Close
Bournemouth och äkta semesterkänsla

Bournemouth och äkta semesterkänsla

Föreställ er en lång pir, tivolimusik, vit sandstrand och palmer. Fundera sedan på vilket land ni associerar detta till. Själv hade jag aldrig gissat på England, men så är det faktiskt. Kuststaden Bournemouth i Dorset bjuder, förutom på popcorn, på äkta semesterkänsla.

Bournemouth och dess härliga strandpromenad blir ett av många uppskattade stopp under vår roadtrip i södra England.

bournemouth

Längs strandpromenaden finns långa rader av sådana här färgglada små strandhytter – en engelsk minipyttevariant av fritidshus med oändliga möjligheter för personer med livlig fantasi. Här samlas familjer och vänner för att grilla (i princip alla stugor har ett litet kök), äta gott och umgås i eller utanför sin lilla stuga – allt detta ackompanjerat av en fantastisk utsikt ner mot vattnet.

bournemouth

Strandpromenaden kantas av palmer, vilket känns helt otippat för mig som svensk. Engelska palmer, vad hände liksom?

bournemouth

Uppe vid torget blir det full fart framåt kvällen, med livemusik, dansuppträdanden, restauranger och allmänt semesterflow.

bournemouth

Den karaktäristiska Bournemouthvyn med strand, hav och en lång pir med ett minitivoli som grädde på moset. Bournemouth är en perfekt liten sommarstad för den som vill insupa en dos av England at it’s best.

bournemouth

Själva bröt vi av det engelska med en middag i sann mexikansk anda på restaurangen Chimichanga – vilken jag absolut kan rekommendera. Natten kan man sedan fortsätta på Gala Casino Bournemouth, där jag och Tobias för övrigt fick se oss besegrade av vårt resesällskap.Här
kan du läsa mer om vår roadtrip i södra England.

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close