Close

RESFREDAG

Reseblogg världen över!

Jul i Dublin: varm choklad och Christmas carols

Jul i Dublin: varm choklad och Christmas carols

Jul i Dublin, eller i alla fall en försmak av den, var som bäddat för succé. Inget gör mig så glad som att resa. Det skulle i så fall vara julen med allt vad det innebär.

Att slå två flugor i en smäll i form av julkänsla i Dublin kan med andra ord knappast bli bättre. En weekend till Dublin i full julskrud visade sig bli ljuvligt på alla sätt och vis. Det saknades bara lite snö så hade lyckan varit komplett.

Jul i Dublin: varm choklad och Christmas carols

#1. Nattliv:

Temple Bar området gör sig bäst på kvällen, med julbelysning eller utan. För att gå all in som turist bör man ta sig till baren The Oliver St. John Gogarty. Här finns musiker i stort sett dygnet runt, på spelschemat står såklart traditionell irländsk folkmusik. I baren finns något som passar alla – i mitt fall god alkoholfri öl.

#2. Fika:

Missa inte Bewleys Cafe Theatre på Grafton Street. Här finns, förutom otaliga fikaalternativ, även en urmysig lunchteater som vi lyckades få platser till. (Se till att boka biljetter i förväg, teatern är populär och har inte många sittplatser.) För varm choklad rekommenderas ett besök på Butlers Chocolate Café.

#3. Shopping:

Är det jul så är det! Det ska synas i skyltfönstren…
…  och även inne i en av många överbelamrade presentbutiker. (Där jag för övrigt köpte min julkula i form av en jordglob. Urfin!)
George´s Street Arcade ligger i en fin tegelbyggnad och rymmer en marknad med varierande utbud. Vi fick tag i handmålade julkort med motiv från Dublin som vi med glädje betalade 10 euro för.
jul i dublin
Mer läsning: Att göra i Dublin 

 Vill du uppleva julstämning på Irland – åk till Dublin och lyssna på Christmas Carols, njut av julskyltning, och för all del, varm choklad i mängder. Merry Christmas, eller Nollaig Shona som man säger på iriska! (Iriska är för övrigt fortfarande det officiella språket på Irland, och undervisas i alla skolor.)

3 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close