Close
Fem julklappar för globetrottern

Fem julklappar för globetrottern

ulklapparna jag fick i år gick i resandets tecken, det bådar gott inför 2014! För övrigt funderar jag på att ansöka om tjänsten som en av jultomtens nissar. Tänk att få åka jorden runt under julhelgerna för att dela ut paket. Jag har svårt att tänka mig ett roligare jobb!

jordglob
1. Jordglob med lampa. Jag har velat ha en ”riktig” jordglob hur länge som helst. Denna skönhet är inköpt på Lidl (säg en sak man inte kan köpa på Lidl!) till hela familjen. Just nu spanar vi in Teneriffa extra noga, om två veckor är vi där och lapar välbehövlig sol.

res

2. Fantastiska platser – Upptäck världens förtrollade platser. Boken, som jag fick av min mamma, innehåller fängslande foton på fjärran länder och storslagna underverk. Jag drömde mig bort till avsnittet omPetra i Jordanien, en förtrollad plats som jag gärna skulle besöka.

res1

3. Allt om resor hittade jag i julstrumpan, och fastnade för reportagen om Maldiverna och Sydafrika. Maldiverna håller många överst på listan över ”drömresan”. Och visst, jag skulle inte tacka nej till en resa dit, även om det inte ligger överst på min egen lista. Paradisstränder har jag sett många, många. Om någon bad mig välja drömresan just exakt här och nu skulle jag istället svara Eldslandet/Patagonien i kombination med Antarktis. (Men det är en annan historia.)

res2

4. Scratch Map – en skrapkarta där man likt en trisslott kan skrapa fram de länder man har besökt. Den här kartan (tack lillebror!) har jag stått och fingrat på otaliga gånger i diverse butiker. Nu ska här skrapas!

res3

5. Vagabonds reseskrivarkurs. Och sist, men inte minst, min bästa julklapp någonsin = en betald plats på Vagabonds reseskrivarkurs senare i vår. Jag älskar att resa, fota och skriva – och ser verkligen fram emot att lära mig mer om publicerandet av en reseskildring.Nu ser jag fram emot ett spännande 2014, då jag hoppas få uppleva många nya platser. H.C. Andersson sa det så bra: ”Att resa är att leva”.

Har du några bra tips på julklappar till globetrottern?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close