Close
Resfredag och fem konstateranden

Resfredag och fem konstateranden

Vi har fullspäckat schema, i princip noll uppkoppling och extremt tidiga morgnar (vaknar kl 05 varje morgon för att hinna allt) – så dagens inlägg blir kort och koncist med några konstateranden.

RESFREDAG: 15 december 2017 och 5 konstateranden

#1. Hyllningar till en som förtjänar det

Att ha en partner som tycker det är självklart att jag ska ta chansen att åka till Madagaskar när tillfället ges är ingen självklarhet. När folk frågar ”vem som tar hand om barnen när jag är borta” kan jag med stolthet meddela att barnen har lyckan att hänga med världens bästa pappa (som dessutom råkar vara min man tillika bästa vän). Utan Tobias är jag ingenting, så är det bara. Jag är så glad att jag har honom som stöttar och peppar mig genom livet!

#2. Digital detox är nyttigt

En av lärdomarna jag tar med mig från den här resan är hur mycket jag behövde, och säkerligen behöver, koppla bort allt och alla emellanåt. Världen gick visst inte under trots att jag inte hade möjlighet att scrolla på telefonen ungefär femtioelva tusen gånger på en och samma dag. Jag MÅSTE bli bättre på att lägga ifrån mig telefonen, punkt slut.

#3. Utan småttingar i sällskapet blir resorna totalt annorlunda

barn
Lillmyhran och jag på Koh Lanta.

Jag älskar mina barn så att det gör ont, men vissa resor gör jag helst ensam – så är det bara. Det här Madagaskar-äventyret hade jag i dagsläget inte gjort med småttingar i sällskapet. Svåra hajker, långa cykelturer, stormiga båtresor, malariarisk för att inte tala om pestutbrottet för en tid sedan. Den här gången får kidsen stanna hemma och sjunga luciasånger istället.

#4. Svensk hotellfrukost

att göra i karlstad
Svensk frukostmat vinner i längden.

Efter snart en vecka på resande fot många och långa mil hemifrån kan jag åter igen konstatera att jag älskar, älskar, älskar svensk frukostmat. Att dricka citrongräste och äta ris på morgonen är fantastiskt på så många sätt, men efter ett tag börjar jag längta efter filmjölk och müsli. Vågar jag ens erkänna det!?

#5. Att bli upplyst under resans gång

Varje gång jag är ute och reser känns det som att alla mina problem där hemma får ett annat ljus över sig. Stundtals ser jag glasklart på saker jag behöver ändra på eller göra bättre när jag kommer hem (känslan varar ofta några dagar på hemmaplan innan allt är ”ungefär som vanligt” igen). Det gäller att rida på vågen och försöka ta tillvara på de där briljanta idéerna medan de finns färska i minnet.

Nu är det dags för en snabb frukost efter snorklingen innan vi drar vidare till Nosy Be. Jag älskar när mina Resfredagar ser ut så här!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

 

8 comments

 1. Digital detox. Ja tack. Jag vet att det låter motsägelsefullt men jag skulle nog också behöva det.

  Och cred till dig och Tobias, ni känns som en sån där riktigt fin kombo! <3

  1. DD – årets julklapp till oss själva!?

 2. Kan bara instämma i precis varenda grej. Inte minst att du och Tobias fortsätter imponera och att jag ÄLSKAR filmjölk.

  1. Haha, fil (och Tobias) FTW!

 3. Vissa duos är såna där jag själv ser upp till, lite i smyg. Ni två är såna, utan tvekan!

  1. Men åh, tack! Det gör mig glad att höra.

 4. Svensk frulle alltså. Det bästa som finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close