Close
Vinterlistan 2022

Vinterlistan 2022

Hörrni, det är vinter och dags för en lista! Det cirkulerar cirka en triljon olika varianter där ute i bloggosfären, här kommer min variant för 2022.

#1. När börjar/slutar vintern egentligen?

snö dalarna

Jag tänker spontant december-februari/mars. Ungefär så länge det är kallt, mörkt och deppigt om man nu inte råkar bo i ett gnistrande vinterland såklart! Ni vet, som på Instagram ungefär = ljust och soligt, med knallvit snö som ännu inte har blivit avgasgrå och hundkissgul. Nej, jag är faktiskt inget vidare fan av vintern – men tänker varje år att det kanske är NU det händer, att det vänder. Skyller på min uppväxt i södra Sverige, där vi helt enkelt inte är vidare vana vid kyla och massor med snö.

#2. Vad ser du mest fram emot den här vintern?

Jag tänker att svaret blir detsamma varje år…

…det vill säga advent, lucia och jul. Vintern för mig är förknippad med julen, och julen med vintern.

#3. Hiss eller diss för skidor under vintern?

åka skidor i romme

Jag har vänner som jublar i samma sekund de ser säsongens första snöflinga, eftersom den vittnar om manchester, pow och andra skidtermer som jag inte riktigt har koll på. Jag är inte längre livrädd för skidbackar, men känner inte heller att jag MÅSTE älska att susa ner för olika stup med livet som insats. Det här året började bra på skidfronten, först skidor i Branäs med Tobias följt av Romme tillsammans med ett par snöglada vänner. Resorna gjordes inte på mitt initiativ, men jag är heller inte den som tackar nej.

#4. Vad gillar du mest med den här vintern?

familjen myhre thailand

Det faktum att vår familj förbereder oss för ännu en longstay i Thailand.

#5. Vad gillar du minst med den här vintern?

Den Ständiga Osäkerheten som liksom har bitit sig fast ända sedan pandemin bröt ut, och numera ligger som en skugga över det mesta. Inflation, elpriser, krig och en märklig känsla av väntan på att allt ska… tja, bli som vanligt kanske? Eller i alla fall mötas av liiiiite mer positiva tongångar än nu.

#6. Tips för att göra vintern kul?

advent jul

Gör utflykter till när och fjärran. Kolla på en massa tv-serier. Laga konstig mat som du aldrig har provat. Varva ner med hemmaspa på kvällarna. Skapa en frukostklubb, bokcirkel eller kanske syjunta? Spela padel (otippat förslag från mig va!?). Börja blogga! Eller scrolla för all del sönder Instagram.

#7. Vilket är ditt bästa inköp inför den här vintern?

När vi vandrade i Båstad fick jag låna min syrras tunna zip-jacka från IceBreaker. Jag blev väldigt förtjust i den, så pass att jag köpte en egen på Black Friday. Modellen heter WMNS VICTORY LS ZIP och är ett mellanlager av mjuk merinoullmix. Så,skön. Och precis lagom varm!

#8. Vart reser du i vinter?

thailand national childrens day wan dek

Thailand (om allt går som det ska), och så ska vi ner till släkten i Göteborg en sväng. Däremellan ska vi också dra en sväng på innebandycup i Uppsala. Mycket kul att se fram emot med andra ord.

#9. Tre svenska vinterresor du kan rekommendera?

roadtrip dalarna

Jag kan rabbla upp ett helt gäng, men tre får räcka fint den här gången.


En tidigare lista om vintern hittar du här: Vinterlistan 2019/2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close