Close
Avresedagen mot Madagaskar

Avresedagen mot Madagaskar

Efter en mer eller mindre ofrivillig digital detox har jag, tro det eller ej, en helt okej uppkoppling. Inlägget jag skulle ha publicerat i lördags får ni idag istället, bättre sent än aldrig!

Den purfärska visumstämpeln känns som en värdig början på mitt nya pass. För jo. jag är här nu. På Madagaskar! Det känns lite surrealistiskt ändå och jag har fått nypa mig i armen både en och två gånger.

avresedag madagaskar

Det var ingen självklarhet att åka hit efter allt som hänt den senaste veckan, men det känns verkligen som att jag fattade rätt beslut. Jag hade hunnit förbereda en hel del av resan, bland annat kolla upp vaccin (det enda jag behövde var utskrivna malariatabletter), uppdatera resegarderob (fått några grejer i pressutskick av Jack Wolfskin), uppdatera reseapotek (myggspray, vätskeersättning etc). De sista grejerna fixade jag i Farsta under torsdagen (växla pengar, checka in online och komplettera resegarderoben med några plagg).

Eftersom flyget gick redan kl 06 i lördags morse var jag tvungen att boka in mig på Clarion Arlanda för att överhuvudtaget hinna med flyget – pendeltågen går inte så tidigt och taxi är inget alternativ prismässigt. Jag hann hänga med mina småtjejer, natta Nelly och få en snabb uppdatering från Sebbes disco innan jag tog pendeln ut till Arlanda och Clarion.

Resan började med uppförsbacke, när jag kom till Clarion hittade de ingen bokning på mig… i alla fall inte den dagen. Jag hade lyckats med konststycket att boka hotellrum fel dag – samma dag som flyget avgick. (I slutändan var det inte helt fel tänkt ändå, eftersom jag räknade med att checka in efter midnatt = nytt datum). Tack vare schyst hotellpersonal gick det bra ändå, men jag hade behövt en bättre uppladdning inför resan.

Vi var inbokade med Air France till Antananarivo, huvudstaden på Madagaskar, via en mellanlandning i Paris. Första flyget gick som en dans, även om blev lite tight med tid för att hinna till rätt gate trots att jag hade två timmar till godo. Kön till passkontroll för long haul-flygningar kan vara riktigt lång! Vid gaten mötte jag också upp mina medresenärer Emma och Arild (som båda är resejournalister). Vi är totalt tre stycken med på pressresan, skönt med en liten grupp.

Flyget från Paris var 1 h försenat på grund av snö, men själva flygningen gick riktigt bra och det blev inte drygt någon gång. Det kändes som att jag hade kunnat flyga för evigt och jag blev nästan besviken när det var dags att landa, 10-11 timmar gick för en gångs skull som i ett nafs. Jag tittade igenom alla mina bilder på mobilen och grät en skvätt, lyssnade på musik (tacka vet jag brusreducerande hörlurar och offline-läge) och sov en hel del (Ovaers nackkudde som jag har fått i pressutskick är oslagbar). Dessutom hade jag en ytterst trevlig stolsgranne, Yvonne från Madagaskar. Hon pratade inte ett ord engelska, bara franska. Jag kanske ska tillägga att jag förstår ungefär 10 ord franska, men vi kommunicerade bra ändå!

Vi landade i Antananarivo vid midnatt. Jag hade redan från början en dålig känsla med mitt incheckade bagage eftersom det checkade in med manuell bagagetagg. Trots att jag dubbelkollade med två olika personer på flygplatsen i Paris visade det sig att mitt bagage mycket riktigt tagit en omväg. (Känslan att stå över en timme vid bagagebandet innan jag kunde konstatera att väskan var borta, gah!) Efter lite detektivarbete visade sig att de hade lastat väskan på fel flygplan.

avresedag

Ett tag innan vi skulle åka vidare dök väskan upp och jag kunde äntligen andas ut. Uppvarvad, trött, sliten efter den senaste veckornas omvälvande händelser på privat plan och på samma gång riktigt förväntansfull inför kommande äventyrsdagar. Jag är verkligen på Madagaskar!


Det aktuella inlägget skrev jag i lördags natt, men har inte kunnat ladda upp det förrän nu på grund av obefintligt internet. Resan till Madagaskar är en pressresa som jag till viss del betalar själv.

16 comments

 1. Härligt att höra från dig! Ska bli så spännande att få läsa mer om din spännande resa.

  1. Ja, det finns massor att berätta. Vilket land!

 2. Spännande! Madagaskar börjar ju bli rätt så populärt i vissa kretsar! Hade jättegärna åkt själv och är lite avundsjuk 😉 Hehe, nejdå, det får bli en annan gång för mig. Och pressresa som du till viss del betalar själv, det får du förklara närmare för mig vid lämpligt tillfälle. Hoppas du har hur skoj som helst! Kram

  1. Jag har det väldigt bra (och skoj! 🙂 ) och ett sjukt intensivt schema. Berättar hemskt gärna nästa gång vi ses. Kram!

 3. Underbart att läsa. jag har hängt på låset varje dag här för att se när du ska uppdaterar. Förstod att brist på internet var problemet. kram

  1. Ja, alltså det har fördelar att vara totalt bortkopplad från omvärlden några dagar… Är inte van vid det, men tror minsann det får bli en återkommande grej. Kram!

 4. Låter som en bra plats att vara tillfälligt bortkopplad från omvärlden på ändå. Jag kan tycka att det är otroligt skönt när sånt händer oväntat under en resa, för då kan man fokusera mer på upplevelser och att vara i nuet istället. Är nyfiken med på hur det funkar med en pressresa som du delvis betalar själv 😉

  1. Ja, jag har verkligen fått leva i nuet. Att delvis betala själv är ungefär precis vad det låter – en del av resan betalar jag själv, resten står arrangören för.

 5. Säger som Linda, har hängt på låset här! Äntligen en update från den stora, mystiska och så annorlunda ön. Jag ser fram emot fler bilder från din resa för att se om jag känner igen mig – och ja, det där med delvis egenbetald pressresa lät också intressant! 😉

  1. Ja, Magdaskar har känts i princip oåtkomlig som destination för mig. Är så glad att jag fick chansen att åka hit! Och delvis egenbetald resa – se svar till Helena ovan. Kan förklara mer när vi ses nästa gång.

 6. Händelserik start på resan och kul att höra att även andra tycker att 10-11-timmarsflygningar går i ett nafs! 😉 Grymt inspirerande att se det lilla som ändå ramlat ut från dig i sociala medier. Kanske måste bygga en jolle och paddla över från Mauritius i januari. 🙂

  1. Hoppas nafset går lika snabbt på vägen hem också… Har hört mkt gott om Mauritius från invånarna här, det blir säkert toppen för dig!

 7. Så spännande. Vilken drömdestination.

  1. Otroligt spännande och verkligen en drömdestination!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close