Close
2015 med Resfredag & gott nytt resår!

2015 med Resfredag & gott nytt resår!

Under mitt resår 2015 har jag samlat minnen från fina utflykter både när och fjärran, men även skapat drömmar om nya destinationer. Jag har arrangerat mingel för resebranschen, deltagit på resemässor och vunnit pris för Årets reseberättelse. Och så har jag och Lisa äntligen släppt vår efterlängtade podcast om resor.

stockholm_travel_massive-2

Under 2015 arrangerade jag tillsammans med Sofia och Lola tre lyckade träffar med Stockholm Travel Massive (tack åter igen till våra värdar Ving, MSC Cruises och Travellink, samt vår eminenta hovfotograf Katarina Wohlfart).

teneriffa

I mars fyllde jag 35 år och firade det genom att hänga en vecka med familjen på Teneriffa. Det var vår yngsta dotters första utlandsresa, men definitivt inte hennes sista. När jag kom hem skrev jag ett omtalat inlägg om Mina värsta reseminnen. Och så var det äntligen dags för årets resehöjdpunkt alla kategorier.

Taipei

Taiwan! En fullständigt magisk resa på alla sätt. Tio poäng av tio möjliga, trots att vi fick uppleva en rejäl jordbävning.

Karlskrona

Under sommarmånaderna höll vi oss mest i Sverige. Vi åkte till Furuvik, firade min mans födelsedag på Häringe Slott  och i vanlig ordning spenderade vi några ljuvliga veckor i mitt sommarparadis på Sturkö.

Resia

En liten avstickare till Spanien hann vi med i början av sommaren, den här gången till Marbella. Och så kom hösten.

rönnäs_björk

Då fick jag och mina småtjejer chansen att åka till Finland på bloggresa tillsammans med Lisa och ett helt gäng andra resebloggare från Europa.

rivadelsole

Dagarna rusade vidare och det blev oktober. Jag och mina döttrar åkte till Toscana för att samla årets sista värmande solstrålar i sällskap av min syster och min mamma. Jag körde runt vår tjejliga i hyrbil hela veckan, vilket var en stor grej för mig som aldrig tidigare hade kört bil utomlands.

Julmarknad_Aalborg1

Första advent firade jag in på julmarknader i Danmark tillsammans med tre andra resebloggare. Glittrande julljus, doften av brända mandlar och rykande varm choklad, bättre start på julen kunde jag knappast få.

travellink_sheraton

En annan höjdpunkt under året var att jag fick ta emot pris av Travellink för ”Årets reseberättelse 2015”. (Foto: Katarina Wohlfart)

851x315_facebook_attresa

I slutet av året gick en ännu dröm i uppfyllelse: den om att släppa en podd om resor tillsammans med min vän och inspiratör Lisa.

Under 2015 har jag också skrivit reseguider, fått mina första uppdrag som frilansskribent, tävlat ut ett gäng fina priser och fått massor av nya vänner och bekanta via resenätverken Svenska Resebloggar, Nordic Nomads och Nordic Travel Bloggers. Det här året har med andra ord varit ett riktigt bra år för mig och Resfredag. Det jag skrev i min förra årskrönika tål att upprepas: jag är så otroligt tacksam för alla de möjligheter som jag får med anledning av min stora passion för resor!


Gott nytt resår, jag hoppas såklart att ni hänger med mig på nya äventyr under året som kommer. Just nu planerar och drömmer jag om resor till Thailand, Kambodja, Singapore och Balkan. Vilka resmål drömmer du om 2016?

35 comments

 1. Hei, Annika. For et fint reiseår! Reisen til Taiwan høres spesielt spennende ut. Der har jeg ikke vært. Marbella, Danmark og Toscana er jo herlige steder å reise, også. Og neste år blir neppe mindre spennende, skjønner jeg 😉

  Godt nytt år til deg og dine!

  1. Stort tack Mette! Jag läste precis din årsresumé och njöt av vackra bilder och spännande historier. Viker underbart år du har haft! Ja, 2016 lär bli bra, det känner jag på mig…

   Gott nytt år!

 2. Ja vilket fantastiskt år det varit. Kan inte mer än instämma att det blir otroligt härligt med 2016 och kommande utmaningar och ser också fram emot era kommande avsnitt med podden samt när du åker till Thailand. Det ska bli himla härligt att följa. 🙂

  1. Tack Katarina! Jo, vi längtar rejält efter Thailand just nu…

 3. Vilket underbart år du har haft! Önska dig ett nu mer underbart 2016 med trevliga resor! Kram

  1. Åh, tack! Låt 2016 bli bästa året ever!

 4. Vilket bra resår du har haft! När jag räknade efter har vi tydligen besökt 7 olika länder (de vi bara rest igenom ej räknade) i år så jag får nog säga att vi hann med ganska mycket under 2015 också 🙂

  1. Härligt Linnea. Tack för 2015, nu kör vi vidare mot 2016!

 5. Vilket år du har haft och en stor inspirationskälla! Både som reseskribent och nu när jag ska ut och resa med min lilla… ?

  Gott nytt!

  1. Tack för fina ord Maria. Lycka till med lillan och resandet, ni har många roliga och spännande resor framför er. Gott nytt till dig och familjen!

 6. Fantastisk. Och välförtjänt. Själv har jag lyckats med konststycket att bara besöka tre andra länder i år. Men rest det mer inom Sverige för en gångs skull. Kram. /Linda

  1. Jag tror vi alla som skriver om resor är lite skadade – ”bara besöka tre andra länder i år” är mer än vad andra kanske reser under en livstid! 🙂

   Sverige har otroligt mycket att erbjuda, jag är väldigt sugen på att åka norrut. (Norr för mig är alltså allt norr om Stockholm…) Ha ett fint 2016!

 7. åh, sådär mycket skulle jag också gärna resa! 🙂 Jag reser ju i praktiken inte särskilt mycket alls, utan ifjol t.ex. handlade det ju om en enskild lång utlandsvistelse istället. Inte för att det var nåt fel på det heller.. 😉 Men jag hoppas på mera resor i år! 2016 är verkligen ett oskrivet blad just nu, eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska göra näst, men jag hoppas det visar sig snart så man kanske kan börja smida planer för resten av året 🙂

  1. En enskild lång utlandsvistelse kan ge väldigt mycket mer än många små korta resor. Jag gillar oskrivna blad, det betyder massor av möjligheter! Hoppas 2016 blir fab!

 8. Åh! Hittade precis hit och är såld! Vilken härligt och inspirerande blogg du har!

  1. Tack Minna, vad glad jag blir för dina fina ord. Gott nytt år!

 9. Alltså. Jag tänker ju hänga på även 2016. Både i bloggformat och poddformat. 🙂

  1. Alltså. Det gör mig väldigt glad att höra. Tänk att jag fick träffa dig IRL under 2015, bara det är ju värt ett eget inlägg! 🙂 Gott nytt på dig Dryden!

 10. Vilket härligt år du har haft både resemässigt och bloggmässigt!Ska bli spännande att fortsätta följa under det nya året 🙂

  1. Ja, det har verkligen varit ett bra år på många sätt! Och 2016 lär också börja fint, med Thailandsvistelse och allt.

 11. Och förresten så skrev jag själv om mina reseplaner/drömmar inför 2016 idag. Vill gärna åka till Polen och Delhi då jag har vänner att hälsa på i dessa städer och aldrig varit där innan. Skrev även lite om reseåret 2015, som inte var särskilt extraordinärt eller många resor, men åtminstone en häftig Spanien-upplevelse: http://jennifersandstrom.se/2016/01/02/researet-2016/

  1. Polen är verkligen ett resmål som jag hoppas att fler svenskar upptäcker, de har mycket fint att erbjuda. Indien åker jag gärna till framöver. Ska genast in och läsa!

 12. Wow vilket år! Taiwan har hoppat högt upp på min lista sedan jag fått höra om dina äventyr där, hade inte en tanke på det innan. Hoppas att 2016 blir ett år där vi får åka på någon bloggresa tillsammans 🙂

  1. Ja, det har verkligen varit ett bra år. Trodde inte att det skulle gå att kombinera föräldraledigheten med alla de här äventyren, men det gick utmärkt! Och visst är det verkligen dags för en bloggresa tillsammans.

   Jag hade heller inte kommit på tanken på Taiwan om det inte vore för att mina vänner flyttade dit. Åk!

 13. Tack för din alltid lika inspirerande och läsvärda blogg – plus alla andra projekt som Travel Massive och podden. Välförtjänt grattis till allt! Jag ska bli lite bättre på att kommentera, det får bli mitt lilla nyårslöfte. 🙂

 14. Kul att du hittade till mig via Better Bloggers, så jag kunde hitta dig 😉 Jag kommer definitivt surfa mig vidare här inne.

  Kul också att du länkade till din trip längs HW1! Älskar att resa och har bl a varit i Cali några gånger. Om en dryg vecka åker dottern tillbaka för studier, så kanske blir det en vända till dit för oss under våren igen 🙂

  Kram Lena

  1. Hej Lena. Vilken dröm att få plugga i Kalifornien… Jag antar att din dotter stormtrivs där borta. Kul att du hittade hit också, tur att vi har Better Bloggers – det är verkligen ett fint community.

  2. Persze megértem. Csak férfi vagyok meg kezdÅ‘ ezért kérdek alek‘etÅvpat. Itt van ez a kenyér recept Ezt akarnám megsütni Joe féle lisztbÅ‘l. Akkor én még ehhez adjak 1/3 zsírt amit keverjek bele?

 15. Vilken fin blogg, glad att jag hittade hit! Vilket år du verkar ha haft, ser fram emot att följa ditt 2016!

  1. Kul att du hittade hit, och tack för fina ord Ann-Charlotte!

 16. Fin läsning Annika. Mitt mål är att en dag resa någonstans med dig! Kramar från Kina!

  1. Jaaa Linda, frågan är bara vart – med tanke på att du snart kommer att ha besökt alla världens länder…. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close