Close
Familjesemester i Marbella (med utflykt till Gibraltar)

Familjesemester i Marbella (med utflykt till Gibraltar)

Familjesemester i Marbella? Jo, men faktiskt! En kombination av cityliv med dagsturer till närliggande utflyktsmål gör hela familjen nöjda.

Marbella

Familjesemester i Marbella

Förra året rivstartade vi sommarsemestern med en familjesemester i Marbella tillsammans med fint sällskap i form en annan trebarnsfamilj. I vanlig ordning bokade vi flygbiljetter, boende och hyrbil separat för att på så sätt skapa en så flexibel vistelse som möjligt. Vi flög från Stockholm till Malaga med Norwegian och hämtade upp våra hyrbilar vid flygplatsen – bilarna hade vi förbokat från Sverige.

Varför åka till Marbella?

Marbella

Marbella

Marbella

Marbella

Marbella

Marbella

Marbella

Marbella

Marbella är både en stad och kommun och är välkänd som en av de mest populära orterna vid Costa del Sol. Jag har varit i Spanien många gånger (och pluggade faktiskt i Barcelona under några månader), men för att vara ärlig har just Marbella inte stått högst upp på önskelistan som resmål för familjen. Mina förutfattade meningar om staden handlade om dryg överklass, lyxkryssare och yachter samt partyliv på ett gäng exklusiva klubbar.

Men jag är också ganska lättövertalad, så när våra vänner kom med förslaget att välja Marbella som vårt årliga resmål dröjde det inte länge förrän jag satt och googlade flygbiljetter. Väl på plats kunde jag mycket riktigt konstatera att Marbella verkligen andas lyx och jetsetliv, extra mycket i Puerto Banus med dess välkända marina (som ligger ca 10 km från Marbella).

En av alla fördelar med att resa tillsammans med en annan barnfamilj är utbyte av barnvaktstjänster, vilket gjorde att jag och Tobias kunde få vår beskärda dos av uteliv. Eller rättare sagt, ett par glassar var längs strandpromenaden med en sju månader gammal Nelly i sulkyn. Vår stora behållning av Marbellas nattsuddande var istället att spana på rikemansfolk och njuta av en välbehövlig semesterkänsla.

En av höjdpunkterna som uppskattades av hela semestersällskapet var vårt besök i el Casco Antiguo – Marbellas gamla kvarter. Trånga gränder, blommande apelsinträd, kullerstensgator och ett av de vackraste torgen jag har sett: Plaza de los Naranjos. El Casco Antiguo är som taget från en filmscen och jag kan tänka mig att amerikanarna som kommer dit hoppar glädjevolter över att deras drömbild av det romantiska Europa faktiskt stämmer.

Stränder finns det såklart också gott om i Marbella, själva tog vi en heldag på Bounty Beach. Det är en helt okej strand, men inte så mycket mer än just okej. I slutändan föredrog vi poolhäng med barnen hemma vid lägenheten. Och vilken lägenhet sedan!

Så bodde vi:

Marbella

Marbella

Marbella

Marbella

Marbella

En av de avgörande anledningarna till att vi valde en familjesemester i Marbella var faktiskt boendet. Våra vänner fick nys om en helt fantastisk lägenhet på 160 kvadratmeter i ett område som heter Santa Clara Marbella strax utanför Marbella. Lägenheten vi hyrde hade två stora terasser plus en enorm takterass med jacuzzi. Vi fixade i stort sett alla middagar hemma i lägenheten, det har definitivt sina fördelar att resa tillsammans med en mästerkock! På kvällarna när barnen hade somnat kunde vi hoppa i jacuzzin på takterassen med en oslagbar panoramautsikt över böljande golfbanor, glittrande hav och Marbellas blinkande stadssilhuett. Området hade också tillgång till en privat och superfräsch pool (med badvakt, trots att våra två familjer mestadels var de enda badgästerna). Här hade barnen lätt kunnat spendera hela dagarna om de fick. Så jo, visst fick vi vårt lyxliv i Marbella!

Med tanke på att vår lägenhet hade riktigt fina golfbanor precis runt knuten kan det eventuellt också ha funnits en baktanke med att våra män var så angelägna om att resa till Spanien. Hela Costa del Sol är nämligen enormt populärt bland golfare. Och för er som undrar, visst fick de spela en efterlängtad golfrunda, våra män. Själv föredrog jag mina tidiga löprundor, ”springturism” är ett oslagbart sätt att lära känna grannskapet!

Lämpliga utflyktsmål i närheten:

Ojen

Ojen

Ojen

Marbella

familjesemester i marbella

En stor behållning under våra familjeresor är att sätta oss i en bil för att uppleva de närområden där vi befinner oss. Vi älskar att hitta små pärlor längs vägen och försöker att inte ha alltför späckat schema för att kunna stanna extra länge på ett ställe vi fastnar för. En av dagarna åkte vi upp mot bergen på vinst och förlust i jakt på den genuint spanska känslan som jag var ute efter. För nej, den infann sig aldrig bland alla engelska, tyska och skandinaviska turister nere i stan.

Vår pärla hittade vi i Ojén – tänk er en gammal vitkalkad by med små barer och familjeägda restauranger med himmelskt goda tapas där personalen bara pratar spanska. Dessutom visade sig Ojén vara entrén till naturparken Sierra de las Nieves från Costa del Sol. I den här lilla byn spenderade vi med glädje några fina timmar.

En annan lyckad heldagsutflykt gick till Gibraltar (läs mer om vår utflykt här), och ett par gånger åkte vi också och handlade på det populära och enormt stora shoppingcentret La Canada Shopping Centre. 


Marbella passar med andra ord inte bara champagnesugna lyxturister med backslick, vi fick tack vare en perfekt mix av stad, strand och natur en riktigt härlig familjesemester och jag kan absolut tänka mig att ta familjen och åka dit igen! Nästa gång är jag sugen på Caminito del Rey som Lisa planerar att uppleva under sin Marbellaresa i september. Vill ni läsa mer om hur det är att bo som svensk i Marbella rekommenderar jag Magdalena Graafs blogg – hon spenderar just nu några månader där nere tillsammans med familjen. 

8 comments

  1. Ser ju bara SÅ härligt ut! Nu känns vårt beslut om Marbella ännu bättre och längtan ännu större. Tack!

    1. De nada – ingen orsak! 😉 Du lär ju kunna rapportera från nattklubbarna på ett helt annat sätt än vad jag gör i det här inlägget, hehe…

  2. Vilka härliga bilder! Har själv varit mycket runt om i Andalusien, men bara i Puerto Banús i Marbella-området. Ser ut som att det är värt ett besök ändå 🙂

    1. Tack Simone! Ja, definitivt värt ett besök tycker jag. Det finns SÅ många fina ställen i Spanien, hur ska man ha tid att resa till alla? Jag ser fram emot att besöka Sevilla, San Sebastian och Madrid, får se när och hur det blir av…

  3. Härliga bilder! Blev lite sugen på Spanien nu 🙂

    1. Tack Maria! Jo, det är inte utan att jag själv blir sugen på att resa dit igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close