Close
Att hyra förråd (och den stora rensningen)

Att hyra förråd (och den stora rensningen)

Betalt reklamsamarbete med Pelican Self Storage om att hyra förråd.

För ett par-tre år sedan skrev jag ett bloggutkast med rubriken ”Alla mina liv och de tillhörande flyttarna”. Inlägget är fortfarande inte färdigskrivet (efter så lång tid kan det väl vänta lite till?), men kontentan är att jag har flyttat en hel del under mitt liv. Första flytten, direkt efter studenten, gick enkelt. Det fanns inte så mycket att släpa runt på, men jag samlade alldeles för snabbt på mig prylar. Allt eftersom åren gick fick jag mellan flyttar, första/andrahandskontrakt och utlandsvistelser husera mina tillhörigheter i syskons garage och ex-pojkväns vindsförråd (inte så hållbart i längden), men också i mina föräldrars hus och i sommarstugan. När jag så småningom träffade min man…

flytta förråd
En av många flyttar!

… och fick barn växte både familj och mängden med nödvändiga och mindre nödvändiga prylar i hemmet, vilket gjorde att vi fick vi stuva in grejer på min mans jobb. Vi har under en längre period också hyrt förråd för att magasinera hela vårt bohag inför en längre utlandsvistelse.

Läs mer: Planera longstay i Thailand – checklista och tips för thaimout

Att hyra förråd (och den stora rensningen)

Om jag, för en gångs skull, ska nämna någon bra grej som har följt av hela den pågående pandemin under 2020 är det att vår familj har fått tid att göra en rejäl utrensning här hemma.

I våras kändes som att varenda vrå av radhuset var överbelamrat av saker, möbler och pyssel – vilket blev extra tydligt när vi alla var hemma så mycket tillsammans. Jag lusläste rensningstips i FB-grupper och tidningar, och följde också någon slags utmaning om att komma i ordning i hemmet under 30 dagar. Det enda jag egentligen fick med mig från all information var att följa den röda tråden: ”Släng, spara eller ge bort!” Det mantrat har fungerat bra som ledord under de senaste månaderna. Sakerna/möblerna som vi verkligen vill ha kvar, men inte hemma, har vi kunnat flytta till ett närliggande förråd som vi har tillgång till.

Att hyra förråd hos Pelican Self Storage

För personer i Stockholmsområdet som inte har möjlighet ordna förvaring och magasinering på eget sätt vill jag tipsa om min samarbetspartner Pelican Self Storage , som erbjuder säkra förråd med övervakning för både privat förvaring och företag. Utöver säkerheten och övervakningen får du som kund också personlig service och möjlighet att hyra släpvagn kostnadsfritt. Just nu erbjuder Pelican 50 procent rabatt på första månadshyran. För närvarande finns Pelican i Botkyrka, Bromma, Kungsholmen, Lidingö, Lidingö Stockby, Sollentuna och Täby.


Omslagsbild från vårt sommarställe som jag älskar innerligt, men som även innebär ännu fler grejer att förvara inför kommande höst, vinter och vår! Inlägget är ett betalt reklamsamarbete med Pelican Self Storage.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close