Close
Andra advent: tävla och vinn ryggsäck från Thule

Andra advent: tävla och vinn ryggsäck från Thule

När andra ljuset brinner är det dags att tävla om en snygg och praktisk ryggsäck från Thule anpassad för kvinnor.

Adventsluckan i dag innehåller en ryggsäck från Thule som kommer att bli en perfekt julklapp att lägga under granen till dig själv eller någon annan äventyrslysten resenär i din närhet.

thule capstone 40

Tävla och vinn ryggsäck från Thule (Thule Capstone 40L Women’s Hiking Pack)

Thule Capstone 40 liter är en smidig ryggsäck fylld med funktioner som passar för dagsturer, eller en enkel övernattning och som har justerbar fjädring, ventilerande ryggpanel och höftbälte samt axelremmar anpassade för kvinnor, värde 1399 kronor (se mer information om ryggsäcken från Thule här). För att tävla vill jag att du i en kommentar till det här inlägget svarar på följande frågor:

 1. Vilket land fick min Thule Capstone hänga med som handbagage i höstas (se bilden ovan)?
 2. Om du vinner, vilka äventyr kan den här ryggsäcken förvänta sig framöver?

Tävlingen avslutas vid midnatt den 16 december 2017. Lycka till! Tävlingen är nu avslutad, stort grattis till Alice som svarade den 16 december.  Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du gärna gilla Resfredag på Facebook och Instagram.


*Tack Thule som bidrog med vinsten till dagens lucka. Väskan skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. 

53 comments

 1. Normandie är rätt svar.
  Jag och min man har som projekt att vandra hela Bohusleden lite då och då när vi får tid och vi har barnvakt. Vi har snart vandrat en tredjedel och jag saknar en riktigt bra ryggsäck. Dessutom planerar jag en resa till Bolivia helt själv utan familjen och där ingår en vandring på en av de mindre kända Inkalederna. Till den resan måste jag ha en bra ryggsäck. Förutom detta skulle den vara perfkt på väg till och från träning och utflykter med familjen (kanske inte så stora äventyr men ändå så värdefulla).

 2. 1. Frankrike
  2. Först skulle ryggsäcken bli inslagen i ett fint julpapper med en lapp på där det står ”God Jul min älskade fru önskar din Älskling”. På julafton skulle ryggsäcken få ligga under granen till tomten kommer och delar ut paket och min fru tar bort omslagspapperet. Ryggsäcken skulle sen skulle få hänga med min härliga fru på familjens små utflykter i Stockholms området för att till sommaren upptäcka Europa genom tågluff.

 3. Svaret = Frankrike
  Hela familjen vill i fjällen vandra,
  men jag är inte som de andra !
  Jag vill bo bekvämt på hotell,
  och av en lagad frukost blir jag glad och snäll !
  Så en tripp till Alperna kan det bli,
  om bara vinnarna är vi !
  Då får jag nog bära,
  ryggsäcken på en utflykt som är nära !

 4. Hej!
  Ryggsäcken fick hänga med dig till Frankrike!

  Och hej där ryggsäcken! Om du får flytta till mig kan du förvänta dig massor med äventyr! Kanske vill du hänga med mig ut i skogen på en liten mysig dagstur? Jag lovar att visa dig de mysigaste stigarna jag vet. Kanske som handbagage i något spännande land? Jag hörde att ditt syskon åkte till Frankrike, kanske kan Spanien locka dig? Kanske är du min resekompajon på vandringen i norra Spanien jag har drömt om så länge?Oavsett vad vi hittar på tillsammans så tror jag att vi skulle bli ett bra team, du och jag lilla ryggsäck!

 5. Hej!
  Kul tävling☺ har skickat på den ryggsäcken!
  1. Frankrike
  2. Den skull få följa med på äventyr i Vietnam jan/feb. Som handbagage, storstad utforskning, tågresa genom sydcentrala delen,inrikes flyg till Phu Quoc. Kram

 6. Camilla Sandmark says:

  1. Frankrike
  2. Eftersom resan redan är bokad och klar så får den i så fall hänga med till Irland där vi ska vandra omkring och ha det underbart.

 7. Frankrike

  Jag har en envis väninna som i somras äntligen fick med mig ut och börja vandra. Jag förstod direkt vad jag gått miste om! Och nu är jag FAST. Jag behöver dock verkligen allt i utrustningsväg, och en bra ryggsäck som denna vore en dröm helt enkelt! Vi ska gå hela Bergslagsleden, och en stor del ska vi avverka nu i vinter. Övernattningar blir det med – fast detta kanske mer till våren!

 8. Tack för en fin blogg att drömma sig bort med!
  1. Ryggsäcken var med på resan till Normandie (vilket för övrigt såg helt underbart ut!)
  2. Om jag vinner får ryggsäcken följa med mig och pojkvännen upp till Abisko. Att få se norrskenet är en dröm jag har haft länge! Skulle norrskenet mot alla odds utebli får vi trösta oss med en termos varm choklad, som får åka med i sidofacket på ryggsäcken.

 9. Pia-lena Carlsson says:

  Den följde med dig till Frankrike och denna skulle få åka med mig till Marocco , )

 10. Hilda Karlsson says:

  Svar: Frankrike.

  Den dagen jag tar med min dotter till hennes rötter i Alaskas vildmark ska denna rygga bära vår packning.

 11. Frankrike!
  Jag skulle ut på tågluff i europa med min kärlek !

 12. 1. Frankrike
  2. Den skulle få följa med till Thailand, där vi hyrt en lägenhet. Vi kommer därifrån ta oss ut på öar i närheten och för detta har jag ingen bra ryggsäck.

 13. 1. Frankrike
  2. Till England med min vuxne son vill jag fara
  och av fotboll njuta en smula bara!

 14. Normandie!
  Den skulle få följa med på en ännu obokad resa till ett varmare land!

 15. Normandie, Frankrike.

  Den praktiska ryggan skulle packas till bredden med mina och lilldotterns saker när vi ska på tripp till Bahrain nästa år! För tio år sedan bodde jag där och ska nu få åka tillbaka och hälsa på en vännina som blev kvar!

 16. 1. Frankrike
  2. Jag och min familj funderar att vandra nästa gång jag har semester i skogen. Då behövs det en bra väska att ha med sig all packning.

 17. 1. Frankrike
  2. En så fin ryggsäck skulle få hänga med mig och min familj till Vemdalen på skidsemester i vinter 🙂

 18. 1 Frankrike
  2 Jag skulle vilja vandra dagsturer i Österrike i sommar, så att vinna denna ryggsäck vore kul. Den skulle bli en helt perfekt klapp till mig lagom till jul!

 19. Normandie, Frankrike.
  Det blir fjällvandringar för vår del 🙂

 20. Annika Andersson says:

  Normandie, Frankrike.
  Den får hänga med på nästa sommars vandring i svenska fjällen.

 21. Theresia Vidén says:

  1. Frankrike
  2. Denna väska lär få en spännande resa med mig. Vill i framtiden återvända till bergsby Mont-Leon i Haiti. Dit jag följt med min församling på missionsresor. Där lever man ett enkelt och simpelt liv. En bra väska krävs då man måste ha med sig egen mat och vatten mm. p.g.a. risken för sjukdomar. Många ställen är otillgängliga för bilar så det blir många vandringar längs stigar i den vackra naturen.

 22. mitt svar är Frankrike
  vill vinna en ryggsäck

 23. Maria Gunvaldsson says:

  1. Frankrike
  2. Väskan skulle få följa med mig och min lilla familj på olika äventyr. Vi älskar att resa men vi behöver bli bättre på kortare utflykter på helgerna. Utforska och upptäcka nya platser i vårt närområde kombinerat med värdefull familjetid, motion och frisk luft. Denna väska skulle underlätta för oss att komma ut mer i naturen och ladda batterierna i vår alltför stressiga vardag.
  Håller tummarna ??

 24. 1. Frankrike

  Zakopane blir första stoppet,
  men bara ett i loppet;
  För världen ska fortsatt upptäckas,
  och nya minnen ska väckas.
  Yosemite, Burma och Peru,
  står högst upp på listan nu.
  Så nu gäller det bara att spara,
  för att dessa fina länder få erfara.
  Och jag hoppas få Thule med mig bära,
  på resor och äventyr så extraordinära!

 25. Irene Eliasson says:

  Frankrike
  Min man är nu äntligen återställd efter två höftoperationer. Så nästa år då ska vi fjällvandra tillsammans i Stekkenjokk. Det är ett otroligt fint område, med många vandringsleder. Så där hoppas jag att jag och denna bärvänliga ryggsäck hamnar!

 26. Normandie
  Vi planerar att ta oss an kebnekaise i sommar och med Thule på ryggen är vi säkra på att få med oss det som behövs för äventyret.

 27. Den fick följa med till Frankrike!

  Jag har letat efter den perfekta ryggsäcken så länge jag kan minnas och vill inte ha flera olika för olika ändamål. Kan detta vara ryggsäcken som får följa med både till gym, jobb, resor och vandringar.

  Sofia

 28. 1. Frankrike

  2. Efter att ha varit bundet till hemmet i nästan två år hoppas jag att 2018 kommer att bjuda på upplevelser både för iag och min familj för nu när jag har en rullstol hoppas jag kunna ge mig ut på äventyr. En resa till Irland är planerad och som jag längtar, men mest av allt längtar jag efter att komma UT i friska luften och då får givetvis denna ryggsäck också hänga på. Fylld med kaffetermos och matsäck så att vi kan stanna ute länge.

 29. Sandra Andersson says:

  1. Den fick följa med till Frankrike som handbagage
  2. Mitt intresse är orientering och den ryggsäck som varit mig trogen en längre tid börjar nu sjunga på refrängen. Till sommaren ska jag springa en tävling vid Höga Kusten och då hade en ny ryggsäck varit en dröm att packa och bära!

 30. Väskan fick hänga med till Frankrike.
  Just nu är jag student så väskan kommer (om jag vinner) att bli både skolväska och vandringsväska, de närmaste får den nog kånkas runt här på helgpromenaderna i Sverige. Men förhoppningsvis håller den tills reskassan är hopskramlad igen. Då får den nog hänga med till Island på sin första utomlandstur.
  God jul!

 31. Frankrike
  Vi planerar inför den första fjäll turen med barnen i de norska fjällen. Vi kommer åka i sommar, alla är väldigt peppade jag är bara lite nervös för hur vi ska packa bra då vi har tre barn mellan 1-7 år men det ska bli spännande och kul !!

 32. 1. Frankrike
  2. Min ryggsäck får nöja sig med Sverige. Svampturer, tripper till Siljansbygden och vardagliga bestyr. Om brorsan den vill låna kan den dock i Thailand hamna.

 33. Emily Petersen says:

  SVAR: Normandie, Frankrike.

  När vi till Thailand snart åka,
  barnen på flyget vi inte uttråka.
  I Thuleväskan vi packa smart
  barnens prylar så klart.
  Väl på plats vi fara runt
  med Thuleväska det för ryggen blir sunt.
  Med ergonomi för min kvinnokropp
  hela resan kommer bli topp!

 34. Lotta Vikström says:

  1: Till Frankrike
  2: Jag och min man backpackade en hel del som yngre, men med två små barn har det inte blivit det inte lika mycket kringresande. Men nästa vinter planerar vi att våga oss iväg en månad till USA och Mexiko! Det är mycket som ska med och vanliga resväskor är uteslutet, så vi kommer investera i en bra rygga! Den här vore perfekt för mig 🙂 (hoppas på en tidig julklapp till mig själv :))

 35. Frankrike. Jag ska med mina barn och barnbarn i Februari. Resans mål är inte spikat ännu men det ser i nuläget ut att vi beger oss till Dominikanska Republiken och i maj bjuder jag maken på en SPA-vistelse i Tallin .Ryggan ska få resa med mej ganska snart , och har insett hur värdefull min ryggsäck varit och är efter min andra höftledsoperation då jag går och gått med kryckor under ca 4 månaders tid.

 36. Normandie, Frankrike.
  Denna ryggsäck skulle få följa mig mig och min fru på alla fjällturer och skogsturer vi gör. Då vi ofta tar oss till en stuga eller liknande och därifrån gör dagsturer så passar den utmärkt till min fru!

 37. Ryggsäcken fick följa med dig till Frankrike!
  Mig skulle den förhoppningsvis få följa med jorden runt! Ja, inte i ett svep (fast vore inte det otroligt roligt) utan det kommer nog att ta mig några år… eller rent av resten av mitt liv… men detta betyder ju att resandet aldrig tar slut och visst är det roligare än att det är över i ett svep!
  Men jag inser att detta inte är ett särskilt bra svar så låt mig istället berätta om den första resan den skulle få följa med på! För några år sedan så tog jag min konstexamen i Bergen i Norge och en av de första utflykterna jag gjorde var till Finse med min klass! Sen dess har jag längtat efter att få återvända dit och utforska allt jag inte hann med den där alldeles för korta dagen! Så dit skulle ryggsäcken få följa med både mig, min hund och min friluftslivsgalna vän!

 38. 1. Frankrike
  2. Denna ryggsäck skulle få världen se
  Thailand, Burma och Australien med
  För en resa är planerad efter jul
  För att få nya krafter, tror det blir kul
  Önskar nu en riktigt härlig ledighet
  Och hoppas på tur, att resa är det bästa jag vet!

 39. Helena i Uppsala says:

  Frankrike
  Arkeologisk utgrävning i Jordanien
  Man behöver en del personliga grejer med sig ut i bushen (eller halvöknen): solhatt eller beduinsjal som också skyddar mot sandstorm, skärslev, vattenpass, kompass, vatten, vatten, vatten, knäskydd, plåster … De stora redskapen finns på plats: skottkärror, hackor, borstar, hinkar, såll …

 40. 1 – Frankrike ??
  2 – Jag skulle nog ha med den lite överallt. Så gärna vill jag försöka ut och vandra i naturen, kanske Norge och andra vackra platser. Har inga planer än, men jag lovar att vi skulle bli bra reskamrater framöver ???

 41. 1. Frankrike
  2. Den skulle med till Pekingresan jag ska göra i Mars! Kommer bli mycket farande och promenerande! Skulle vara perfekt till det!

 42. 1. Frankrike!
  2. Den skulle användas mycket! Från och till gymmet, på dans, förhoppningsvis reser jag igen till Kap Verde som jag besökte för ett par år sedan och många fler ställen!

 43. Ett: Frankrike
  Två: Den hade jag ohämmat överlämnat till min höggravida fru.
  Vi väntar nämligen en sladdis, och komiskt nog (kanske inte jättekul ändå ?) gick vår förra ryggsäck i sönder på vår resa till Costa Brava i somras.
  Samma dag vi fick reda på att vi hade en nygräddad bulle i ugnen.

 44. Ingrid Karlsson says:

  1. Svar: Frankrike
  2. I sydamerika, september månad, på väg till inkastaden Machu Picchu bär jag min Thule ryggsäck längs inkaleden. Från rundresan i Peru blir nästa resmål mer hemmavid under maj månad. Brösarps backar vid Österlen lockar alltid med sina gullvivor och betande kor på kullarna i skåneland. Från inkariket till Skåne är det faktiskt en ganska lång väg men det klarar lätt min Thule-bag.

 45. Den fick hoppa med dig till Frankrike!
  Även om man jag själv älskar att gå på dagsturer med en liten väska guld med endast det viktigaste skulle jag nog gett denna till min mamma. Hon är den största friskusen i hela världen och behöver verkligen en ny. Den gamla som hon haft har nyligen gått sönder på grund av slitage. Den här är snyggare och mer praktiskt dessutom passar den vår takbox ;). Skulle vara jättekul att ge den till mamma som julklapp

 46. Svar… Frankrike

  Vinvägen ALCASE i Frankrike är ett resmål syster och jag vill göra . Vackra hus, böljande landskap och slingrande vägar. Väskan följer givetvis med! ❤

 47. Svar: Frankrike
  Om jag vinner så ska Thule ryggsäcken och jag leka Crocodile Dundee i New York! Vilket äventyr vi ska ut på! Två ”lantisar” som försöker passa in i storstan! Tur att vi har varandra! Och Thule verkar vara lite mer resvan än jag!

 48. 1. Frankrike
  2. Jag har tänkte cykla från Turin till Örebro i vår och sommar. Jag tänker att denna skulle kunna få haka på då jag gärna cyklar med ryggsäck (inte så vanligt att folk gör på längre sträckor) men med en riktigt bekväm ryggsäck går det bra att ta med att ha lite lättare saker i. Jag kommer att ta veckolånga pauser på vissa ställen och då är det skönt att ha en ryggsäck med sig.

  3. Så fin blogg!!! Visste inte om denna, men älskar fokuset på nyktert resande då jag själv är nykterist och varit med i UNF i flera år.

 49. Frankrike.

  Första stoppet för ryggsäcken blir svenska fjällen. En vecka bland skidor och pulkor kommer den möta mycket äventyr, förhoppningsvis torra vantar och varm choklad till alla med!

 50. Frankrike.
  Ut på äventyr i skogen med mitt lilla barnbarn.

 51. 1) Rätt svar; Frankrike
  2) I september åker jag till Irland för första gången och jag skulle gärna vilja ha med Thule som resesällskap. Så det blir första gången för oss båda ☺

 52. 1. Frankrike
  2. Jag älskar vardagen, och det känns som att du är en riktig vardagsryggsäck och ”räddareninöden”-ryggsäck mrs Thule. För det första så skulle du, ryggsäcken, få följa med på mina alla min äventyr men min lilla familj. Skogspromenader i Tyresta eller skidsemestern, du skulle bli ett utmärkt handbagage vid resor till varmare länder där du blir full av överraskningar till mina goa barn!!, Och, inte minst, cykeläventyr till och från jobbet. (Hittills har jag använt min makes trasiga ryggsäck som inte är så anpassad efter min storlek 😉 )
  Oavsett om jag vinner eller ej, God Jul kära fina Annika. Tack för en fin blogg!

 53. 1. Frankrike
  2. Frankrike

  (I sommar på en tågluff till bland annat Mont Blanc men först skulle den med till Venedig och Arabba i Italien på vinterresa och säkert på några vandringar i Blekinge och Skåne. Och längre fram får den följa med till jordens alla hörn. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close