Close
Att göra i Dublin (del 2)

Att göra i Dublin (del 2)

Förutom Temple Bar, hemmagjord lemonad och lunchteater på Bewleys Cafè Theatre blir ”promenader” och ”fika” ett par av ledorden under min weekend i Dublin.

Staden, med dess drygt en halv miljon invånare, bör utforskas till fots – vilket självklart kräver en och annan fikapaus.

Att göra i Dublin

att göra i Dublin

1. Ta en fika på Butlers Chocolate Café

Choklad i både fast och flytande form hittar man på Butlers (här på Wicklow Street), där den som gläntar på ytterdörren möts av ljuvliga dofter. Vad jag väljer? En stor kopp rykande varm choklad med marschmallows. Because I´m worth it!

2. Gå på färgglad dörrsafari

Rött tegel och vackra smiden, och som kronan på verket pryds många av byggnaderna i Dublin med vackra och färgsprakande ytterdörrar i blått, rött, grönt och gult. De bästa exemplen från den georgianska tiden hittar man vid Merrion Square och Fitzwilliam Square.

 

3. Mata duvorna i St Stephens Green

Ingen stad är komplett utan en större park att gå och strosa i. Irland är välkänt för sin fina natur, men även för sina vackra parker. En av dessa är den populära St Stephens Green som ligger i närheten av shoppinggatan Grafton Street.

Fler tips på att saker att göra i Dublin:

  • Platser värda att besöka: ”IMMA” (Irish museum of modern art) med dess storslagna och promenadvänliga park, den medeltida kyrkan Christ Church Cathredal, det vackra Dublin Castle, anrika Trinity College och självklart även en av Dublins främsta sevärdheter – det gamla fängelset Kilmainham Gaol.
  • Shopping: Dublin lider ingen brist på mysiga shoppinggator, tvärtom. De mest välkända shoppinggatorna heter O´Connell Street, Nassau Street, Henry Street och Grafton Street. Är du ute efter välkända märken rekommenderas det stora och välkända shoppingcentret Brown Thomas.
  • Boende: I Dublin finns boenden för alla prisklasser. Vi valde att bo på det fyrstjärniga hotellet Croke Park Hotel och var jättenöjda med vistelsen från början till slut.

Läs mer: Här hittar du mina tidigare inlägg om Irland.

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close