Close
Shangri-La Hotel Bangkok: en hotellrecension

Shangri-La Hotel Bangkok: en hotellrecension

Inlägget är skrivet i samarbete med Shangri-La Hotel Bangkok och innehåller adlinks.

Efter en lång resa från Sverige med tre jetlaggade och hängiga barn känns det onekligen befriande att landa i en skön hotellsäng på Shangri-La Hotel Bangkok. Vi ska snart vidare till Kambodja och vår ”One night in Bangkok” vill vi spendera på bästa möjliga vis, vilket vi också gör med en oförglömlig utsikt över floden Chao-Phraya.

bangkok

Det femstjärniga hotellet Shangri-La Hotel Bangkok marknadsför sig själva som en tropisk cityresort. Jag har en vän som gång på gång återkommer hit varje gång hon besöker Bangkok – och jag är därför extra glad att jag och min familj kan bo just här en natt för att själva få bilda oss en uppfattning om stället.

Läs mer och boka här (adlink).

Shangri-La Hotel Bangkok: en hotellrecension

#1. Allmänt om Shangri-La Hotel Bangkok

Om trafiken rullar på bra ska det ta ca 35 minuter från Suvarnabhumi International Airport till hotellet. Vi har dock oflyt och fastnar i Bangkoks morgontrafik vilket gör att tiden i bilen tickar på till minst det dubbla. När vi äntligen svänger upp utanför lobbyn blir vi bemötta som kungligheter och jag kan åter igen konstatera att våra svenska serviceyrken har en hel del att lära sig av den thailändska gästvänligheten. Hotellet genomsyras av en diskret lyx utan att för det för den sakens skull känns överdådigt. Det första jag reagerar på är färgexplosionen av lobbyns färska orkidéer, vilka för övrigt verkar vara ett genomgående tema för hotellet.

orkide_bangkok

shangrila
orkide_thailand

#2. Shangri-La Hotel Bangkoks läge vid The River of Kings

Shangri-La Hotels interiör må vara hur vacker som helst, men det är ändå utsikten från hotellet som gör att jag kommer att minnas just det här hotellet i raden av många andra under mina resor genom åren. Läget vid floden Chao-Phraya, även kallad ”The River of Kings”, gör att hotellet definitivt skiljer sig från mängden. Det är onekligen en speciell känsla att se kvällssolen spegla sig i floden, vilken i sin tur kantas av stora och mäktiga höghus vars glittrande ljus lyser upp Bangkok när mörkret lägger sig över staden.

bangkok
skyline_bangkok
shangri_la

#3. Hotellrummen på Shangri-La Hotel Bangkok

Shangri-La Hotel Bangkok är inget litet hotell, här finns ca 800 olika typer av rum uppdelade på två flyglar: ”Shangri-La Wing” och ”Krungthep Wing”. De minsta hotellrummen mäter 36 kvadratmeter – medan den största presidentsviten ligger på 235 kvadrat. Gästerna har med andra ord en hel del att välja på. Trots att det finns så många rum känns inte hotellet opersonligt, vilket annars är risken när det handlar om sådana stora komplex. Inför min hotellrecension får jag möjlighet att kika på flera olika rumstyper och drar slutsatsen att de aktuella rummen alla har en personlig touch med hjälp av den thailändska och robusta inredningen som bas vilken varvas med andra asiatiska influenser.

vä¨.lbkommen
hotell_shangrila
shangrila_bangkok

#4. Mat och faciliteter på Shangri-La Hotel Bangkok

För oss som barnfamilj är det viktigt att hotellen vi bor på har ett fräscht poolområde. När våra barn piggnar till tar de ett kvällsdopp och kommer tillbaka i ett glädjerus efter att ha invigt poolen. För mig är det åter igen inte poolen, som förvisso är riktigt fräsch och inbäddad i en tropisk känsla av stora gröna växter, i sig som fascinerar mest, utan det faktum att Chao-Phraya rinner förbi nedanför poolområdet.

En annan facilitet som är viktig för mig är tillgången till ett bra gym. Eftersom jag dessvärre känner mig rejält hängig under i stort sett hela hotellvistelsen får mina träningskläder stanna i väskan, vilket känns riktigt surt. Jag hade sett fram emot ett gympass i ett toppmodernt gym med utsikt över the River of Kings! Även hotellets spaavdelning är värd att nämnas. Chi, The Spa har vunnit ett stort antal utmärkelser och priserna är överkomliga trots att vi befinner oss på ett femstjärnigt hotell.

Och maten då? Jodå, hade vi inte varit hängiga hade vi kunnat äta italienskt eller kinamat av högsta klass, eller också bokat in oss på en buffé ombord på Horizon Cruise som är hotellets privata kryssningsskepp i miniformat. Min vana trogen ser jag dock allra mest fram emot hotellfrukosten där jag i vanliga fall skulle kunnat hänga i flera timmar. På morgonen gråter jag nästan av att behöva se all fantastisk frukostmat uppdukad när det enda jag på grund av magsjuka klarar av att få i mig är några melonbitar. Den här överdådiga frukosten kräver definitivt en revansch nästa gång jag kommer till Bangkok!

shangri_la
spa
shangrila_bangkok

#5. Bra att veta och mer läsning om Bangkok


Tack Shangri-La Hotel Bangkok för att vi fick möjlighet att bo på ert hotell. Orden, åsikterna och bilderna i recensionen är som vanligt mina egna. Här finns en hel massa inlägg om Thailand (med fokus på Lanta!) samlade. Inlägg ursprungligen publicerat i februari 2016, men uppdaterades i oktober 2023.

3 comments

 1. Har aldrig bott på Shangri-La men flera gånger besökt deras italienska restaurant Angelini.
  Mycket trevlitg och superb mat.
  Hotellen vid Chao Praya gillas , utsikten är det som lockar förstås.
  Denna resa bodde vi 2 nätter på Royal Orchid Sheraton vid ankomsten till Thailand.
  Mandarin Oriental bodde vi på 2012…..en upplevelse utöver det vanliga.
  Deras hotellobby är för mig världens vackraste med otroliga blomsterarrangemang.
  Lilla Arun residence mittimot Wat Arun var något speciellt 2010.
  Fortsatt trevlig resa önskar Titti

  1. Vad kul att höra om dina hotellupplevelser Titti! Vilket fint tips om Mandarin Oriental, det får jag spana in.

 2. Shangri-La är ett av mina favorithotell. Har skrivit en utförlig recension..
  https://tastelikechicken.se/2018/december/shangri-la-bangkok-2.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close