Close
Triss i lyckade Europaweekends: att förlänga sommaren

Triss i lyckade Europaweekends: att förlänga sommaren

Min trilogi i lyckade Europaweekends nådde sin kulmen i dagarna med resan ner till Lissabon. Inom loppet av en månad har jag besökt Rom, Normandie och Lissabon. Alla destinationer har sin unika charm och jag är innerligt tacksam över att jag har fått uppleva Europa under sin kanske bästa period – det vi kallar för ”sensommar”.

När hösten dundrar in med kylslagna kvällar och vattenpölar i all oändlighet kommer jag att vara fulltankad med varma minnen från mina Europaweekends den senaste tiden. Jag och Tobias hand i hand på Roms gator, oförglömliga gourmetmiddagar med tända ljus i Normandie och fantastiska solnedgångar över Lissabons takåsar. För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om mina förväntningar och förhoppningar inför resorna: Alla goda ting är tre: mot Rom, Normandie och Lissabon. Nu är jag hemma igen och här är den korta versionen av det jag har upplevt. Tack alla inblandade!

#1. Historiska höjdpunkter och romantik i Rom:

fontana di trevi

Rom fick sin revansch på mig, ingen tvekan om den saken. Mitt första möte med staden var inte någon höjdare, men den här gången gick allt precis som det skulle och Rom visade upp sig från sin absolut bästa sida. Är du ute efter trånga små gränder, historiska underverk och kolhydratstinna middagar är det hit du ska åka. Här kan du läsa mer om resan: Att göra i Rom: Femton tips att ta fasta på.

#2. Bekymmersfria dagar i ett naturskönt Normandie:

normandie

Helgen i Normandie bjöd på fransk perfektion. Böljande fält, virvlande hav, vidsträckta stränder – och på kvällarna vita linnedukar och levande ljus med fransk trerättersmeny på en gård med anor från medeltiden. För dig med drömmen om ett bekymmersfritt liv på den franska landsbygden är det definitivt hit du ska planera din nästa resa. Här kan du läsa mer: En snabbrapport från Normandie.

#3. Myllrande stadsliv och kakelklädda husfasader i Lissabon:

lissabon europaweekends

Min soloresa till Lissabon (i samarbete med KLM) fylldes av otaliga kilometers promenader på kullerstensbelagda gator med kameran i högsta hugg. Kakelbeklädda husfasader, den ena ljuvligare än den andra och efterlängtad sol i ansiktet. En stund med sand mellan tårna, utsökta bakverk, spännande historiebeskrivningar och ivrigt spanande på de klassiskt gula spårvagnarna. Hit ska du åka om du vill uppleva en ultimat storstadsweekend. Promenadvänligt, restaurangtätt och så otroligt vackert överallt! En reseguide om Lissabon kommer här i bloggen inom kort.


Vilket av resmålen ovan lockar dig mest/minst och varför?

9 comments

 1. Mest; Rom för att jag älskar staden och alltid kör hela sightseeingrunden fast jag redan har varit där fem gångar. Normandie för att jag inte har varit där. Lissabon för att jag älskade staden och hade sååååå kul kvällstid på barens vid hamnen samt Sintra.

  1. Haha, älskar att du skriver mest på alla! <3

 2. Lissabon 🙂 har aldrig varit där å
  Både du å
  Rosita har fått mig att längta dit!!!! Måste helt enkelt boka en weekend dit kanske i vår m
  Maken på
  Tu man hand 🙂

  Rom… ok… var mest stressigt bär jag var där sist…

  1. Ja, Lissabon är helt klart värt att åka till. Rom behöver en andra chans, fråga mig! 🙂

 3. Normadie är utan tvekan min favorit – men jag har bara varit där på våren, borde kanske klämma in en höstresa också? Våren i Normandie är för mig pasteller med rosa körsbärsblom, men jag tänker mig att landskapet borde göra sig nästan ännu bättre i rostrött och bärnstensgult? 🙂

  1. Tycker absolut att du ska åka dit på hösten också, lika mycket som jag nu blev sugen på att uppleva våren där! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close