Close
Independence Day i svensk tappning

Independence Day i svensk tappning

Blå himmel, vita moln och ett hus målat i Falu rödfärg – vår sommarö i Sverige visade sig vara den ultimata kulissen för att fira Independence Day / 4th of July!

Efter fyra långa år har min syster Monna och hennes familj äntligen flyttat hem från USA igen. Det här var den tredje omgången de bodde där borta på grund av studier eller jobb, vilket innebär att min syrra har bott på andra sidan Atlanten i totalt sju år av sitt liv. Det är blandade känslor för henne och familjen att flytta hem till Sverige. Superhärligt att träffa vänner och familj såklart, men samtidigt svårt att lämna det liv de faktiskt har hunnit bygga upp där borta. Jag är så glad att vi hann hälsa på dem och uppleva deras hoods innan de flyttade hem igen. Eller hem förresten – det är ju en definitionsfråga.

Idag fixade min syster ett hejdundrande amerikanskt nationaldagsfirande med allt som behövdes för att fira 4th of July som sig bör. På menyn stod bland annat hamburgare, mängder av sliskig läsk, coleslaw, brownies och chocolate chip cookies.

4juli_2

4juli_6

4juli_4

4juli_3

4juli_7

4juli_5

4juli1

4juli_8

4juli

Innan Monna flyttade till USA fixade jag en överraskningsmiddag för henne som också gick i de amerikanska färgerna, men eftersom mina grill-skills har mycket kvar att önska struntade jag i klassisk barbeque och satsade istället på club sandwich och pommes frites. Amerikansk mat alltså, den passar verkligen mina smaklökar! Sorgligt, men sant… (Med undantag för Root Beer, Dr Pepper och Mountain Dew, jag har aldrig riktigt fattat grejen med läsk som smakar tvål?)

Om jag en dag skulle flytta till USA på riktigt är jag ganska övertygad om att jag skulle gå upp tio kilo på studs av att bara andas luften där borta.

Happy 4th of July – and may the force be with you! 

15 comments

 1. Åh vad gott och mysigt det ser ut! Blev hungrig nu 🙂

  1. Ja, jag lär vara mätt i en vecka minst… 🙂

 2. Alltså jag älskar när man gör lite tema sådär, superkul! Men amerikansk mat…? Jag har ju aldrig varit i USA, men mina fördomar säger hamburgare och pommes frites och eftersom jag blir sur varje gång jag får pommes frites på restaurang (jag tycker verkligen inte att det är speciellt gott, det är inget jag någonsin skulle välja självmant) så… haha. Men det kanske finns annat? Jag vet, jag har massor av fördomar om USA 😉

  1. Ja, temamiddagar är verkligen kul. Och du, det finns god mat i USA, jag lovar!

  2. Hej! Nu måste jag lägga mig i, hihi. Åk till New York! Där finns verkligen mat från heeeela världen. Amerikansk mat behöver inte heller vara fet. Det finns så otroligt mycket med fräscha råvaror och spännande kombinationer. 🙂

   1. Ja, och även San Francisco är ju känt för sitt hälsotänk, där finns otroligt god och fräsch mat!

 3. Wow så häftigt!!! Älskar tårtan !!! Smart!! Kram

  1. Superenkelt Lina, ett paket 2-liters vaniljglass som vi vände upp och ner, sedan skivade jordgubbar och blåbär. Perfekt!

 4. Men ååh, tårtan! Vilken bra idé! Den måste jag testa. Vad roligt det är med teman så här. Kul att ha din syrra hemma också, förstår jag.

  1. Ultrasnabb lösning till festligheter Anna. Och ja, ÄNTLIGEN är hon hemma! Får se hur länge det blir den här gången…

 5. Vackert med det Falu rödfärgade huset 🙂 Följ oss gärna på Facebook eller Instagram, och använd hashtag #falurödfärg så kanske vi repostar just dina bilder i våra kanaler! Ha en fortsatt härlig sommar, önskar vi på Falu Rödfärg.

  1. Ja, visst är det vackert!? 🙂 Tack för hälsningen, trevlig sommar ni också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close