Close
Att resa trendigt 2019: spaningar från Att resa-podden

Att resa trendigt 2019: spaningar från Att resa-podden

I veckans fem får ni en komprimerad version av Att resa-poddens spaningar om att resa trendigt 2019.

Min och Lisas podcast om resor rullar in på sitt fjärde år, vilket innebär att vi har hunnit med några olika trendspaningar under tiden vi har poddat. För några veckor sedan spelade vi in ett avsnitt om att resa trendigt 2019. Jag skulle först och främst vilja rekommendera er att lyssna på hela avsnittet för att få alla nyanser och en övergripande bild av hur vi, och ”branschen”, tänker framåt:

Lyssna här: Att resa trendigt (2019)

Att resa trendigt 2019: hur, vart och varför?

För er som är nyfikna på huvuddragen, men ännu inte har hunnit lyssna, kommer här en snabbversion i punktformat.

#1. Vi slutar inte resa (trots klimatdebatt)

Nej, inget talar för att folk kommer att stanna hemma i sina stugor för resten av livet. Världen är stor, nyfikenheten likaså, och det är både nödvändigt och nyttigt att byta miljö mellan varven. Däremot kommer vi se en större medvetenhet inför vart och hur resenärer väljer att resa. 2019 är klimatet på agendan vare sig vi vill det eller inte, vilket även kommer att återspegla sig på vårt resande.

#2. Tågresor och roadtrips ökar

Som en följd av klimatdiskussionerna kommer tågresorna att booma framöver. Som en förlängning av denna typ av ”slow travel” kommer vi kommer vi även att se fler ta sig fram med bil eller någon typ av husbil/van.

#3. Vi fortsätter att resa nära

thule väska sverige

Vi har sagt det innan och kommer att säga det igen. Glöm inte att resa nära – till grannstaden, grannkommunen eller kanske grannlandet?

#4. Vi vill resa med ett större syfte

Plocka skräp på stränderna (nu senast Jon och Janni på Bali), sprid ordet om viktiga projekt, gör skillnad! Under 2019 vill vi gärna ha ut ett större syfte med vår resa.

Läs mer: Fadderresa med Plan International till Myanmar och Thailand

#5. Secondary cities blir intressant(are)

dresden annika
Dresden istället för Berlin? Utmärkt val av seconday city. Foto: Lisa Fahlåker

Ingen som har lyssnat på Att resa-podden har väl undgått att vi försöker sprida ordet om att resa till seconday cities? Vi tror att detta blir mer och mer intressant framöver, inte minst under 2019.

Läs mer: Secondary cities och att känna sig som en lokalbo


Fler har spanat om resetrender 2019, bland annat Johnny som skrev den roliga vinkeln ”Resetrender för 2019 – och varför du bör strunta i dem”. Nu vill jag veta vad du tänker om trendspaningar för resandet inför 2019! Fler spaningar, tips och veckosammanfattningar finns under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. intressanta spaningar!! tycker det här med miljö är rätt knepigt ändå. visst vi VET att det är dåligt för miljön att flyga. men denna vansuperhype som pågår, att bygga om GAMLA rätt drivmedeltörstiga vans och köra runt med. och att åka på ROADTRIPS. snacka om att miljötrenderna kommer och går och att alltsammans är så himla svartvitt.

    1. Jadu, allt tenderar verkligen att bli svart eller vitt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close