Close
Yang garden restaurant (Koh Lanta)

Yang garden restaurant (Koh Lanta)

Yang garden restaurant har ett rykte om sig att vara Koh Lantas bästa restaurang. Vi bestämmer oss för att åka dit för att se, eller snarare smaka, om ryktena stämmer.

De flesta restauranger vi vanligtvis går till på Koh Lanta ligger längs stranden, att avnjuta en måltid till vågornas brus och med sanden mellan tårna är svårslaget. Yang garden restaurant, eller kort och gott Yang, ligger däremot inbäddad bland vajande palmer och snårig djungel på andra sidan vägen från stranden Klong Nin. Restaurangen har alltså inte en uns havsutsikt och upplevelsen blir därmed en annan typ än den vi är vana vid. (EDIT: Observera att restaurangen numera ligger vid Phra Ae Beach, i närheten av Lanta Animal Welfare.)

yang

yang koh lanta

yang koh lanta

yang koh lanta

yang koh lanta

yang koh lanta

yang koh lanta

yang koh lanta

Yang garden restaurant

Jag och mitt sällskap trivs omedelbart med miljön som känns både familjär och ombonad, trots avsaknad av vågbrus och sandstrand. Vi ser till att tajma in besöket på den svenskägda restaurangen i slutet av vår tre månader långa vistelse på ön, då vi gärna får lite omväxling till den thailändska maten. (Se Yangs meny här.)

Även matkonceptet är annat än det vi har kommit att bli vana vid i Thailand: på Yang beställer gästerna in grillad fisk/kött, sås och sidorätter för sig. All mat kommer in i separata skålar vilket ger ett utmärkt tillfälle att dela rätterna sinsemellan. Vi är tre personer som beställer in varsin kött/fiskrätt, tre olika såser, tre olika sallader, en pommes och en potatismos – för att sedan dela hej vilt.

Och betyget? Alltså, Yangs rykten om dess förträfflighet stämmer fullt ut. Min grillade tonfisk får tio poäng av tio möjliga, tillbehören förstärker matupplevelsen – och chokladkakan som vi beställer in till efterrätt smakar som en bit av himlen. Priserna ligger förvisso ett snäpp över den thailändska maten, men landar ändå på en bråkdel av vad vi hade fått betala för en motsvarande måltid hemma i Sverige.


Missa med andra ord inte Yang om du har vägarna förbi Koh Lanta – men glöm för all del inte att boka bord i förväg. Ryktet om den goda maten sprider sig snabbt på ön. Lämna kreditkortet hemma, här går det endast att betala i thailändska baht (liksom på de allra flesta ställena på Koh Lanta).

3 comments

  1. Det ser otroligt mysigt ut och vad sugen man blir på maten.

    1. Verkligen Maria, dit åker vi gärna igen – snart! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close