Close
Winter Wonderland på Gröna Lund: Djurgården i vinterskrud

Winter Wonderland på Gröna Lund: Djurgården i vinterskrud

winter wonderland på Gröna Lund
winter wonderland på Gröna Lund

Det är fredag igen, och inte vilken fredag som helst! Idag öppnar Winter Wonderland på Gröna Lund upp portarna för allmänheten. Jag fick nöjet att besöka denna vintermagiska upplevelse på pressvisningen i onsdags tillsammans med min åttaåriga dotter Nelly med kompis + mamma. Så, vad kan du förvänta dig? Jag tycker att vintersatsningen kan beskrivas som en blandning av Tomteland i Mora och filmen Frost i tivoliformat, allt inramat av bästa sortens vyer över ett glittrande Stockholm. I veckans fredagsfemma berättar jag mer för dig som är nyfiken på att besöka Gröna Lund under Winter Wonderland-satsningen, som alltså sträcker sig mellan den 2 december 2022 och 8 januari 2023.

Winter Wonderland på Gröna Lund: 5 tips för Djurgården i vinterskrud

Först och främst är det kul att se fler svenska besöksmål som satsar på att förlänga säsongen. Jul på Liseberg är både väletablerat och populärt, och nu öppnar alltså huvudstadens motsvarighet. Nöjesparken på Djurgården har ett långsiktigt mål att hålla öppet året runt, och är en liten bit på väg med den här satsningen – men också Halloween som visade sig bli succé.

Läs mer: Halloween på Gröna Lund – ett skräckfyllt Djurgården

Vinterlandet på Gröna Lund har delats upp i fem olika ”avdelningar” med olika teman: Sagolunden, Grüna Lund, Rainbow Land, Klappfabriken och Bubble Street. Här kommer en snabb översikt!

#1. Sagolunden

winter wonderland på Gröna Lund

De yngre besökarna lär gilla ”Sagolunden”, där en hel massa väsen och sagofigurer håller till. Vi blir extra förtjusta i den coola Isdrottningen, men också älvorna och penntrollen som förgyller vårt besök. Riktigt snyggt smink och schysta kostymer – bra jobbat alla inblandade! I den här delen av parken kommer också barnföreställningen Den magiska vinterstaven att gå av stapeln, samtidigt som det är fullt ös vid de barnvänliga karusellerna.

#2. Grüna Lund

winter wonderland på Gröna Lund
winter wonderland på Gröna Lund
winter wonderland på Gröna Lund

Grüna Lund är min personliga favorit rent visuellt. Den här delen av Gröna Lund har nu förvandlats till en ”avdankad” skidort – en riktigt snygg sådan. Här möts vi av ett snöglittrande landskap med allt från röda ledkryss och liftar som agerar värmestugor till bänkar uppbyggda av skidor. En rolig detalj är möjligheten att grilla marshmallows över en kraschad snöskoter, allt i sällskap från mer eller mindre bra partymusik från ”DJ Jürgens” discobås.

#3. Rainbow Land

winter wonderland på Gröna Lund
winter wonderland på Gröna Lund

Rainbow Land blir min åttaåriga dotters favorit. Hon älskar allt som är regnbågsfärgat, och känner sig därmed hemma i de färgsprakande miljöerna. Här ligger bland annat den nya attraktionen Rainbow Racers, vilket närmast kan jämföras med en stor och kall 40 meter lång pulkabacke där alla som känner sig manade kan glida ner i gummiringar. Kul grej, även om backen hemmavid förmodligen uppnår en liknande effekt för barnen. Även i det här området finns häftiga karaktärer som underhåller gästerna – tänk eld, dans och akrobatik! Här äter vi också kvällens godaste grej, i form av ”Bubble Waffles” med glass, grädde, sås och topping. Så gott!

#4. Klappfabriken

winter wonderland på Gröna Lund
winter wonderland på Gröna Lund
winter wonderland på Gröna Lund

I Lustiga Huset finns numera en klappfabrik, där juliga alver som gör sitt bästa för att smita från arbetsuppgifterna. På fasaden flimrar häftiga projiceringar förbi, och utanför Klappfabriken kan du också köpa kanderade äpplen och brända mandlar. Perfekt kombo!

#5. Bubble Street

winter wonderland på Gröna Lund
winter wonderland på Gröna Lund

Bubble Street är ett område där huvudpartnern Coca Cola syns lite extra. Snyggt med ”läskgatan” som byggts upp med hjälp av lysande flaskprofiler.

Tips att tänka på inför ditt besök på Winter Wonderland:

winter wonderland på Gröna Lund
  • Klä dig varmt! På med underställ, varma vantar och fluffiga jackor. Upplevelsen blir helt klart så mycket bättre om du inte står och huttrar i alldeles för lite kläder.
  • Vill du ha en utflykt med traditionell julkänsla rekommenderas stället Djurgårdsgrannen Skansen. Winter Wonderland är något helt annat, och lite mer maxat på alla sätt och vis.
  • Vilka åldrar kommer ha roligast på Winter Wonderland? Jag hade faktiskt lämnat småknoddar hemma, alternativt tagit dem till typ Skansen istället. Vår åttaåring har en helkul kväll på plats och jag tänker att hennes ålder är ganska ideal – även om upplevelsen förvisso passar alla som gillar karuseller och festlig dekoration.
  • Mer information finns på Gröna Lunds hemsida, där du även kan förboka biljetter.

För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

4 comments

  1. Vilken härlig miljö de skapat!

    1. Ja, så himla bra gjort.

  2. Fantastiskt snyggt! Det måste ju vara jätteroligt att få spela alla de snyggt skapade karaktärerna också. Som en dröm…

    1. Visst är de coola!??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close