Close
Skidor i Romme, karantän och släppta restriktioner!

Skidor i Romme, karantän och släppta restriktioner!

Hej och hå, veckorna rullar på! Och det är tvära kast mellan känslostämningar och aktiviteter kan jag lova. Här kommer februaris första fredagsfemma.

Skidor i Romme, karantän släppta restriktioner och reseplanering

#1. Att fira en fyrtioåring i fjällen

För exakt en vecka sedan fick jag rota djupt nere i lådorna hemma för att hitta mina skidkläder – som inte sett dagsljus sedan skidresan till Säfsen med Nelly för typ två år sen. (Sedan kom corona och med den skidskammen.) Ju fler månader som har tickat på, desto mer avlägsna har de där backarna känts även mentalt. Jag och utförsskidor är ingen lyckad kombination i vanliga fall, och ännu mindre när det hinner gå så lång tid mellan gångerna. Men! Nu fyllde en av mina bästa vänner 40 och hennes önskan var vår lag. Skidor skulle åkas, och så blev det!

skidor i romme

Ursprungsplanen med några åk i Stockholmstrakten regnade bokstavligen bort, så vi siktade in oss på Romme Alpin utanför Borlänge. Förbokning krävdes visserligen, men en väldigt smidig sådan. Jag var i vanlig ordning nästan svimfärdig inför första åken (i barnbacke!!), men efter både pepp och tips från mina vänner släppte det till slut. Romme som skidort var perfekt för vår kombination av sällskap; en nybörjare, en lite mer van åkare och en riktig veteran som åkt sedan barnsben. Jag är glad att vi kom iväg, och framför allt glad över mina vänner som ständigt inspirerar till roliga grejer med rörelseglädje i fokus.

Läs mer: Romme Alpin – lämplig skidort för barnfamiljer

#2. Pitstop i Stora Skedvi

För några år sedan var jag med familjen i Dalarna, för att fira lilljul och faktiskt även åka skidor i Romme. Ett uppskattat stopp gjordes i Stora Skedvi, där vi åt en riktigt god middag på Kulinariet.

kulinariet stora skedvi
kulinariet stora skedvi

Hit tog jag även mina vänner i fredags, med ambitionen att äta hamburgare. De hade dock hunnit stänga (googlade slarvigt?), men vi fick i alla fall en runda i butiken för att köpa på oss en del delikatesser till skafferiet. Bra tips om har planer på att besöka södra Dalarna!

Läs mer: Kulinariet, Stora Skedvi – besöksvärt matstopp i Dalarna

#3. Middagstips i ett öde Sala: Mat o Prat

När jag misslyckades med mitt uppdrag att hitta middagsställe tog min kompis Louise över för att googla fram ett smidigt stopp på väg hem mot Stockholm. Hon föreslog Mat o Prat i Sala, och efter en snabb avstämning med Sala-gurun Towe fick vi grönt ljus.

Maten var jättebra, även om vi kände oss lite nerklädda i våra skidställ när folk bredvid oss satt fredagspiffiga i skjorta och sånt. Nåväl. Mätta blev vi, och gott var det! I övrigt kändes Sala som en spökstad trots att det var fredag kväll och allt. Restriktioner, årstid och tja, allmän depp? (Snälla våren, kom snart!).

#4. Karantääääään…

elda brasa

I drygt två år har vår familj klarat oss undan att plussa positivt, men förra helgen kunde vi konstatera lite snuva på ett av barnen. Ett test senare var vi samtliga i karantän. Alla andra verkar ha klarat sig (PEPPAR, PEPPAR!), men hjälpes vad stingsliga och gnälliga vi stundtals har varit här hemma.

Stämningen lättade upp mot mitten av veckan, då vi nog alla började anstränga oss lite extra. Mitt bidrag var grillning med tillhörande pinnbröd (bra och enkelt recept på ICA), som jag nog inte bakat på typ 25 år? Sebbe täljde grillpinnar och succén var ett faktum. Så kallat friluftsliv kan alltså räcka med att öppna dörren mot altanen för att inviga årets bästa julklapp = eldkorgen.

#5. RESTRIKTIONERNA HÄVS och semesterplanering pågår!

Men hörni! Jag ser ljuset i tunneln på både karantän och livet i stort. Nästa vecka hävs restriktionerna och visst känns det som att livet genast blev lite ljusare? Det är sannerligen dags att hoppa ur mjukisbyxorna och kamma till mig, i alla fall någon gång då och då!?

Wales holyhead
Familjeresa till Wales 2019. Snart dags igen?

Den här listan med ”Resor, utflykter och saker jag vill göra under 2022” känns bra att utgå ifrån, men jag vill redan nu lägga till en hel massa punkter. Kanske att vi faktiskt kommer iväg till Storbritannien i år? Det ligger allra högst på önskelistan när det gäller utlandsresor.

En rolig bokning har i alla fall hunnits med i veckan! Jag och mina kusiner har köpt biljetter till ”Kristina från Duvemåla” i Dalhalla i augusti, och hoppas även på ett stopp vid Carl Larsson-gården. Jag fortsätter tydligen med tema Dalarna även senare i år. Hurra!!!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild: Romme Alpin, januari 2022.

3 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close