Close
Resfredags topplista: December 2016

Resfredags topplista: December 2016

Just nu vimlar det av fina årsbokslut och sammanfattningar på allehanda bloggar och sociala mediekanaler. Min tillbakablick är på gång, men först bjuder jag i vanlig ordning på Resfredags topplista – den här gången årets sista. Vår familjeresa till Skottland får avsluta december, och därmed 2016, på bästa sätt.

resfredags topplista

Familjefoto vid St Andrews (annandag jul).

Resfredags topplista: December 2016

# 1. Bästa reselåten: På tågresan till och från Karlskrona lyssnade jag på ”I den stora sorgens famn” med Lisa Nilsson, om och om igen. På våra roadtrips här i Skottland lyssnas det däremot flitigt på Enyas låtar på Spotify, ingen musik klär de skotska högländerna bättre än Enyas!

# 2. Månadens roadtrip/resa: Vår vecka i Skottland överträffar alla förväntningar. Vi njuter av en ultimat mix av familjehäng och bilresor kors och tvärs genom detta fantastiskt vackra land.

# 3. Bästa händelsen i resebranschen: Galakvällen med Nordic Travelblog Event i början av december var en höjdare, så kul att få mingla runt med andra resebloggare. Tack igen Anna och Cecilia för en fin kväll!

# 4. Bästa resegodiset: Skumtomtar, alltid skumtomtar i december. Och ja, det måste vara Cloettas Juleskum, allt annat vore ett misslyckande.

# 5. Största resemissen: Den här månaden har jag hållit mig lugn på misstagsfronten (peppar, peppar).

# 6. Oumbärlig resepryl: Min kompaktkamera Sony RX100 är och förblir en fin följeslagare. Längtan efter en riktigt fin systemkamera börjar dock växa sig allt starkare. Även om min lilla Sony gör sitt jobb med den äran finns det allt fler situationer där jag önskar att jag hade en skarpare lins att ta hjälp av för att fånga den där extra speciella vyn/stunden/händelsen. (Har ni några bra tips får ni mer än gärna kommentera, just nu scannar jag marknaden efter alternativ.)

# 7. December månads mest inspirerande resenär: Det finns ett par resor jag följer med extra stort intresse nu under december, bland annat Lisas fantastiska resa till Bali och Lindas månad i Afrika.

# 8. Resa jag har drömt om flest antal timmar: Jag känner mig tacksam och nöjd med ett fantastiskt resår bakom mig. Att sitta och drömma om nästa resa när jag fortfarande befinner mig i Skottland känns förmätet, men faktum är att längtan efter en sommarvecka någonstans på Balkan börjar bli allt starkare.

# 9. Månadens favoritinlägg på Resfredag: Den vilda bebiresan med Lillmyhran. Så häftigt att kunna resa när och fjärran med mina barn, i det här fallet tillägnades det aktuella inlägget minstingen i familjen.

# 10. Topp tre resminnen: 1.) En efterlängtad barnfri julweekend i Stockholm City tillsammans med min man och fina vänner. 2) Den oplanerade resan ner till Karlskrona för att spendera tid med min storfamilj. 3) Hela vår vecka i Skottland bjuder på ljusglimtar. Måste jag välja en specifik händelse är det synen av Dunnottar Castle i rosalila solnedgång som jag sent kommer att glömma.

4 comments

  1. Åh vad glad jag blev över att vårt event fanns med på listan (!). Var så trött efteråt att jag tänkte aldrig mer (!) men nu är vi i full färd med att planera nästa ha ha. Skottland ser verkligen fantastiskt ut på bilderna. Ett resmål i min smak tror jag.

    1. Ja, det var givet att ni skulle vara med! Kul att ni planerar för fler festligheter, ser fram emot det.

  2. Kul att se bilderna från Skottland! Hade faktiskt planerat väldigt löst att göra en resa dit med Ruth och vänner typ nästa sommar men vi får väl se hur det blir.

    Angående kamera: om du gillar Sonyn rekommenderas en A6000/6300/6500 (talar av egen erfarenhet 🙂 Väldigt mycket kamera för pengarna, i ett smidigt format. Nackdelen är väl att objektiven är ganska få och ofta rätt dyra. Men det är ingen slump att Sony har tagit stora marknadsandelar de senaste åren.

    1. TACK Hampus för bra tips, ska genast spana in. Du vet ju verkligen vad du pratar om! Och angående Skottland, ni lär säkert ta med Mini på många äventyr framöver. Så glad för er skull!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close