Close
Click&Boat: båtuthyrning på nätet

Click&Boat: båtuthyrning på nätet

Betalt reklamsamarbete med Click&Boat.

Att bo i skärgårdskommunen Nynäshamn utan att ha en båt känns lite frustrerande mellan varven, med tanke på att det myllrar av vackra badvikar och inbjudande öar på lagom båtavstånd från vår bostad. Så nära, men ändå så långt ifrån! Vi har pratat om del om att köpa en båt och lägga i någon av de närliggande hamnarna, men har i slutändan landat i att det inte ekonomiskt försvarbart för de få dagarna vi faktiskt skulle ha tagit oss ut. Det handlar inte bara om själva inköpet i sig, utan också om extra kostnader för allt från underhåll och försäkring till båtplatsen i sig. Vi kan ju knappast vara de enda som resonerar så!

landsort nynäshamn
Landsort, Nynäshamn.

Click&Boat: båtuthyrning på nätet

Vi har pratat en hel del om framtiden med delningsekonomi vad gäller resor/resande i Att resa-podden och mot den bakgrunden är det extra roligt att kunna samarbeta med den i Sverige nylanserade hemsidan Click&Boat.

Tjänsten innebär i korta drag att du som båtägare har möjlighet att hyra ut din båt och därmed få in en extra inkomst när du själv inte använder den, alternativt att du själv kan hyra en båt för de tillfällen du behöver den – istället för att lägga en massa pengar på att köpa en egen. Du kan hyra allt från yachter till segelbåtar, motorbåtar och katamaraner, men också vattenskotrar. För närvarande erbjuds tjänsten för båtar i Sverige baserade i Stockholm och Göteborg (kanske lämpligt för nästa svemester?), men också i Kroatien, Grekland, Spanien och Italien.

vattenskidor båt
Sommarkväll i Blekinge skärgård.

För vår del skulle tjänsten vara aktuell för både i Stockholmstrakten (där vi alltså bor själva) och i Göteborg där Tobias är uppvuxen och har släkten kvar. I Blekinge, där vi spenderar en stor del av sommaren, är vi redan delägare i en liten (med betoning på liten) motorbåt. I sådana här fall är det extra bra att vara många syskon, vi är sju stycken + respektive som gick in och köpte båten med ett par tusen kronor var. Som sagt, delningsekonomi är bra grejer!


Omslagsbild från Karlskrona skärgård. Inlägget om båtuthyrning på nätet är ett betalt reklamsamarbete med Click&Boat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close