Close
Vilken är din drömsemester i Sverige?

Vilken är din drömsemester i Sverige?

Häromdagen var jag och Tobias på middag med delar av släkten. Vi pratade semester och insåg ganska snabbt att alla runt bordet hade olika preferenser om både aktiviteter och resmål under ledigheten. Ingen verkade intresserad av att vilja kopiera Tobias upplägg om en hel egenvecka på hemmaplan rakt av, även om de inte verkade helt främmande för tanken. Diskussionen spann vidare med frågan om vad vi hade valt att göra under en egen semestervecka, med obegränsad budget ska tilläggas. Svaren var väldigt roliga att lyssna på! En familjemedlem drömde om att resa runt i hela Sverige och gå på loppisar med sin mamma. En annan ville ta ett eget litet flygplan och flyga land och rike runt under en hel vecka. Inte alls en omöjlighet med tanke på att personen i fråga har flygcertifikat. Nu är det min tur att ställa frågan till dig! Vilken är din drömsemester i Sverige? Nedan har jag listat några av mina personliga drömmar. Jag ber om ursäkt på förhand över att jag kommer ge fler svar än blott ett. Jag hade förmodligen kunnat fylla en hel bok med mina svar, men ska försöka att hålla mig kort.

Vilken är din drömsemester i Sverige?

#1. Vandra i Sarek

Vandra Roslagsleden

För ett par år sedan drog några familjemedlemmar upp till Sarek för att vandra. Jag ångrar fortfarande att jag inte hakade på. Det ser ut att ha varit lika delar svinjobbigt (alldeles för tight schema och därmed alldeles för mycket vandring på kort tid) och underbart (Vyerna! Sagolika!). Eftersom budgeten är obegränsad skulle jag lyxa till det med fina material på tält, sovsäckar och vandringskängor, men också packa med lite extra lyxig mat.

#2. Övernatta på Gotska Sandön

Jag hade en biljett bokad och var på väg förra sommaren. På grund av sjukdom fick vi ställa in härligheten, men skam den som ger sig. Till Gotska Sandön ska jag! Där skippar jag i så fall tältet och festar till det med en fyrvaktarbostad i Fyrbyn.

#3. Vinterresa med extra allt

bucketlist för resor i Sverige åre

För många år sedan vann min storasyster en vinterresa upp till Hemavan. Hon och familjen fick bo på ett fint hotell, de tolkade ut till en våffelstuga, åt gott, bubblade i spabad under sprakande stjärnhimmel och njöt i allra högsta grad av ett Sverige i sin vackraste vinterskrud. En sådan typ av resa vill jag absolut göra med Tobias och barnen någon gång om och när plånboken tillåter. Tänk att äta alla måltider ute och faktiskt dra ut på alla aktiviteter som låter härliga!

#4. Roadtrip för att checka in på unika boenden i Sverige

I början av 2020 skrev jag ett inlägg på bloggen med unika boenden i Sverige, en lista som redan känns inaktuell eftersom jag vill lägga till enormt många fler. De flesta av dem som lockar mest just nu ligger i norra Sverige. Som exempel kan nämnas Stora Sjöfallet Mountain Lodge (20 mil norr om polcirkeln!), Arctic Bath och Camp Ripan i Kiruna. Galet dyrt verkar det vara, men eftersom inägget handlar om min drömsemester i Sverige får jag uppenbarligen drömma.

I år fick jag för övrigt bocka av en punkt på en tidigare lista över Sverigedrömmar…

närsholmen fyr gotland

… genom att checka in på ett fyrboende på Gotland. Jag kommer att skriva mer om SFT Närsholmen Fyr & Logi här på bloggen framöver, men vill ändå passa på att tipsa om den här gotländska pärlan redan nu. Det stället är värt att sätta upp på din önskelista om det inte redan finns där.

#5. Tågluffa i Sverige

Sj att resa tåg i Sverige

Jag kan inte riktigt släppa tanken på att hoppa på ett tåg och se vart jag hamnar. En hel vecka utan egentliga måsten mer än att se mer av Sverige! Checka in på hotell utan att behöva tänka på prislappen. Äta på finfina restauranger och spontant boka massage på ett ställe jag råkar gå förbi. Den här typen av resa gör jag i så fall gärna ensam. Familj och vänner får stanna hemma eftersom jag under en sådan typ av resa inte vill behöva kompromissa med mina infall om resrutt och aktiviteter.

Läs mer: Att välja tågresa i avgångshallen

Japp. Så ser min drömsemester/mina drömsemestrar i Sverige ut just idag, denna regniga söndag i juli. Nu vill jag hemskt gärna höra ditt svar på frågan!


Här finns mer inspiration om resmål i Sverige: Bästa resmålen i Sverige: 35 tips på platser att besöka.

4 comments

  1. Jätterolig lista! Blir inspirerad. Sverige är så vackert och det finns massor att se och göra både med liten budget och stor. Jag drömmer just nu om en picknickresa till Pildammsparken med S i vagnen+M 🙂

    1. Åh, det låter som en heeeelt perfekt resa för er. Första som familj! <3

  2. Kul! För mig är drömresmålen just nu Österlen med Kivik, Stenhuvud och mysiga caféer samt Västkusten, typ Varberg med klippberg och bad. Som tur är har vi redan bokat in Österlen under sensommaren 🙂
    Men blev väldigt taggad på vinterresan du beskriver, det låter fantastiskt!

    1. Då har du några riktig drömmiga dagar framför dig. Njut av sensommar på Österlen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close