Close
Sommaren är slut, länge leve hösten?

Sommaren är slut, länge leve hösten?

Nätterna blir kallare och kvällarna mörkare. Jag har börjat snegla på nya höstboots och suckar över alla planer jag inte genomförde den här sommaren heller. Sommaren är slut, men länge leve hösten. Eller?

Det pratas mycket om favoritårstider i mina flöden just nu. Vissa påstår att hösten troligen är deras absolut bästa period på hela året, andra menar att de helst skulle gå i ide för att vakna lagom till vårsolen kikar fram igen. Jag är någonstans mittemellan. Jag tycker att sommaren är fantastisk, att hösten funkar och vill helst att julmyset i december ska vara för evigt. Däremot är jag av den starka uppfattningen att både januari och februari gärna kan strykas från kalendern.

annika myhre länge leve hösten
Foto 1 och 2: Monnah

Sommaren som gick och planer inför hösten

Jag är verkligen nöjd med min sommar och friheten den innebar. Det var en höjdare att få kickstarta sommarlovet med nästan tre veckors roadtrip på Balkan och sedan spendera resten av tiden hemma i Sverige. Att dessutom förlänga sommarkänslan med resor till både Rom, Normandie och Lissabon gör att jag känner mig bortskämt nöjd med min resekvot just nu. Nästa vecka åker jag och Lillmyhran ner till min mamma i Blekinge där vi stannar en vecka. Det är en efterlängtad resa, trots att vi ganska nyligen var där. Att ha släkten på långt avstånd är ingen höjdare – det är bara att konstatera, igen!

Vad har jag annars för tankar om hösten då? Inte särskilt många alls faktiskt. Jag har spikat någon slags affärsplan för mitt liv som egenföretagare (mer om det i ett separat inlägg), men annars tar vi mest dagarna som de kommer. Jag har blivit bättre på att leva i nuet, mycket bättre! Ett av mina önskemål framöver är att utforska ännu mer av mina närområden – lugna promenader och löprundor genom skog och längs havet här i Nynäshamn står på agendan. (Och på tal om löprundor är jag lite stel idag, gårdagens insatser på Tjejmilen satte tydligen sina spår. Men kul var det, även om jag dessvärre inte nådde mitt tidsmål på under 55 minuter.) I övrigt ser jag fram emot en ganska lugn höst med långa kvällar i biorummet här hemma, ett rum som definitivt gör sig bäst under höst- och vintermånaderna. Jag är för ovanlighetens skull inne i värsta tv-flowet och känner för att sluka serier och filmer på löpande band. Just nu står ”Eat, Pray, Love” (eller Lyckan, kärleken och meningen med livet som den heter på svenska) högst upp på önskelistan efter vår resa till Rom förra helgen. Tydligen ska det finnas med lite Bali-inspiration i filmen också, vilket känns högst aktuellt efter vårt nyinspelade poddavsnitt med samma tema. Det kan nog bli bra ändå, med lite höst på det här. Om inte annat blir det snart sommar igen!


Vad har ni för tankar om kommande månader som ligger framför oss? Länge leve hösten, pepp eller depp? Om ni är ute efter lite ögongodis med murriga höstfärger kan jag varmt rekommendera Äntligen Vilse/Katarinas inlägg ”Hösten – ett oskrivet  blad”

9 comments

 1. Men tack för den snälla länkningen!

  Ja hösten är en favvoårstid, men iblan där det nästan så att jag tycker om dem alla och när vintern står på lut säger jag med glädje, välkommen snö, jag älskar dig, för jag älskar verkligen snö innerligt. Passar ju själv bäst däremot i höstens färger och har precis fixat naglarna i smarrig höstfärg med guld på så nu är jag redo. Jag och min bruna fjällräventröja välkomnar hösten. Ett par fina bruna höstboots skulle dock också behövas. 🙂

  1. Bruna höstboots låter helt klart som en bra investering inför kommande månader! Fixat naglarna? Yeah!

 2. Jag är rätt ledsen att sommaren är över. Hösten är väl okej, men januari-maj är verkligen mina ”survival months” då jag på allvar överväger flytt från Sverige. Kanske blir det i år som jag tar tag i det igen? who know. ee

  1. Hehe, det återstår att se… följer med spänning! 🙂

 3. JA til å stryke januar og februar fra kalenderen! Men det må i så fall vente til 2019, for i 2018 reiser jeg på et nytt Afrika-eventyr i tre uker i januar/februar, så akkurat da vil jeg gjerne beholde de månedene 😀

  Jeg skulle forresten også gjerne forlenget sommeren med en måned eller to i samme slengen. Jeg er et sommermenneske, uten tvil. Heldigvis startet høsten i Oslo med tre fantastiske soldager og fine utflukter. Da er det okei med høst.

  1. Afrika igen alltså, vad spännande Marianne!

 4. Jag ska försöka ägna hösten åt att komma ifatt. Med allt hemma som står och väntar. På att ge jobbet lite mer kärlek. Att blogga ifatt från resorna jag gjort det senaste. Att i lugn och ro och med gott samvete slå mig ner i soffan och slötitta på fotboll en lördag, med en mugg kaffe i handen. Kanske en behaglig golfrunda under blå himmel med kall och klar höstluft.

  Höst är pepp. Alla dagar! Skulle kunna romantisera årstiden i flera timmar men jag tror väl att poängen går fram ändå. Men. Största målet – att varva ner. Tror jag behöver det.

  1. Tänk att man kan längta så mycket efter att ”komma ifatt”. Förstår precis vad du menar.

 5. …och ”komma ifatt” och ”varva ner” kan ju faktiskt bli ganska motsägelsefullt också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close