Close
Lusty Glaze Beach i Cornwall, England

Lusty Glaze Beach i Cornwall, England

England + stränder = sant!? Jo, men faktiskt.

Inte hade jag väl trott att jag kunde hitta Lusty Glaze Beach, en strand som liknar de jag har sett i Australien, Kalifornien, och Grekland i det koleldande, gråa England? Jag älskar att ha fel, i alla fall när det blir så här rätt. Min mans googlande inför bilresan i södra England ledde oss bland annat till Lusty Glaze Beach, en strand som ligger i utkanten av Newquay vid norra kusten av Cornwall. 133 trappsteg, varken fler eller färre, leder ner till en strand som platsar i vilken resetidning som helst.

Lusty Glaze Beach i Cornwall, England

lusty glaze beach

Stranden, som är hästskoformad och omgiven av höga klippor, är populär bland surfare, och har också en egen restaurang. Namnet ”Lusty Glaze” härstammar från korniska och sägs betyda ”En plats att se blå båtar”. Korniska? Jodå, Cornwalls traditionella befolkning kallas tydligen för korner och deras språk för korniska. Varje dag lär man sig något nytt!

lusty2

Under 1920-talet fungerade stranden som ”a glamouros gentlemen’s and ladies bathing beach”. Stranden var full av färgglada små badhytter i canvas och butlers som serverade dricka. I dag är canvashytterna utbytta mot badhytter i trä, men stämningen finns kvar. Stranden känns inte alls som ett tillhåll för massturism, utan har lyckats behålla sin charm.

lusty3

Cornwall i södra England har flera vackra utflyktsmål att ta sikte på utöver Lusty Glaze Beach. Några av våra personliga favoriter är dramatiskt vackra Land’s End och den pittoreska kustidyllen St Ives. Ett kombinationsresa jag gärna rekommenderar är att ta ett par dagar i Londons storstadspuls för att sedan köra, eller åka tåg, västerut mot just Cornwall.

Läs mer om vår roadtrip i södra England:


Som sagt, 133 trappsteg till en av Englands absolut häftigaste stränder. Värt? Absolut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close