Close
Att bila genom England

Att bila genom England

Är du en av alla de miljontals tittare i världen som sitter bänkade framför serien Downton Abbey och drömmer dig bort till engelska landskap och godsmiljö?

Det är jag. England har alltid fascinerat mig. Under högstadiet skrev jag ett specialarbete om modet i England genom tiderna – och London var en av de första storstäderna jag reste till när jag hade jobbat ihop min första lön under sommarlovet. Sedan dess har jag varit i England flera gånger och jag hittar alltid nya anledningar att åka dit.

En av mina bästa resor hittills, alla kategorier, gjorde jag och min man tillsammans med våra vänner för ett par år sedan. I samband med en weekend till London passade vi på att bila genom England bort till Land’s End och tillbaka. Under vår resa hann vi beundra Stonehenge, uppleva rivierakänsla i St Ives, njuta av hav och slottsutsikt vid Newquay, åka till den vilda landskapet vid Land’s End, promenera på Bournemouths pir och avslutningsvis gå på efterlängtad musikal i London. Här är fem höjdpunkter från vår Londonresa med Cornwalltwist.

1. Stonehenge

Stonehenge

För dig som gillar mytomspunna platser är Stonehenge en guldgruva. De enorma stenblocken i märkliga formationer lockar besökare från alla världens hörn. Här kan du läsa mer om vårt stopp vid Stonehenge.

2. St Ives

St Ives

Det är svårt att föreställa sig att St Ives exotiska landskap faktiskt tillhör England. Den pittoreska lilla kuststaden med sin riviera och slingrande gator stoltserar med Englands mildaste vintrar och varmaste somrar. Se till att planera in minst ett besök på den prisbelönta restaurangen Porthminister Café.

3. Fistral Beach, Newquay

SONY DSC

Kombinationen hav, sandstrand och slott på en och samma gång är knappast en syn man får njuta av varje dag. Den här slående vackra utsikten möter oss när vi checkar ut från Fistral Beach Hotel – där vi spenderar vår dyraste natt under hela resan. Vår plan att spontant checka in på något Bed & Breakfast längs vägen går snabbt i stöpet när vi inser att varenda ställe är fullbokat. Gör inte om vårt misstag – boka boende i god tid innan avresa under högsäsong.

4. Land’s End

Lands_end

Allra längst väster ut i England ligger Land’s End, en av mina absoluta favoritplatser i England. De dramatiska klipporna tillsammans med det vilda havet bildar en oslagbar naturupplevelse. Här kan du läsa om vårt besök vid Land’s End.

5. Bournemouth

Bournemouth

I Bournemouth väntar en lång sandstrand, färgglada strandstugor och en behaglig lunk bland stadens semesterfirande. Här hittar du mer om Bournemouth.

Är du ute efter mer inspiration inför en eventuell bilresa genom England? På måndag, den 7 december, släpps Downton Abbeys sjätte och avslutande säsong på Blu-ray och DVD. Har du inte längtat efter att åka till England innan, lär du garanterat göra det efter att ha tittat på ett gäng Downton Abbey-avsnitt. Mer spännande läsning om serien hittar ni för övrigt hos resebloggen Bara Brittiskt som till och med har en egen kategori döpt till Downton Abbey.


Inlägget är skrivet i samarbete med Universal Sony Pictures. 

7 comments

 1. Extra roligt att läsa om andras Englands-favoriter efter att själv ha varit där! Vi bilade i England och Skottland i några veckor i somras… Och längtar sedan dess tillbaka… 🙂 För oss var det Harry Potter och inspelningsplatserna som ”styrde resan”… 🙂 Och en ny resa är på gång nu då fortsättningen på Potters äventyr kommer att gå som teater. Fascinerande hur böcker, film och serier kan påverka ens resande… 🙂

  1. Jag har på känn att det lär bli Harry Potter med barnen om några år, har hört massor av fint om de platserna. Visst är det häftigt hur fiktiva scener kan inspirera så mycket – tänk bara på vilken enorm skjuts det var för Nya Zeelands turismnäring när Sagan om ringen-trilogin släpptes.

 2. Alltså, det första jag tänker på när jag ser Stonehenge är https://www.youtube.com/watch?v=mbyzgeee2mg

  1. Alltså, YLVIS. Så knäppa och helt underbara… ”How could they rise the stones so high?”. Min favorit är annars den om ”The Cabin”.

  2. Haha, jag bloggade såklart om den. 😀

 3. Häftig bild av Newquay! Den visar just det härliga med en stad jag tycker är ganska sliten och överskattad. Naturen är det man vill komma hit för.

  1. Ja, naturen där är så otroligt häftig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close