Close
5 intressanta destinationer för bilsemestern i Europa

5 intressanta destinationer för bilsemestern i Europa

Följande inlägg är en gästartikel/betalt samarbete med Hellotickets.

Europa är en alldeles utmärkt kontinent att bila igenom, speciellt om man kommer från ett EU-land. Du har flera fantastiska vägar att se fram emot, rimliga sträckor till de största turistmålen och snabba gränsövergångar. Europa har dessutom väldigt varierad natur och unika sevärdheter, så man tröttnar egentligen aldrig på vad de olika platserna har att erbjuda. För att ta sig till vissa ställen krävs det dock lite extra planering. Om du till exempel ska till England måste du ju boka färja eller alternativt skaffa dig en temporär hyrbil. Här är några intressanta destinationer för den som reser med bil i Europa.

5 intressanta destinationer för bilsemestern i Europa

Frankrike

resa till normandie

Om du ska besöka populära klenoder (och dessa finns det sannerligen gott om i Frankrike) kan det ibland krävas att du köper biljetter på nätet i förväg. Om du till exempel ska till Paris och planerar att besöka Eiffeltornet rekommenderar vi att du köper Eiffeltornet-biljetter online istället för i biljettkioskarna på plats – det går helt enkelt mycket smidigare. 

Det är lätt att fastna i Paris när man ska till Frankrike. Man kan spendera en hel semester bara här: besöka Louvren, Eiffeltornet, Notre Dame, Musée d’Orsay och Slottet i Versailles. Det finns otroligt mycket att se och göra. Man får dock inte glömma att Frankrike är ett stort land med många intressanta sevärdheter som inte finns i Paris, så se till att ge hela landet en chans.

Tyskland

berlin

Tyskland har väldigt bra förbindelser när det kommer till kollektivtrafik, så här behöver man egentligen inte ens ha en bil för att ta sig runt. Om du trots detta fortfarande vill resa med bil, är det bara att lägga gasen i botten och bege dig ut på autobahn. Tyskland har mycket att se och göra och oavsett om du ska till München eller bara stannar en kortis i Berlin, så kommer du ha fullt upp. Besök Berliner Dom, Neuschwanstein, Marienplatz, Pergamonmuseet, Englischer Garten och mycket mer.

Spanien

madrid med barn toddler

Spanien är en av de populäraste turistdestinationerna för svenskar av en anledning – det är varmt och soligt! Hit dras pensionärer, småbarnsfamiljer och backpack:are för att uppleva kulturen och samla på sig solstrålar inför den mörka vintern här hemma. Som turist finns det mycket att se och göra i Spanien. Ta en sväng förbi Sagrada Familia, Pradomuseet, Alhambra, Palacio Real de Madrid, Katedralen i Sevilla och mycket mer.

Italien

Italientips Procida

Italien är ett fantastiskt land att resa igenom. Här har du inte bara fantastiskt väder, utan också en rik kultur som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Vi lever än idag på romarrikets ruiner. Upplev maten, kulturen, språket och musiken. Var inte heller rädd för att hitta mindre platser att resa till. Visst vill man se stora turistmål som Colosseum, Pantheon, det lutande tornet i Pisa, Forum Romanum och så vidare, men ute på landet kan du uppleva en fantastiskt vacker natur utan like.

Sverige

bucketlist för resor i Sverige höga kusten

På semestern brukar man vilja komma bort, men den semestrande svensken tänker sällan på sitt eget land som en rimlig semesterdestination trots Sveriges omfattande storlek. Det finns mycket att se i Sverige, både relaterat till natur och kultur. Kiruna är visserligen fortfarande Sverige, men det är definitivt en plats med annan känsla än till exempel Malmö eller Stockholm.

Har du någonsin tänkt på att Sverige under sommaren brukar vara fullt av tyska turister? Det är inte utan anledning att tyskarna lockas hit under sommaren. Visserligen gör våra i förhållande till Tyskland billiga priser sitt, men de måste ändå finna någon sorts semestercharm som vi kanske också kan lära oss att uppskatta. Svenska turistmål har en tendens att vara centrerade kring våra många öar och skärgårdar – så det lämpar sig kanske inte för bil – men även inåt land finns det mycket för många outforskad terräng och kultur att uppleva.


Inlägget ovan är en gästartikel/betalt samarbete med Hellotickets. Bilderna är mina egna.

2 comments

  1. Tack för tipset att köpa biljetter i förväg! Vi har missat planerade besök då vi inte förstod vikten av detta då det gäller populära resemål.

    1. Ja, det som verkade som en ”grej” under pandemin håller liksom i även nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close