Close
Att göra i Dublin (Del 1)

Att göra i Dublin (Del 1)

Dublin röstades för några år sedan fram som Europas vänligaste stad. Och visst händer det något med mitt humör när jag strosar runt i stan och möts av idel leenden från folk jag möter.

Stockholmsstressen rinner av mig sakta men säkert – och snart är jag redo att ta del av vad den irländska huvudstaden har att erbjuda mig. Här är några av mina favoriter.

Att göra i Dublin (Del 1)

att göra i Dublin

1. Strosa runt i Temple Bar-distriktet

På södra sidan av floden Liffey hittar man Dublins förmodligen mest kända stadsdel. Här pulserar nattlivet i takt med tonerna från trubadurerna som sitter och spelar på pubarna. Många hävdar att ett besök i Dublin inte är komplett utan en ”pub crawl” – alltså en pubrunda bland de otaliga hak som kantar gatorna i detta område. Har man väl hittat en plats dröjer det inte länge innan man blir indragen i en konversation om allt från den irländska ekonomin till det ”fullständigt orimliga i att fotboll fortfarande är så ointressant för amerikanarna”.

2. Beställ in en kanna hemgjord lemonad på Elephant & Castle

För mig som dricker varken Guiness eller Whisky erbjuder pubarna många bra alkoholfria öl-alternativ. Allra mest fastnar jag dock för den stora kanna läskande lemonad som jag beställer in på restaurangen Elephant & Castle. Den lena sockerdrycken slinker ner snabbare än jag skulle önska och är slut lagom till den typiska ”steak, mash and gravy” serveras av kyparen.

3. Avnjut en lunchteater på Bewleys Café Theatre

Pubrundor i all ära, men det som slutligen gör mest intryck på mig är den teaterföreställning ovanpå Bewleys Café Theatre (Grafton Street) som vi spontant går förbi och lyckas få platser till. Lokalen är liten och intim, och vi hamnar bara ett par meter från de duktiga skådespelarna. Repertoaren sträcker sig från klassiska ”en-aktare” av klassikerna Shaw, Wilde och O´Casey, till det bästa från nyskrivna irländska pjäser. Till detta kan man slurpa i sig en god sopplunch tillsammans med en smörgås. För detta nöje betalar jag totalt 14 euro, vilket blir den bästa investeringen under min Dublinweekend. Förboka gärna biljetter, lokalen är liten och föreställningarna populära!


Vill du läsa mer Dublin och vad man kan göra där? Läs ”Att göra i Dublin, del 2″ och ”Julkänsla i Dublin”

9 comments

  1. Hej! Lyckas inte kommentera på din andra blogg och hittar den heller inte.. adressen alltså. kom in på den via bloglovin men det buggar för mig så frågar här: Vad är adressen till din andra blogg?

  2. Hm, vad konstigt! Har hört att kommentarerna strular ibland, men får liksom ingen koll på när, hur och varför. Adressen är http://www.aniika.se

  3. Åh, Dublin verkar vara så mysigt. Dit vill jag åka nångång 🙂 Jättebra tips du skrev om.

  4. Tack Helena! Ja, det är verkligen en härlig stad.

  5. Dublin är en helt underbar stad! Har vairt där en gång och det gav mersmak! Borde verkligen ta mig i kragen och åka över vattnen och besöka Irland igen… det ligger ju så nära Skottland att man kan ta båten över på en dag om man vill 🙂

  6. Ja Scottish Moments, du kan ju nästan simma dit! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close