Close
Skånes bästa hotell: 5 personliga favoriter

Skånes bästa hotell: 5 personliga favoriter

Innehåller köplänkar/adlinks.

Personliga topplistor av olika slag är kul! Den här gången handlar det om Skånes bästa hotell och några av de favoriter jag har samlat på mig genom åren. I det här inlägget tipsar jag om en handfull hotell, med den gemensamma nämnaren att de alla ligger i Skåne.

Skånes bästa hotell: 5 fina tips att spana in

#1. Örum 119, Löderup

örum 119 österlen

Örum 119 har en självklar plats på en lista över Skånes bästa hotell. Anledningarna är flera. Hotellet utmärker sig med tidlös och klassisk design i både hotellrum och gemensamma utrymmen, dock utan att det blir skrytsamt. De små detaljerna skapar en välkomnande atmosfär – vid hotellfrukosten kan du exempelvis välja mellan en uppsjö av färgglada små tekannor (vilka också säljs i gårdsbutiken intill hotellet). Och själva hotellfrukosten då? Den spelar i en helt egen liga jämfört med de flesta andra svenska hotell. Är havsutsikt ett måste bör du välja ett annat boende, hotellbyggnaden ligger vid en väg omgiven av åkrar. Att ta sig ner till en av de vackra stränderna i närheten går däremot både snabbt och smidigt.

Läs mer: Örum 119 – recension av Österlenhotell med hög klass

Här kan du boka Örum 119 (adlink).

#2. Kivikstrand Badhotell, Kivik

Skånes bästa hotell kivikstrand

Personligt, småskaligt och hemtrevligt är ledorden jag skulle vilja använda för Kivikstrand badhotell. Om du checkar in på den här lilla kustpärlan i Kivik kan du svepa in dig i hotellets morgonrock och gå några steg ner till morgondoppet strax utanför entrén. För ja, till skillnad från Örum 119 ligger Kivikstrand badhotell ett stenkast från havet. Utflyktsmålen i närheten är både många och vackra, under min vistelse tog jag mig runt på cykel och bockade av det ena smultronställen efter det andra.

Läs mer: Kivikstrand badhotell – personligt hotell på Österlen

Här kan du boka Kivikstrand badhotell (adlink).

#3. MJ’s i Malmö

MJs malmö

För ett drygt år sedan fick jag äntligen till ett besök på Malmös hotellsnackis MJ’s, som ligger centralt alldeles i närheten av Lilla Torg. Här väntar färgglada mönster i pastelltoner, sammetsklädda möbler och en luftig piazza som närmast kan liknas vid en rosaskimrande italiensk villadröm. Att checka in här känns som att kliva in i en hotellbubbla med helt egen karaktär. Hotellsängen och dess sängkläder håller absolut högsta klass, har sällan sovit så gott på ett hotell! Hotellfrukosten då? Den är okej, men kommer inte i närheten av upplevelsen på Örum 119.

Läs mer: Är MJ’S Malmös bästa hotell?

Här kan du boka MJ’s (adlink).

#4. Hotel Skansen Båstad

hotell skansen båstad

Hotel Skansen Båstad har allt som krävs för hotellgäster som gillar spa i olika former och utföranden. Checkar du in på det här hotellet kan du räkna med din beskärda del av havsutsikt, kallbad och vidunderligt vackra omgivningar. Båstad lockar som bekant en hel massa tennis- och festintresserade gäster under sommartid, men för egen del vill jag slå ett slag för den betydligt lugnare hösten. (Även om du även då får räkna med ett flöde av gäster från hotellets 172 rum). Gillar du att vandra? Då har du hamnat rätt, här på Bjärehalvön finns en massa fina vandringsmöjligheter.

Läs mer: Hotel Skansen Båstad: spa-hotell i Skåne

Här kan du boka Hotel Skansen Båstad (adlink).

#5. Cocoonmeetings, Degeberga

tips om österlen

Jag och mina systrar har vid det här laget hunnit åka på ett antal tjejresor med tillhörande övernattningar. Ett av ställena som fastnade lite extra är Cocoon Meetings i Degeberga, ett gårdshotell som ligger alldeles vid ”porten” av Österlen. Det är inte det lyxigaste boendet vi har besökt, men vi uppskattade bemötandet, den omsorgsfullt tillagade frukosten och att rummen var ombonade och välkomnande. Att komma hit känns verkligen som att kliva in i en liten trygg kokong, så visst gör platsen skäl för sitt namn!

Här kan du boka Cocoon Meetings (adlink).

Fler hotelltips i Skåne

Att tvärsäkert uttala mig om hotell jag ännu inte har besökt vore tjänstefel, men det finns några platser jag känner mig bekväm att tipsa vidare om. Jag har till exempel hört goda lovord om Hotel 1622, Ystad Saltsjöbad, Weinbergs, Wanås och The Lodge – vilka alla står på min önskelista att besöka inom en inte alltför lång framtid. (Jag är tämligen övertygad om att samtliga dessa hotell platsar på en lista om Skånes bästa hotell). Har du fler tips? Fyll gärna på i kommentarerna!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild: MJ’s Malmö.

2 comments

  1. Maria Svensson says:

    Måste tipsa om Kronovalls slott, Underbart att bo över där, gärna med middagspaket.

    Brösarps Gästgifveri är åxå en riktig pärla. Gediget som få.

    I Malmö gillar jag Clarion Live. Hög klass som Clarion brukar ha och perfekt läge om man ska på konsert i konserthuset. Magnifik utsikt från skybaren.

    1. Åh, tack snälla Maria för fina tips. Kronovalls slott vet jag att du har nämnt tidigare, måste spana in!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close