Close
Alla mina parallella liv utomlands

Alla mina parallella liv utomlands

Alldeles nyligen läste jag ett inlägg hos Sandra Beijer där det inledande stycket fick mig att stanna upp en liten stund: Ibland går en vissling genom huvudet över att jag fortfarande bor här. Som ett stråk av sorg, men ändå inte fullt så tydligt. Det är tudelat.

Alla mina parallella liv utomlands

Så mycket igenkänning i hennes tankar. Jag funderar ofta på livet, hur det blev och hur det kommer att bli. Jag är så nöjd över chanserna jag har tagit, men känner mig på inte på långa vägar färdig med att bo utomlands. Hade jag inte varit så insyltad i livet här hemma hade jag dragit på studs. Japp, jag hade lämnat Sverige. Inte för alltid, nej jag är inte intresserad av att emigrera. Men några månader i Paris kanske? Ett halvår i Portugal. En termin i USA. Kanske ännu en sväng till Tyskland? Japan, absolut. Australien ett tag och eventuellt någon liten sömnig grekisk turistort. Asien? För all del! Lagom till sommarens intåg hade jag åkt hem till Sverige igen, precis som en flyttfågel.

Jag funderar såklart också på hur livet hade kunnat ta andra vägar beroende på omständigheterna. Sliding doors-fenomenet gör mig nästan snurrig av nyfikenhet.

Tänk om…

Barcelona plugga utomlands

…jag hade stannat i Barcelona och levt livets glada dagar och levt ett lika levande liv som min hyresvärdinna Elena? Bubbel på balkongen, en äldre ”pojkvän” och en hel massa kultur.

…jag hade stannat i Tyskland och fortsatt jobba på en advokatbyrå dagarna i ända? Kanske hade jag doktorerat i Europarätt och titulerat mig Frau Doktorinn Håkansson och ägnat julhelgerna åt att beta av Tysklands alla 2500 julmarknader?

åka hem

…jag hade stannat i Costa Rica och flyttat in i det där galna kollektivet med min kompis Anna?

familjen myhre thailand

…vi hade tackat ja till att driva business i Thailand?

Zion national park

…jag hade gått vidare med ansökan till det där universitetet i USA? Där hade jag hajkat i nationalparker dagarna i ända och förmodligen fått hemlängtan snarare förr än senare.

Jag tycker om mitt liv i Nynäshamn och älskar min familj hela vägen till oändligheten och tillbaka…

student

…men visst är det kul att mellan varven ägna lite tankeverksamhet till alla de där parallella liven jag så innerligt fantiserade om redan som nybakad student. Hur ser dina parallella liv ut?


Fler inlägg om framtid och dåtid: Framtiden är din (nu börjar ett nytt kapitel på resan genom livet) Omslagsbild: Roadtrip i USA 2014 (med Nelly i magen.)

2 comments

  1. Vilka spännande tankar!
    Jag kanske hade stannat i Israel och jobbat med turism (känns dock avlägset nu..), startat meditationskurser i Malaysia eller stannat i hemorten och jobbat kvar som undersköterska…

    1. Ja, tänk så kul det kan vara att sväva bort i tankarna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close