Close
TACK! (Vlogg)

TACK! (Vlogg)

”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.” Ni tog fasta på uttrycket och med er hjälp kunde jag ikväll överlämna inte mindre än 11.050 SEK (48.000 baht) till min vän Gita som drömmer om att öppna en egen butik i Burma. Tack, Thank you, Khop khun kha!

thankyou

I förra veckan skrev jag kanske årets viktigaste inlägg om min vän Gita från Burma som arbetar i en klädbutik här på Koh Lanta. Här är ett utdrag från inlägget:

”Gita är 30 år och kommer från Burma. Vi träffade henne för första gången för fyra år sedan då vi skulle köpa skor i butiken där hon jobbar här på Koh Lanta. Vi fastnade genast för hennes livsglädje och positiva attityd. Vi hade med oss vår dotter Julia, som då var ett år. Gita plockade genast upp sin mobiltelefon för att visa mig bilder på sin son som var jämngammal med Julia. Sonen var kvar i Burma hos släkten medan Gita var här, hundratals mil bort, för att arbeta. Gita hade inte träffat sin son på flera månader. Det gjorde riktigt ont i hjärtat på mig – jag som knappt klarar av att lämna bort mina små över natten.”

Och så har det fortsatt. Gita (och hennes bror U) arbetar på Koh Lanta under högsäsongen och deras arbetsdagar sträcker sig från kl 08-23, varje dag, utan undantag. Aldrig ledig, alltid jobba. Gitas dröm är att öppna en egen butik i Burma, en dröm hon hoppas kommer att bli sann när hon har sparat ihop tillräckligt mycket pengar. Gita menar att turismen i Burma numera är så pass stabil att det skulle gå att öppna en butik inriktad mot turister, vilket hade varit omöjligt för bara några år sedan. Det skulle kännas otroligt fint att kunna hjälpa Gita en bit på vägen mot sin dröm.”

Och som ni hjälpte! Jag spred inlägget via bloggen, Facebook och Instagram – och ikväll kunde jag alltså överlämna inte mindre än 11.050 SEK, vilket för Gita motsvarar ett helt års besparingar. Här kommer ett personligt tack från Gita (eller Ghi Ta som hon själv stavar det). Åter igen, tack för hjälpen. Ni vet vilka ni är.

14 comments

 1. Man kan bli tårögd för mindre! Hoppas hon får nytta av insamlingen!

  1. Det är jag övertygad om att hon får Daniel. Tack åter igen för ditt bidrag!

 2. Kvällens gråtfest. Så ljuvligt! Heja dig! (och oss)

  1. Verkligen heja oss alla som har bidragit. Och gråtfest, jo tack! 🙂

 3. Håller tummarna för att affären blir till verklighet, om inte annat att de gör livet lite enklare!

  1. Ja, jag hoppas också att drömmen blir sann. Tack!

  1. Det är nu man ska skriva en massa ”heart emotions”! 🙂 Tack Åsa.

 4. Direkthjälp när den är som bäst!

  1. Så är det. Tack för att du inspirerar genom #reseprocenten, hoppas verkligen att fler hakar på. Jag tror stenhårt på principen om ”Pay it forward”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close