Close
Let’s go explore, sommarplaner och tips

Let’s go explore, sommarplaner och tips

Fredagsfemman fortsätter även i Thailand, här kommer några punkter värda att uppmärksammas.

Dagens (res)fredag spenderas i nära 30 grader och mina varma hälsningar från Thailand får ni ta bokstavligen den här gången!

RESFREDAG om Let’s go explore, sommarplaner och tips

#1. Let’s go explore – min poddkollega Lisa har bytt bloggnamn

lisa Fahlåker dresden
Lisa på cykelsightseeing i Dresden, Tyskland.

Under väldigt många år har hon bloggat under namnet ”Livet från den ljusa sidan”, min vän och bloggkollega Lisa, men nu är det nya tider. Det nya bloggnamnet ”Let’s go explore” passar henne som handen i handsken – även om hennes förmåga att verkligen se livet från den ljusa sidan finns kvar. Lisa må vara min kollega, men hon är också en av mina främsta inspiratörer i stort som smått. Kika gärna in och säg hej om ni inte har gjort det tidigare: letsgoexplore.se.

#2. Gratis webinar med Linda Hörnfeldt

Jag har tipsat flera vänner och bekanta om Linda Hörnfeldts bok ”Yrke: Influencer” (vet att några också köpte boken) och här kommer nästa tips i samma genre! Under tre tillfällen i januari (19, 23 och 29) har Linda ett gratis webinar om att bygga varumärke i sociala medier. Missa för all del inte att signa upp er, jag har såklart redan anmält mig!

#3. Sommarplaner

grundsund bohuslän
En av våra bättre sommarresor gick (som vanligt) till Bohuslän. I år testar vi förmodligen en annan del av västra Sverige, men hoppas också hinna förbi släkten på Orust.

Det känns märkligt att sitta och planera sommarsemestern redan nu, särskilt när vi befinner oss i någon slags semesterbubbla här på Koh Lanta, men det var faktiskt precis vad jag och Tobias gjorde i går kväll. Jag har redan två jobbuppdrag spikade i juni och augusti, dessutom ska Julia på fotbollsläger och både hon + Sebbe på kommunens sommaraktiviteter. Visst är det viktigt att leva i nuet, men samtidigt är det lite kul att fundera över kommande äventyr!

#4. Flygblad över Berlin

flygblad över berlin

Och på tal om släkt och Västsverige, i helgen har min svåger Stefan premiär för sin nya föreställning ”Flygblad över Berlin” på Kajskjul 8 i Göteborg. Föreställningen utgår från den nysläppta skivan med samma namn och har fokus på händelser från Andra Världskriget. Jag och Tobias är redan uppbokade på den sista föreställningen i april – det här vill varken ni eller jag missa! Läs mer om föreställningen och boka biljetter här: Flygblad över Berlin med Stefan Andersson. (Två av låtarna handlar om Tobias morfar, vilket såklart gör att vi gillar den här skivan lite extra.)

#5. Barnkläder från Joules

joules

joules barnkläder
Barnkläderna från Joules har luftats i både Finland och Thailand.

Fråga mig inte hur det gick till, men från att ha haft en dotter som vägrade ha på sig strumpbyxor och helst gick omkring i tovigt hår, iklädd storebrors trasiga mjukisbyxor, föddes en lillasyster som älskar blingbling, välkammat hår, balettskor och klänningar. Varje dag när Nelly kommer hem från förskolan byter hon om till klänning – och ja, jag låter henne göra det. Många av klänningarna är superfina arvegods från lika klädintresserade storkusinen i Skottland, andra köps av farmor (som lyckas klockrent varje gång) och ytterligare några köper vi på Pernillas secondhand i Nynäshamn. Innan vi åkte till Thailand fick jag ett gäng gulliga kläder från det brittiska klädmärket Joules vår- och sommarkollektion i pressutskick. Den blommiga klänningen ovan gjorde premiär på Finlandsbåten i höstas, men funkar såklart lika bra här i Thailand – fast (tack och lov) utan strumpbyxor. Kollektionen kommer bland annat att finnas på jollyroom.se framöver.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbilden är tagen på min och Lisas poddresa till Dresden i somras.

2 comments

  1. Jag är så glad för er skull!!!

    1. Åh, tack! Det känns så bra att vara här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close