Close
Hyra bastuflotte i Karlskrona (Dragsö Stugby & Camping)

Hyra bastuflotte i Karlskrona (Dragsö Stugby & Camping)

Jag avundas alla er med fri tillgång till bastu, brygga och hav på ett och samma ställe. Finns det dessutom en vedeldad badtunna och ett litet relaxrum i anslutning till bastun finns liksom inget mer att begära av livet! Jag gissar att en egen sådan plats kommer att dröja i mitt liv, men fram till dess nöjer jag mig fint med att då och då hyra av andra. I början av året googlade jag efter ett liknande upplägg i min hemstad och fastnade för Dragsö Campings bastuflotte med badtunna i Karlskrona. Jag bokade på studs, fick vänta till april och tog på angiven dag med min svägerska och två systrar för några härliga timmars tjejhäng lagom till de första vitsipporna slog ut på Dragsö.

Läs mer: Weekend i Karlskrona – en guide till staden i havet

Hyra bastuflotte i Karlskrona (Dragsö Stugby & Camping)

Dragsö Camping & Stugby är ett familjeägt företag som har kommit att bli en framgångsrik turistaktör i Karlskrona. Campingen ligger på Dragsö, som in sin tur ligger drygt tre kilometer från Karlskrona centrum. På ön finns, utöver campingen, även Karlskrona Segelsällskaps lokal och en stugförening som bildades redan på femtiotalet.

Jag vill slå ett slag för att besöka campingen (och bastuflotten!) utanför de mest hektiska sommarveckorna och istället ta sikte på för- och eftersäsongen då lugnet vilar över Karlskronas ö-liv. Den här campingens försäsong sträcker sig från början av april fram till mitten av juni, medan eftersäsongen löper från slutet av augusti till början av oktober. Just bastuflotten är dock bokningsbar året runt. När vi är här har det hunnit bli slutet av april och redan nu finns flera campare på plats. Vi går till den lilla receptionen för att få närmare instruktioner gällande vår bokning av bastuflotten…

Karlskrona Bastuflotte Dragsö Camping

… och tar sedan sikte på den nyrenoverade flotten (till höger i bild) som ligger vid en brygga alldeles lagom för sig själv en bit från badstranden. Vi får också med oss ett nyckelkort så att vi kan nyttja campingens servicehus/faciliteter med toalett och dusch.

Karlskrona Bastuflotte Dragsö Camping

På den bokade bastuflotten står en vedeldad badtunna som är uppvärmd och redo för bad när vi kommer. Temperaturen på (havs)vattnet i tunnan har eldats upp till en temperatur som ingen badkruka i hela världen skulle kunna klaga på, det är snarare för varmt än för kallt innan vattnet hunnit svalna av.

Karlskrona Bastuflotte Dragsö Camping

Vi hugger glatt in på vår förbeställda ostbricka med ostar, kex, marmelad, oliver och andra godsaker som ligger prydligt upplagt i det lilla relaxrummet utanför bastun. Det finns även charkbricka att beställa för den som föredrar det.

På väggarna hänger varsin nytvättad badrock upphängd…

Karlskrona Bastuflotte Dragsö Camping

… och vi svidar om till badkläder och badrock för lite brygghäng innan vi vågar oss på själva badmomentet.

För egen del vill jag bli rejält varm innan jag hoppar i havet och på den fronten har jag inget att klaga på. Bastun har eldats upp till en perfekt temperatur inför vårt besök…

Karlskrona Bastuflotte Dragsö Camping

… och efter att ha värmeladdat i både vedtunna och bastu vågar till och med jag att ta ett uppfriskande vårdopp i havet!

Karlskrona Bastuflotte Dragsö Camping

Vi kan nöjt konstatera att det här upplägget passar oss perfekt. Vi har tre timmar bokade, vilka rusar i turbofart medan vi snacksar, snackar, badar, bastar och njuter av aprilsolens trevande strålar. Under tiden sprakar vedträna både inne i bastun och i badtunnan. Skulle elden börja falna finns rejält tilltaget med vedklabbar på plats att komplettera med.

När eftermiddagen lider mot sitt slut är det dags för oss att packa ihop och återvända till Karlskrona. Det här visar sig bli en av vårens höjdpunkter för oss alla och jag är övertygad om att vi kommer göra om samma procedur framöver. Konceptet att hyra bastuflotte passar ultimat för en tjejweekend, men också för möhippor, födelsedagsfiranden och andra jubileum – eller bara som en allmänt lyxig guldkant att förgylla livet med.

Bra att veta om att hyra bastuflotte på Dragsö i Karlskrona

  • Maxantal? Det går att vara upp till elva personer på flotten, som ligger avskild från resten av campingen.
  • Vad kostar det? Priset för tre timmar utan tillval ligger på överkomliga 2800 SEK. Det går också att boka fyra timmar för ett pris om 3200 SEK. I priset ingår lån av badrock, tofflor och handduk, ved, uppvärmning av bastu och badtunna inför ankomst, ett par flaskor isvatten samt tillgång till dusch och toalett. Vill du lägga till chark- eller ostbricka kostar det 159 kronor per person. (Det går också att lägga till dricka och fruktskål.)
  • Hitta hit: Dragsövägen 14, 371 37 Karlskrona
  • Läs mer och boka på Dragsö Camping & Stugby.
saltö karlskrona

Tips! Om du tröttnar på campingmiljön finns ljuvliga promenadstråk att ta sikte på alldeles i närheten. Ställ in din GPS på Saltö och promenera iväg lagom för att se solnedgången måla himlen med Blekinges mjukrosa kvällsskimmer. Det finns få platser i Sverige som kan mäta sig med dessa vyer om du frågar mig. Välkommen till Karlskrona! Här har vi det oförskämt bra.

Läs mer: Semester i Blekinge – guide med tips för en lyckad resa


Den aktuella vistelsen gjordes inom ramen för ett betalt samarbete med Visit Karlskrona och JA Hotel Karlskrona (numera Best Western Plus JA Hotel Karlskrona). Här kan du läsa fler inlägg om Karlskrona i bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close