Close
Inspirationsavsnitt och tips om Madagaskar

Inspirationsavsnitt och tips om Madagaskar

Nu är det drygt ett halvår sedan jag landade på Arlanda efter att ha fått uppleva en av mina mäktigaste reseupplevelser hittills.

Kvällshajker i sällskap av blinkande eldflugor, tidiga morgnar för att smyga ut i regnskogen och spana på lemurer, en cykeltur till byn genom roströda landskap för att dricka te, enorma baobabträd fyllda av vatten, grotthajker med pannlampa, myllrande matmarknader och inbjudande sandstränder – det är några av alla de minnesvärda upplevelser jag har med mig från resan. I det senaste avsnittet av Att resa-podden får ni höra mer om intrycken från min decemberresa till världens fjärde största ö och jag passar också på att ge konkreta tips om Madagaskar.

Lyssna på podcastavsnittet här: 063 – Att resa till Madagaskar

tips om Madagaskar

tips om Madagaskar

tips om Madagaskar

Inspirationsavsnitt och tips om Madagaskar

Föredrar du resor där allt går precis som du har tänkt och planerat, menyerna står på svenska och allt är tillrättalagt in i minsta detalj är förmodligen Madagaskar helt fel destination att satsa på. Är du däremot äventyrslysten, van att ta dagen som den kommer och älskar att spendera dina dagar ute i det fria har du däremot ditt livs upplevelse att se fram emot. (Jag kan dock tillägga att charterlivet faktiskt finns på Madagaskar också, om du väljer att ta del av de italienska charterlinjerna mellan Italien och ön Nosy Be.)

tips om Madagaskar

tips om Madagaskar

tips om Madagaskar

tips om Madagaskar

I podcasten får ni höra några av höjdpunkterna under resan (bland annat hajkarna och malagassernas starka familjeband!), men också om saker som störde mig av en eller annan anledning (exempelvis den stora konsumtionen av kat, vilket är narkotikaklassat i Sverige). I slutändan var det naturupplevelserna och känslan av att befinna mig på en plats som är så långt bort från Sverige man kan komma som gjorde starkast intryck på mig. Resan till Madagaskar toppar definitivt det mesta i min resväg och jag är glad att jag fick chansen att uppleva landet som jag länge trodde skulle förbli en vit fläck på min världskarta.

Läs mer om min resa till Madagaskar: 


Resan till Madagaskar var en pressresa anordnad av CBI. Tankarna, åsikterna och bilderna, om inget annat anges, är mina egna. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close