Close
Det blev visst december.

Det blev visst december.

Under den här månaden ska helst allt hinnas med. Projekt ska knytas ihop inför det nya året, sociala tillställningar avlöser varandra och livet pågår i allra högsta grad. Det är kul för det mesta, men inte alltid. Här kommer veckans fredagsfemma med grejer som har hänt sedan sist.

Det blev visst december (det här året också).

#1. Padel + julbord = sant

Det här att gå på julbord med jobbet är jag inte särskilt van vid – tror det kan ha varit 6 år sedan sist? I år såg vår hallchef Henke till att fixa en padelturnering med efterföljande julbord på Kroken – en schyst restaurang här i Nynäshamn. Klart att jag hängde med!

julbord kroken

Så himla fint, gott och trevligt allting. Men nu behöver jag inte mer julbord i år! Ett per år är precis alldeles lagom.

#2. Julpynt & sista året med Nisse?

Pyntet åkte upp ganska tidigt för oss i år! Tomtarna fick dock snällt stanna i lådorna, de är välkomna åter runt lucia eller så.

Nisse flyttade förresten också in, men förmodligen för sista året? Nelly verkar konfunderad. Hon vet att det förmodligen bara är påhitt allting, men vill så gärna tro att Nisse faktiskt smyger omkring här hemma på nätterna. Påhitt eller ej, mysigt är det i alla fall – för både barn och vuxna.

#3. Joe Labero på dekis?

Tobias fixade en överraskningsdejt till mig förra veckan! Himla kul koncept för övrigt, som vi gör på tok för sällan. T hade spanat in en show här i Nynäshamn…

joe Labero

… närmare bestämt en med kändistrollkarlen Joe Labero. Betyget? Förlåt Joe, men showen var faktiskt inte alls särskilt bra. Titeln hade lika gärna kunnat vara Joe Labero på dekis. Knopar på ett snöre (lånat Tobbe Trollkarls trollkarlslåda?) varvades med gamla trick från Laberos storhetstid som spelades upp på en projektor. Kul att det faktiskt händer grejer här ute också, meeeen vid närmare eftertanke har jag hellre åkt till Las Vegas eller så.

#4. Inflation & sånt.

Gah, jag VILL egentligen inte skriva ännu en punkt tillägnad alla tråkigheter i världen…

… så låt mig istället fokusera på vad KUL det är gå ut och handla när man hittar ”billig” Bregott! Vardagens små glädjeämnen och allt det där.

#5. Fem år sedan mamma dog

Det sorgsna verkar nästan sitta i kroppsminnet? Mamma dog i början av december, vilket innebär att jag numera förknippar den här tiden på året med mammas sista dagar i livet. Å andra sidan fick jag och mina syskon några väldigt fina dagar tillsammans i slutet, med julfirande och allt, vilket mestadels innebär ljusa minnen.

Fem år. Visst är det märkligt hur tiden fungerar. Hon var ju här alldeles nyss, men ändå för evigheter sedan.

Nu är det sent, och jag sitter i vanlig ordning uppkrupen framför vår kamin i en fåtölj. Den här delen av huset har blivit en favoritplats av många anledningar! Helgen blir en blandning av familjetid och jobb, som vanligt med andra ord. Ta hand om er, och njut av helgen!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild: Restaurang Kroken, Nynäshamn.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close