Close
Ett Göteborg i höstskrud

Ett Göteborg i höstskrud

Varje stad har sin unika tjusning beroende på årstid. Göteborg klär bra i sommarskrud, men är också värt att besöka under höstmånaderna. I Sveriges näst största stad väntar en uppsjö av museum, ett halloweenpyntat Liseberg och ett brett utbud av restauranger och fik.

Min man är född och uppvuxen i Göteborg och har fortfarande sin familj kvar där. Våra barn är numera vana att stuva in sig i bilen för att hälsa på farmor och farfar. Under sommarhalvåret åker vi gärna mot släktens lantställe på Orust, detta efter vårt obligatoriska sommarbesök på Liseberg. Under hösten lockar dock storstadens aktiviteter mer än ett kallt och blåsigt Orust.

Våra personliga favoriter när hösten gör sitt intåg på västkusten är Sjöfartsmuseet Akvariet (”Klappa havet” är fortfarande en snackis här hemma), roligheterna på Universum och en gofika på Gunnebo Slott. Under höstlovet i år, 24 oktober – 1 november, satsar Liseberg även stort på Halloween med alla läskigheter det innebär. Så nej, det finns ingen anledning att känna sorg för Göteborg, inte ens när vi går mot mörkare tider.

I filmen hittar du mer inspiration om ett Göteborg i höstskrud, du kan också läsa mer om vad staden har att erbjuda här.

Inlägget är skrivet i samarbete med Göteborg.com

4 comments

  1. Woohooo åker till Göteborg i morgon för att hälsa på familjen i Sverige 🙂 hoppas på riktigt fint mysigt höstväder!

    1. Åh vad härligt! Ja, hoppas att du slipper regn och får en riktigt fin tid med familjen. Vad brukar finnas på din att-göra lista när du är där? (Ja, förutom familjehäng såklart.)

  2. Göteborg är fint på hösten, dock bara varit där en gång då 🙂 Men jag tycker nog att alla städer klär i höstkläder 🙂

    /Frida

    http://matsdotter.shapemeup.se

    1. Ja, jag har faktiskt lärt mig att gilla hösten! I slutet på sommaren kan jag verkligen längta efter en klar höstdag med krispig luft och färgexplosioner i trädkronorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close