Close
Hemma från Skåne!

Hemma från Skåne!

Förra (res)fredagen var jag i full färd att ta mig an Helsingborg tillsammans med min syster, så något veckosvep hanns helt enkelt inte med. Den här veckan har jag roddat vardag och jobb i padelhallen med allt vad det innebär. Mellan varven har jag också börjat redigera x antal bilder från turen söderut – några av dem får haka på i veckans fem. Jag får också passa på att önska er en trevlig oktoberhelg!

Hemma från Skåneland

#1. Ett dygn i Malmö

Malmö

Jag tog tåget ner mot Malmö redan förra torsdagen, för att hinna med ett dygn hemma hos min lillasyster (som flyttade dit för ett år sedan). En viss pandemi kom mellan mina planerade besök för att hälsa på – men nu var det äntligen dags! Under min uppväxt åkte jag ner till Malmö minst ett par gånger om året, men nuförtiden har jag faktiskt ganska dålig koll på utbudet. Jag ser fram emot att ”återupptäcka” staden mer framöver under flitiga besök hos syrran – en övernattning på MJ’S Hotel (som tillhör ESS Group där bland annat Ellery och Ystad Salstjöbad ingår) står väldigt högt upp på önskelistan inför kommande Malmövistelser.

#2. Stadspuls och naturnära äventyr i Helsingborg och på Kullahalvön

resa till Helsingborg tips

Efter Malmö följde tre fullmatade dagar i Helsingborg och på Kullahalvön (en jobbresa i samarbete med Visit Helsingborg). Jag och Kajsa varvade bad och vandring med restaurangbesök och kulturliv – vi var väldigt, väldigt nöjda när vi sa hem då till varandra för att åka vidare mot Malmö respektive Stockholm.

#3. Haglöfs fick bekänna färg

När jag var uppe i Åre tillsammans med Lisa var butikerna i byn i full färd att preppa för vintersäsongen, vilket i sin tur innebar en del rea på sådant som inte är renodlade vinterkläder.

vandra kullaleden

Jag slog till på två jackor från Haglöfs L.I.M.-serie. Dels en ultralätt Essens dunjacka som mellanlager, dels en färgglad Goretex-jacka som skyddar mot regn och blåst. Plaggen väger typ ingenting och kommer att bli trogna följeslagare i min packning under många år framöver. Under äventyren på Kullahalvön fick plaggen bevisa att de fixar både stormvindar och ösregn, vilket bådar gott inför framtiden. Jag har för övrigt bara lovord att säga om Haglöfs, inte minst efter att ha burit deras ryggsäck Haglöfs TIGHT ända sedan ettan på gymnasiet och senare på otaliga resor runt världen och tillbaka hem.

#4. På jakt efter bastu i Nynäs

resa till Helsingborg tips

Både jag och Kajsa blev förvånansvärt pepp på kallbad efter att ha fått både tips, pepp och instruktioner på Kallis i Helsingborg. Fyra dopp och många minuter i bastun senare klev vi ut typ nyfrälsta, med ett löfte om att ge oss på ett dopp väldigt snart igen. Kajsa gick till Kallis i Malmö redan några dagar efter hon kom hem, själv letar jag fortfarande efter bra bastualternativ nära havet. Närmast till hands ligger spalördag med Afternoon Tea på favoriten Nynäs Havsbad.

#5. Let’s meet & talk!

linda woods and water

Under mina år som resebloggare har jag träffat en och annan eldsjäl inom turism. En av dem som har gjort absolut starkast intryck är Linda Staaf, som guidade mig och min familj runt på Omberg i samband med ett uppdrag för Resfredags Svenska Pärlor. För ett tag sedan startade Linda upp Let’s Meet & Talk, ett videoprojekt där hon diskuterar en mer hållbar utveckling av turism och friluftsliv med företrädare från bland annat företag, ideella organisationer och statliga organisationer.

Let’s Meet & Talk låter oss lyfta de svåra frågorna och de tuffa utmaningar vi står inför – det är första steget för att kunna agera och förändra för en hållbar framtid.

– Linda Staaf: turismföretagare, inspiratör och förespråkare inom hållbar turismutveckling.

Jag kan varmt rekommendera alla som på något sätt kommer i kontakt med turism (typ alla med andra ord!) att läsa mer om projektet, och även titta på de videos som ligger ute (det kommer fler framöver).


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild från Pålsjö skog i Helsingborg.

5 comments

  1. Haglöfs L.I.M. är kanon. Jag köpte min jacka 2011 och still going strong så att säga. 🙂
    (en lila har jag)

    1. Ja, förstår att det är riktigt bra kvalitet på dem. Ser fram emot en mångårig följeslagare på resorna. Var först tveksam på orange, men fanns inte så mycket att välja på i rea-stället, men börjar vänja mig vid tanken! 🙂

  2. Jag köpte också min Haglöfs på rea (inte lika lyxig modell som din) och fick ”nöja mig” med lila (som jag inte alls hade valt i första hand annars), men jag är ju jättenöjd med det nu! Mycket roligare än svart t ex. Och det blev så bra med min nätta Uniqlo-dunjacka! Perfekt par här på landet. Nu ska jag bara hitta sköna kängor som är vattentäta och varma OCH som kan rymma mina tår utan att klämma ihop dem.

    1. För mig saknas ”bara” de ultimata regnbyxorna till mitt ”funktionsklädersstall”. 🙂 Mina röda kängor är också från Haglöfs, och SÅ snälla mot min krånglande tå. Älskar dem!! Och färgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close