för länge sedan. Speciellt Lissabon som jag verkligen längtar tillbaka till. Mitt favoritställe i Lissabon var en av de platser där man hade väldigt bra utsikt över staden, Miradouro de Santa Luzia. Och alla hus med fint kakel. Och de goda ostarna. Det finns också en gullig spårvagn, nr 28, som kör förbi en massa sevärdheter, bland annat Miradouro de Santa Luzia.

  1. Åh vad bra att få lite inside-tips om Lissabon. Spårvagnen ska jag definitivt försöka ta mig till – tack!

 6. Åh, härligt med en förlängning av sommaren! Jag älskar Lissabon, en av mina planer för framtiden är just att köpa ett ställe i Portugal och dra mig tillbaka där… Det vore nåt!

  1. Härligt att höra, SÅ många verkar tycka om Lissabon – vilket såklart trissar upp mina förväntningar på resan.

 7. Längtar alltid tillbaka till Italien. Katakomber finns det många spännande i Rom, men annars kan jag säga att alla de historiska platserna fyllde mig med förundran. Jag rekommenderar varmt att hyra de fantastiska audioguiderna! Det kändes som att Julius Ceasar skulle dyka upp när som helst.

  1. Katakomber? Hjälp, det verkar läskigt!

 8. Härligt att ha så mysiga resor att se fram emot när hösten närmar sig! Extra spännande med en ”hemlig” resa till Normandie där man själv inte har styrt och ställt:)
  Tack för länk.

  1. Ja, det känns som en bra plan att ladda upp med lite sol-vitaminter innan mörkret lägger sig över Sverige igen… 🙂

 9. Så kul att resa till just de platserna! Ett tips är att ta tåget från Rom till Ostia Antica, det tar ungefär 40 minuter. Ostia Antica överträffar det mesta tycker jag. Så häftigt att se hur mycket som finns kvar av Ostia, som var en hamnstad för bland annat säd och salt och som även försåg Rom med bröd som man bakade i de många ugnarna där. Som mest var det 50.000 människor som levde i Ostia. Om du vill se bilder från staden har jag skrivit ett inlägg här: https://hellofromabroad.com/2015/07/23/missa-inte-ostia-antica-nar-du-ar-i-rom/ Det känns otroligt att föreställa sig att det för 2000 år sedan fanns 18 offentliga badanläggningar i Ostia, och de hade ångbastu och varmvattenpooler. Makalöst.

  I somras reste vi runt i Normandie under en vecka. Jag har precis skrivit klart inläggen om vår vecka i Loiredalen, men snart kommer tips från Normandie. Många (även jag) tycker att Toscana är så vackert. Normandie är väldigt likt på många platser, bara mer grönt och färre buskar. Lyckliga du som skall resa dit! Just det, ett inlägg är faktiskt klart, det om den så kallade Cidervägen i Normandie. Där man reser förbi ett tjugotal gårdar där man odlar äpplen till cider, pommeau och calvados, och kan både provsmaka och köpa längs vägen: https://hellofromabroad.com/2017/08/18/vi-foljer-route-de-cidre-genom-normandies-boljande-landskap/

  Det blir spännande att följa dig på dina resor!

 10. Härliga resor att se fram emot! Lissabon och Normandie tycker vi mycket om. Rom ska vi besöka för första gången i september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close