Close
Drömmar, mål och planer inför 2017

Drömmar, mål och planer inför 2017

Med ett nytt år kommer nya drömmar, nya mål och nya planer. 2017 är ett år med mycket ovisshet, men med ovisshet kommer också möjligheter. Ibland kan det vara både skönt och nödvändigt att släppa detaljerade planer och istället ta dagen som den kommer.

Roadtrip genom skottland

Skottland, december 2016.

2016 var ett fint resår, det var det verkligen. Under första halvan av året njöt jag av föräldraledighetens ljuvliga dagar och kunde styra tiden, och resorna, som jag ville. Andra halvåret landade vi i rutiner och jobbvardag som en trebarnsfamilj med allt vad det innebär. Inför varje nyår brukar jag vara väldigt angelägen om att skriva listor, önskemål och drömmar inför kommande tolv månader. Det här nyåret kändes detaljplaner av olika anledningar inte alls lika angelägna. Mitt övergripande mål inför 2017 är istället att ta dagen som den kommer och försöka njuta mer av att vara här och nu – egenskaper som jag dessvärre inte är vidare bra på. Helt utan drömmar står jag dock inte, vissa övergripande planer finns fortfarande på agendan.

#1. Resfredag: Så ska bloggen utvecklas

Foto: Katarina Wohlfart (med Sofia och Towe i Warszawa)

Sedan Resfredag.se lanserades 2014 har jag kört på samma tema/layout, det vill säga under tre långa år. Jag gillade bloggens utseende då och jag gillar det nu. Fast särskilt mobilvänligt är det inte, och det finns enormt många delar som kan utvecklas för att bli betydligt mer användarvänliga. Jag vill också rensa kategorier och uppdatera gamla inlägg, men framför allt vill jag skaffa en ny layout. Ut med gammalt och in med nytt – 2017 ska det hända!

#2. Resor när och fjärran

Foto: Katarina Wohlfart 

Än så länge har jag inte en enda biljett bokad för 2017, även om jag har några resor planerade i stora drag. Det här året får jag ta lite som det kommer. De planerade resorna inträffar alla efter sommaren när inte mindre än FYRA jubilarer i min absoluta närhet ska fira sina födelsedagar utomlands under tre olika resor = två fyrtioåringar, en femtioåring och en sjuttioåring. (Det här med att fira födelsedag utomlands är för övrigt en trend jag och Lisa pratar mer om i det senaste avsnittet av Att resa-podden.) Därutöver ska jag förhoppningsvis få in en tjejweekend i maj och kanske en familjeresa till Balkan i sommar. I övrigt är planen att uppleva ännu mer av Sverige – det finns ju så många vackra platser i det här landet som ännu är oupptäckta för min del!

#3. Att resa-podden

åre skoter

Lisa och jag på skoter i Åre. Foto: Dryden

Att resa-podden gasar på i full fart och är om möjligt ännu roligare än när vi körde igång för ett år sedan. Under månaderna som kommer har vi en massa roliga gäster, ämnen och samarbetspartners på gång. Dessutom kommer en av mina punkter från #100resmålattnå att gå i uppfyllelse inom kort eftersom jag och Lisa har blivit ombedda att köra en LIVEPODD på mässan Caravan Stockholm. Kom gärna dit och heja/lyssna på oss, vi kör den 16 februari kl 13:00 – 13:30 på Kistamässan -> program hittar ni här. (Även våra resebloggskollegor FreedomTravel kommer att hålla föreläsningar på mässan.)

#4. Livet i allmänhet

guide koh lanta

Foto: Mimmi

Livet i allmänhet, jo tack, den kategorin kan jag skriva mycket om. I korta drag handlar det om att ständigt jobba för att bli en bättre fru/mamma/dotter/syster/vän/kollega samtidigt som jag vill utvecklas som mig själv – Annika. Jag vill spendera mycket tid med mina föräldrar, jag vill hänga mer med mina barn, jag vill träffa mina försummade vänner, jag vill lära mig mer om foto och så vill jag på allvar komma igång med träningen igen för att bli stark och hålla hela livet. Omöjlig ekvation? Jo, fast med mottot ”ta dagen som den kommer” blir det säkert bra till slut.


Må 2017 bli allt det ni har önskat er och mer – vore kul att höra om era planer, mål och drömmar inför det här året!

13 comments

 1. Att vara här och nu behöver jag också jobba med. Kanske därför jag älskar att resa så mycket, för då är det så lätt att vara i ögonblicket? Är nog sunt att inte planera så mycket.
  Vår största ”grej” 2017 bortanför resandet blir att vi (äntligen) tänker flytta ihop, efter 10 år tillsammans och 4 år som gifta. 🙂

  1. Jag tror också att det är en av anledningarna till att jag älskar att resa så mycket, men har inte tänkt på det så innan. Bra reflektion! Låter som ett spännande år för er! 🙂

 2. Vad fint Annika! Jag tycker detta låter helrätt. Sen måste jag inflika att jag är väldigt förtjust i den design som den är. Förstår om det är kul med lite förnying, men ändå… 🙂

  Ser fram emot att följa er podd under det här året också!

  Kram!

  1. Tack Jennifer, vad snäll du är. Jaaa, vi ser också fram emot ett nytt poddår, kul att du vill hänga med under 2017 också!

 3. Yippie och tjoho på punkt 3! ??

  Fina mål – jag tycker för övrigt att nuet är det viktigaste för lyckan, och att för många mål i sig lätt slår över till jagande. Foka på nuet och krydda med mer eller mindre spontana guldkanter så blir helheten top notch utifrån förutsättningarna.

 4. Trots ingen bokad planering låter det som att du har ett fint år att se fram
  emot och många nya resor. Det där med bloggens utseende är vi nog många
  som sitter och filar på :). Lycka till med allt. Kramiz

  1. Ja, jag hoppas verkligen på ett fint år. Utseende – så svårt! Vill ju hitta helt rätt!

 5. Jag tänkte ha ett lugnt första kvartal och återhämta mig lite efter hösten och alla projekt. Eller hur. Nu är jag fulltecknad till midsommar istället. Det var inte riktigt planen men å andra sidan så ska jag inte klaga. Det är ju det jag vill, att det ska hända saker. 🙂

  Ser fram emot nytt tema här på bloggen och att få läsa om alla resor under året. Jag kan sakna lite det där med att ha någon att dra iväg med (förutom min sambo då, men hon kan ju inte alltid). Det kanske vore ett projekt, att resa med resebloggare. Det har jag nog aldrig gjort så vitt jag vet.

  1. Bloggresa 2017, special edition? Vem vet, 2017 kan allt hända…

 6. Förstår att det känns svårt att boka in resor, låter som en bra plan att ta dagen som den kommer <3 (Förutom en tjejweekend förstås ;-)). Heja dig, livet och 2017!

  1. Åh, älskar din slutkläm – tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close