Close
Jul i Dublin: stämningsfullt och vackert

Jul i Dublin: stämningsfullt och vackert

Jul i Dublin, eller i alla fall en försmak av den, var som bäddat för succé. Inget gör mig så glad som att resa. Det skulle i så fall vara julen med allt vad det innebär.

Att slå två flugor i en smäll i form av julkänsla i Dublin kan med andra ord knappast bli bättre. En weekend till Dublin i full julskrud visade sig bli ljuvligt på alla sätt och vis. Det saknades bara lite snö så hade lyckan varit komplett.

Jul i Dublin: varm choklad och Christmas carols

Vill du uppleva julstämning på Irland – åk till Dublin och lyssna på Christmas Carols, njut av julskyltning, och varma drycker i mängder. Merry Christmas, eller Nollaig Shona som man säger på iriska! Iriska är för övrigt fortfarande det officiella språket på Irland, och undervisas i alla skolor.

#1. Nattliv:

Området vid Temple Bar gör sig bäst på kvällen, och är extra stämningsfull med julbelysning. De flesta turister söker sig till baren The Oliver St. John Gogarty. Här finns musiker i stort sett dygnet runt, och på spelschemat står såklart traditionell irländsk folkmusik. I baren finns något som passar alla – i mitt fall god alkoholfri öl.

#2. Fika:

Missa inte Bewleys Cafe Theatre på Grafton Street. Här finns, förutom otaliga fikaalternativ, även en mysig lunchteater som vi lyckades få platser till. Se till att boka biljetter i förväg, teatern är populär och har inte många sittplatser. För varm choklad rekommenderas ett besök på Butlers Chocolate Café.

#3. Shopping:

Är det jul så är det! Det ska synas i skyltfönstren…
…  och även inne i en av många överbelamrade presentbutiker.
George’s Street Arcade ligger i en fin tegelbyggnad och rymmer en marknad med varierande utbud. Vi fick tag i handmålade julkort med motiv från Dublin som vi med glädje betalade 10 euro för.
jul i dublin
Mer läsning: Att göra i Dublin 

3 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close