Close
Om att resa för att få hotellupplevelsen

Om att resa för att få hotellupplevelsen

samarbete resfredag
Hotellupplevelsen kan ofta vara en stor behållning av resan, lika mycket som den kan passera helt obemärkt förbi. Vissa av mina hotellövernattningar har jag helst velat checka ut innan jag ens har hunnit checka in, andra gånger har jag velat bosätta mig i mitt hotellrum för gott.

Att resa för hotellupplevelsen har varit ett givet tema för Att resa-podden ända sedan start och nu var det äntligen dags att göra något åt saken. I det senaste avsnittet pratar jag och Lisa om allt från vilken känsla vi är ute efter när vi letar hotell till vad vi brukar uppskatta allra mest under ett hotellbesök.

hotellupplevelsen
Bilderna är tagna i Lissabon där jag spenderade första natten på det femstjärniga boutiquehotellet Pousada de Lisboa, Praca do Comércio för att skriva en hotellrecension (som kommer framöver). Det här hotellet hade sannerligen ”känslan”!

Känslan:

I podcastavsnittet pratar vi om den odefinierbara ”känslan” vi båda är ute efter när vi letar hotell. Ett hotell kan investera miljontals kronor för att hitta sin stil och nisch, men lyckas ändå med konststycket att både kännas opersonliga och intetsägande. Andra hotell kan kännas kantstötta och ruffa, men har ändå den där känslan som gör att man fastnar. Vissa har det, andra inte – så sant som det är sagt.

Frukosten:

Under ett tillfälle i podden utbrister jag att ”Hotellfrukostar är det bästa jag vet!”. Och ja, de som känner mig kan nog intyga att det stämmer (näst efter nära och kära förstås, inte ens jag skulle byta bort dem mot en hotellfrukost. Eller, det beror i och för sig på vilken dag ni frågar.) Jag skulle på riktigt kunna byta ut varenda måltid under dygnet mot frukost. Rykande färskt bröd, uppskuren lyxfrukt, nypressad apelsinjuice och frasiga chokladcroissanter – i min värld finns inget bättre. Skabbigt hotellrum? Allt är förlåtet om det serveras en riktigt god frukost. Å andra sidan brukar det där gå hand i hand, schysta hotellrum betyder med andra ord att det brukar bjudas på schysta hotellfrukostar.

Prisklassen:

När jag och familjen är ute på våra roadtrips satsar vi vanligtvis på billigast möjliga hotellrum för att på så sätt kunna resa oftare och under längre tid. Kvantitet framför kvalitet! Ska vi stanna på ett och samma ställe, och inte bara övernatta, lägger vi dock gärna ner lite pengar på att baka in hotellupplevelsen som en del av själva resan. Åker jag iväg på tjejweekend eller på en resa själv med Tobias satsar vi helst på något extra i boendeväg.

Så här lyssnar du på vårt podcastavsnitt om att resa för hotellupplevelsen:

Ytterligare tips på läsning om hotellupplevelser hittar du bland annat hos mig på  Den förbjudna (!) tanken om att stanna på hotellet och hos Lisa på Geniala hotellidéer – smarta små lösningar på hotell. En annan resebloggare som ofta bjuder på riktigt bra hotellrecensioner är Towe/Come Fly with Me.


Det aktuella avsnittet av Att resa-podden sponsras av DIB Hotel – en ny, svensk hotellbokningstjänst som låter dig lägga bud på din nästa hotellvistelse. Vilken hotelltyp är du? Budget eller lyx, kvantitet eller kvalitet?

10 comments

 1. Jag är hotelltyp blandad precis som dig beroende på resans syfte. Tänkte jag inte hänga på hotellrummet spelar bara läget roll, badsemester = älskar pooler så då prioriterar jag det, reser jag själv i ”osäkrare” länder betalar jag lite mer för t.ex Hilton, Radisson, Marriott etc. så man vet vad man får.

  1. Låter vettigt Pilla! Vore kul att höra vilka som är dina absoluta favorithotell med tanke på hur ofta du reser.

 2. Inga fler bilder från hotellet?!

  1. Jodå Åsa, de sparar jag till hotellrecensionen! 🙂

 3. Ibland blir hotellvistelsen något utöver det vanliga.
  Nästan målet med resan.
  Som våra 3 nätter på Mandarin Oriental i Bangkok 2012.
  Tyvärr har priserna på rummen skjutit i höjden och anser att det blir för dyrt men glad att vi bott där vid ett tillfälle.
  Titti

  1. Ja, håller med Titti! Kul att ni hann med den upplevelsen innan det blev för dyrt. Man kommer väldigt långt på fina minnen!

 4. För oss är inte hotellen det mest intressanta när vi reser, vi tillbringar knappt någon tid där ändå, men efter sommarens Balkanresa har vi fått smak på att bo mer på små familjeägda pensionat. Vi har aldrig provat Airbnb, men inbillar mig att det är lite åt det hållet? Har lite svårt för lyxhotell, har bl a bott på Hilton både i Colombo och Tokyo och kände mig inte alls hemma där, ville bara därifrån 🙂 Men Marina Bay Sands står faktiskt på önskelistan, men då blir det hotellet som blir sevärdheten. Annars är slottsboendet i Skottland förra påsken den enda gången vi har haft hotellet som prioritet.

  1. Familjeägda pensionat är en också en höjdare. Vi bodde på ett sådant på Österlen i somras, otroligt fint och det märks att allt är så mycket mer genuint – de brinner för att göra det bästa möjliga för sina gäster.

   Vi pratar om Marina Bay Sands i podden, det är en dröm för Lisa att bo där! 🙂 Att bo på slott i SKottland är något jag absolut vill göra någon gång, jag tittade på alternativ förra året – men bekvämligheten och prisnivåerna gjorde att vi stannade hos min syster + sov på vandrarhem.

 5. Vi blandar ganska frisk, både budget och lyx. Vissa delar av resan får hotellet vara det viktiga och andra delar av resan är hotellet endast tak över huvudet och en säg att sova i. 🙂

  1. Låter ungefär som jag med andra ord! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close