Close
Munkmeditation, middagar och Myanmar (Thaimout 2019, v. 7)

Munkmeditation, middagar och Myanmar (Thaimout 2019, v. 7)

Så har det gått en vecka till, en som faktiskt har känts evighetslång den här gången. Vi har sagt hej då till både vänner och släkt som har åkt tillbaka till Sverige, vilket känns lite vemodigt. Tidigt i går morse sa jag också hej då till min egen familj, det här inlägget skrivs med andra ord från en hotellsäng i Yangon, Myanmar.

Munkmeditation, middagar och Myanmar (Thaimout 2019, v. 7)

Veckan började på bästa möjliga sätt med en utflykt till södra Koh Lanta, där min svägerska hade spanat in ett meditationscenter.

Jag fick för första gången i mitt liv meditera med en munk, vilket var en fin stund som har väckt en massa tankar hos mig. Mer om dem en annan gång – här kan ni läsa mer om vår upplevelse:

Läs mer: Att meditera med en munk i Thailand

Föga förvånande spenderades också måndagen på marknaden för att fylla på förrådet av frukt och grönt. Det är en oerhörd lyx att varje dag får njuta av söta smaker som på riktigt smakar sol och värme.

yang koh lanta

Jag tyckte också det var hög tid att besöka Yang, en av Koh Lantas bästa restauranger. Det var vårt första besök sedan de bytte lokaler, men konceptet är detsamma = mysig trädgårdskänsla och en meny där du kan kombinera loss bäst du vill. Vi beställde in nästan alla smårätter och delade mellan oss. Riktigt gott! (Läs mer från vårt förra besök här: Yang garden restaurant). Jag kunde såklart inte hålla mig borta från chokladfondanten, en favorit i repris.

Och ja, utemiddagarna fortsatte under veckan. Svåger och svägerska önskade sig en sista Hot Pan på restaurangen Krya Nidnoy vid stranden Klong Dao innan de åkte. Så blev det, i sällskap av sand mellan tårna och solnedgång. Livet är inte svårt att leva när det ser ut så här.

sebbe lilla svenska skolan

Den här veckan hade Sebbes klass hand om samling/avslutning på skolan (en av klasserna är ansvarig varje vecka med rullande schema, vilket avslutas med ett gemensamt fredagsuppträdande av något slag). Vi har fått låna en keyboard av skolan, så Sebbe körde ett par låtar med nöjd min! Helårseleverna har sportlov kommande vecka, men vi övriga fick nöja oss med en studiedag i fredags.

Under vår lediga fredag gjorde vi en utflykt ner till vattenfallet Khlong Chak Waterfall och den lilla grottan som ligger längre söderut på ön. Nelly kämpade tappert på och gick hela vägen (hela turen fram och tillbaka tog ca 1,5 h, med stopp i en grotta och en stund vid vattenfallet). Alltså, något vidare vattenfall är det inte tal om, mer lite vatten som rinner nerför en bergsvägg. Jag måste dock säga att turen överraskade positivt, själva djungelhajken är riktigt fin. De murriga gröna färgerna, porlande vatten, de söta dofterna, trädstammar som slingrar sig in i varandra – och som bonus fladdermöss i grottan och apor som svingar sig i träden. Exotiskt så det räcker och blir över!

Och så blev det söndag, och en lång resdag mot Myanmar. Jag lämnade hemmet kl 05:45, och anlände till hotellet här i Yangon runt 18-tiden. Under en stor del av resan fick jag sällskap av en tysk tjej i min ålder. Det visade sig snabbt att vi hade många gemensamma erfarenheter att prata om. Att resa ensam alltså, så oerhört många fina möten som väntar!

Mitt första intryck av Yangon (Rangoon) i Myanmar är att staden är en salig blandning av Europa, Kina och Thailand – blandat med en helt eget stil. Ser fram emot att se och upptäcka mer, hittills har jag mest hållit mig i hotellrummet. Jag blev för övrigt först lite konfunderad över tidsskillnaden, som visar sig vara en halvtimmes skillnad från Thailand (Myanmar ligger 30 min plus). Det upplägget har jag nog inte varit med om förut?

Läs mer: Mot Myanmar


Omslagsbild tagen på Khlong Chak Waterfall. Här kan ni läsa fler inlägg om Koh Lanta och här specifikt om vår Thaimout 2019.

9 comments

 1. Spännande med Myanmar!! Är du alltså iväg på en egen resa nu? 🙂

  1. Yes Jennifer, familjen är kvar på Koh Lanta – skolvecka ”som vanligt”. Jag åker ensam, fast möter upp ett gäng från Plan International Sverige idag.

   1. Men gud, hittade svaret i tidigare inlägg ju 😉 Sorry <3

    1. Hehe – ingen fara. Bra betyg att du läste vidare… 🙂

 2. Jag var också på något ställe (minns ej vilket) med +30 min. Helt konstigt. Ser fram mot fler Myamar stories.

  1. Visst är det skumt, är inte alls van! Yes, stories kommer framöver.

 3. Så spännande det är att följa dina äventyr!

  1. Kul att du tycker det! Nu är det bara ett par dagar innan jag är ”hemma” i Thailand igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close