Close
En (ovanlig) vanlig jobbvecka som egenföretagare

En (ovanlig) vanlig jobbvecka som egenföretagare

”Men vad göööör du hela dagarna!?” Ja, det frågar jag mig också med jämna mellanrum och därför kan det vara bra att få ner veckan på pränt för att se hur en ovanlig vanlig jobbvecka faktiskt ser ut nu för tiden.

Vanlig på det sättet att det är så här min vardag ser ut numera och ovanlig på det sättet att ingen vecka är den andra lik – någonsin. Det, tillsammans med friheten att styra min egen tid, gör att jag inte har ångrat min uppsägning en enda mikrosekund.

En ovanlig vanlig jobbvecka

Måndag 23 oktober:

att resa podden
Kvällsjobb = poddinspelning via Skype med Lisa. Bilden tog jag på galakvällen för ett par veckor sedan.

Jag vaknar runt sjusnåret, men ligger och drar mig till åtta (!) eftersom min man ofta sköter hela barnkarusellen på morgonen. Jag är en usel morgonmamma, stressar mest runt och blir arg, vilket gör att jag mycket hellre hämtar barnen än lämnar. Resten av dagen väntar bokföring, en arbetsuppgift jag har hittat ungefär femtionelvatusen anledningar att skjuta upp. Nu låg jag så långt efter att jag inte hade något val. Allt juristjobb under åren har gjort att jag själv har fått fobi för mina pärmar och papper, det finns minst sagt förbättringspotential på den fronten! Jag äter lunch framför datorn, fortsätter med bokföringen och skriver sedan klart ett utkast till blogginlägg som handlar om det ultimata reseåret. Klockan 16:15 packar jag ihop datorn för att hämta barnen. På eftermiddagen packar vi upp veckans leverans från Mathem = mitt andhål i middagspanikångesten. Gör läxor med barnen, läser saga och nattar Nelly. Vid 21 är det dags för jobb igen, den här gången en poddinspelning via Skype med Lisa om trendspaningar. Att driva en podcast tar TID ska ni veta, bakom kulisserna pågår ständigt förberedelser och spaningar, bollande om tema, kontakt med befintliga och potentiella sponsorer samt efterarbete i form av klippning och blogginlägg. Jag avslutar kvällen med att mejla iväg några dåliga samveten och somnar på två röda sekunder vid midnatt.

Tisdag 24 oktober:

vanlig jobbvecka

Jag åker iväg tidigt till min gamla arbetsplats på Stora Essingen, där jag fortfarande sitter med som expert i en projektgrupp några gånger i månaden. Det känns bra att kunna ha en fot kvar i juristvärlden och som bonus får jag träffa före detta kollegor som också har blivit goda vänner. På vägen hem fixar jag äntligen mitt pass hos polisen i Haninge (och lyckas åter igen se ut som att jag har sålt smöret och tappat pengarna). När jag kommer hem skriver jag klart en recension om Blue Hotel – sedan är det dags att hämta  barn. Tobias är borta hela kvällen och jag roddar matlagning, läxor, tvätt, städning och läggning av tre barn. När kvällen går över i natt börjar jag packa för morgondagens jobbresa till Söderköping…

Onsdag 25 oktober- torsdag 26 oktober:

en vanlig jobbvecka i söderköping
Selfiedags på Habibas café som serverar de ljuvligaste bakverken i Söderköping (och dessutom har urtrevlig personal).

… där jag befinner mig i skrivande stund. I samarbete med Söderköpings turistbyrå är jag här i två dagar för att skriva ett inlägg till Resfredags Svenska Pärlor. Jag körde ner tidigt imorse och har sedan spenderat hela dagen med att fota, intervjua personer och njuta av ett Söderköping i höstskrud. Inatt sover jag på Vänneberga Gård precis bredvid Göta Kanal, ca 10 min från Söderköping centrum, för att sedan fortsätta se vad den här orten har att erbjuda imorgon. När jag satt i bilen på väg ner, med radion på högsta volym, var lyckoruset ett faktum. Jag gjorde min dröm till verklighet – bloggen är mitt jobb! Att skriva ett inlägg om en av Sveriges vackraste orter är numera del av en vanlig jobbvecka. Imorgon eftermiddag kör jag tillbaka mot Nynäshamn för att packa om väskorna.

Fredag 27 oktober:

Målbild för en lång tågresa med barnen på fredag: solnedgång på Sturkö.

Kl 05:21 på fredag morgon sitter jag (förhoppningsvis) på tåget till Karlskrona i sällskap av tre barn – redo att göra höstlov på Sturkö. Jag åker hem med blandade känslor den här gången. Mammas cancer har bara en utväg och den kryper allt närmare. Dödens väntrum är en plats jag helst hade sluppit att resa till, jag vill inget hellre än att allt ska vara som vanligt där hemma! Att jag inte behöver fråga min chef om lov att åka till Blekinge känns som en lättnad i allt det tunga, att vara hemma hos mamma i tio dagar är inget problem när jag är min egen chef.


 Här kan ni läsa mer om mitt liv som egenföretagare. Hur ser en vanlig jobbvecka ut för er?

13 comments

 1. Intressant och omväxlande! En vanlig jobbvecka? Ja först jobbar jag heltid på landstinget … och sen kommer jag hem och jobbar helkväll på bloggen … Lite fööör mycket egentligen, får se hur det blir i framtiden …

  1. Ja, alltså du är en hjältinna Helena!

 2. Du gør et stort og godt stykke arbejde og meget autentisk. Skønt at læse med.

  Kram fra Bettina

  1. Tack för fina ord Bettina – stor kram!

 3. En vanlig vecka varierar för mig…, i somras var det ca 3 turn around i veckan med ca 12h arbetsdagar.,, i november ser jag fram
  Emot att ena veckan åka till Teneriffa å
  Nästa vecka till fuerteventura om det inte ändras?! Det vet man aldrig?!

  Sänder alla mina tankar till dig å din familj! Hoppas ni får det underbart m mamma / mormor på sturkö! Det låter härligt!!!

  Kramar

  1. Vore kul att läsa fler inlägg om ditt jobb Lina – tycker det vore jättekul med lite ”bakom kulisserna” där.

   Tack snälla för värmande ord. Kram!

 4. Vetefan om jag vågar outa mina dygnstider med risk för att kollegor läser… 😉
  Kul inlägg, tycker det är intressant att se hur folk lyckas pussla ihop sina vardagsscheman med allt som ”måste” fixas.

  1. Haha, du har väl inget att dölja!? Tack för feedback, gillar också att läsa hur andra får ihop sina liv.

 5. Bra jobbat och mycket njutning i jobbdagarna ändå tänker jag.
  Ja… inte så lätt att få in allt, så är det oavsett anställningsform. Ständigt kämpande. Gäller att njuta längs vägen.

  Hoppas höstlovet blir fint ändå, men fy så tufft det är ❤️

 6. Mycket roligt att läsa om din vardag och YOU MADE IT GIRL!

  1. Tack! Ja, jag gjorde det verkligen. Så glad för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close