Close
Resfredag med gott och blandat

Resfredag med gott och blandat

Sista fredagen i augusti bjuder på lite gott och blandat här på bloggen, bland annat Balispaningar, sommarpratare och inte minst resfeber inför stundande resa till Rom. Trevlig helg!

RESFREDAG: 25 augusti 2017

#1. Systrar i bergen

Tidigare i veckan skrev jag ett inlägg om att resa på tjejweekend. Efter inlägget publicerades har jag funderat en del på kommande tjejresor framöver och har landat i att en resa med outdoorbyrån Systrar i bergen ligger högt i kurs. Jag har träffat byråns grundare Johanna vid ett par tillfällen – hon är en sann inspiratör både vad gäller aktivt liv och kvinnligt entreprenörskap. Vandring och yoga i Schweiz låter som en typ av resa jag gärna tar med mina egna systrar. Kanske nästa höst?

#2. Världens bästa flygbolag 2017

Varje år gör Skytrax en enorm undersökning för att kora världens bästa flygbolag. Quatar Airways knep förstaplatsen medan Singapore Airlines fick nöja sig med en andraplats. Bronsmedaljen gick till All Nippon Airways. Om någon funderar över var SAS ligger på listan kan jag meddela att de dyker upp först på plats nummer 65. (De har tydligen en del att jobba med!?) Läs mer om undersökningen och rankingen hos Vagabond.

bali lisa gott och blandat
Bali i Att resa-podden! Foto: Lisa/Livet från den ljusa sidan

#3. Bali special i Att resa-podden

Bali verkar vara ett resmål i fokus för svenska resenärer just nu, på flera reseforum där jag är medlem peppras det frågor om destinationen. Lisa och hennes familj var där i nästan en månad över jul och hon har med andra ord koll på läget. I det senaste avsnittet av Att resa-podden delar Lisa med sig av sina tips och upplevelser genom att ge både ris och ros. Du kan lyssna på iTunes eller direkt här: Att resa till Bali.

aron att resa-podden

#4. Aron Anderssons sommarprat

I våras intervjuade jag och Lisa äventyraren Aron Andersson till Att resa-podden. Det finns få människor jag har träffat som har en sådan inställning som Aron, snacka om att ta tillvara på livet trots motgångar. I veckan lyssnade jag på hans sommarprat under en löprunda. Jag var trött, sliten och allmänt missmodig när jag började springa, men bara några minuter in i rundan var de känslorna som bortblåsta. Den här killen hjälper mig och många andra att tänka på de förutsättningar vi har fått och att göra det bästa vi kan av dem. Gör er själva en tjänst och lyssna på hans sommarprat!

#5. Resfeber på en Resfredag

Senare idag drar vi ut mot Arlanda för vidare avfärd mot Rom. Väskan är nästan färdigpackad och jag ser verkligen fram emot att leva La Dolce Vita i Italien. Följ mig gärna på Instagram för fler uppdateringar under helgen!


För dig som är nyfiken på fler veckosammanfattningar om att resa hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

13 comments

 1. Härligt med Rom! Hoppas du får det superfint där. ?

  1. Tack – jaaaaa, det var super!

 2. Alltså intressant gällande SAS, jag flög med dem igår Helsinki-Arlanda-Landvetter och kände bara WOW – vad har hänt? De har verkligen steppat upp sitt game på senaste kände jag. Boarding gick hur snabbt som helst, personalen var himla trevliga, jag fick ett sms från SAS om ny avgångstid (när vi redan satt på planet) trots att det bara var 20 minuter försenat. Det känns som om någon positiv förändringar har skett inom deras organisation… 🙂

  Och, njut av Rom nu!!! Ser fram emot att läsa om resan senare 🙂

  1. Kul att höra om att SAS håller på att snäppa upp sig!

 3. Önskar en trevlig resa 🙂 kramar

 4. Btw gillade inte SAS igår när vårt flyg blev inställt. Men fick sen en Buisness plats Oslo-Arlanda å då blev det bra igen 😉 hihi kram

  1. Business är alltid ett säkert kort för att bli på bra humör, haha!

 5. Rom är verkligen en underbar stad. En av mina två favoritstorstäder i hela världen.

  1. … och då blir jag genast nyfiken på vilken som är din andra!

 6. Får man fråga vad du har för favoritreseforum?

  Min favorit stängde igen i våras och har letat efter ett nytt, informativt och bra utan att finna.

  1. Hej Johan! Jag är med i en FB-grupp som heter ”Vi som gillar att resa” – där får man ofta bra tips. Annars kan jag tipsa om att leta efter specialgrupper beroende på vilket resmål du ska till, märker att det finns SÅ många nischade grupper där det finns ovärderliga tips.

 7. Kul med systrar i bergen, jag säger go for it! 🙂 drömmer också om en resa till alperna med dem!

  1. Ja, men hoppas att det blir av! Ska se vad mina syrror har att säga om saken…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close