Close
Önskelista för sommarlovet 2022

Önskelista för sommarlovet 2022

Det är fredag igen, och hög tid att börja planera och drömma om sommarlovet. Jag har börjat skissa på en liten önskelista, utöver de resor som redan är spikade. Temat är, hör och häpna, ännu en sommar i Sverige. Jag hade gott kunnat tänka mig en liten sväng utomlands faktiskt – men fick passtider för barnen först i slutet av september. Så kan det gå, post-pandemiåret tjugohundratjugotvå. Här är några av grejerna jag gärna skulle vilja se och göra i sommar – eller någon annan gång när andan faller på.

Önskelista för sommarlovet 2022

#1. Feldts glasskiosk i Halmstad

Blir allt som My Feldt rör vid till guld? Det verkar så. Alla svenska städer skulle nog må bra av en lika karismatisk och idésprutande entreprenör som My Feldt och hennes bror Putte. De båda verksamheterna Tivolikiosken och Feldts Bröd & Konfekt i Halmstad verkar rulla på med den äran, och nu öppnar också Feldts glasskiosk som redan verkar ha blivit succé.

att resa till halmstad

Senast vi var i Halmstad (för att hälsa på Tobias bror) var det vinter och bageriet var stängt. Jag hoppas på ett nytt försök den här sommaren!

#2. Askungen på Kungliga Operan

Jag och mina tjejer har med stort intresse följt tv-serien On Pointe (Disney+). Vi älskar att följa de begåvade balettdansarna på deras resa genom en av världens bästa ansedda balettskolor i New York och vidare ut i livet. Efter varje avsnitt har tjejerna bett mig sätta på klassisk musik för att de ska öva balett-moves här hemma. Nu tipsade en fd kollega om att baletten Askungen har haft premiär på Kungliga Operan– PERFEKT för oss ju!

hotel diplomat stockholm
Diplomat, nästan granne med Kungliga Operan.

Tänkte överraska med biljetter dit för vår tjejtrio som sommarlovspresent. (Föreställningen är från sju år). Kanske kombinera med en hotellnatt inne i Stockholm för att lyxa till det rejält?

#3. Sommar i den svenska fjällvärlden

bucketlist för resor i Sverige abisko

Jag och Tobias har pratat lite lätt om att ta nattåget norröver och uppleva lite fjällvidder tillsammans som familj. Det krävs såklart betydligt mer planering än någon slags lös plan, men bara tanken på att det skulle kunna hända gör mig glad!

#4. Wanås, Örum 119 eller The Lodge (Skåne)

sommar
Förra besöket på Wanås, fast utan hotellvistelse.

I samband med vår årliga sommarvistelse i Blekinge brukar det bli minst en utflykt till grannlänet Skåne. Det finns så oerhört många ställen jag vill se och uppleva där, och listan blir bara längre för varje besök jag gör!

tips om österlen
En av Österlenfavoriterna: Cocoon Meetings.

Några av alla boendealternativ jag just nu är extra nyfiken är boutiquehotellet Wanås (utanför Kristianstad), gårdshotellet Örum 119 (utanför Löderup) och spahotellet The Lodge på toppen av Romeleåsen (nära både Lund och Malmö).

Läs mer: Utflyktstips i Skåne – Wanås med slott, konst och hotell

#5. Nåttarö

Gah, som Nynäshamnsbo vågar jag nästan inte erkänna att vi aldrig har varit på Nåttarö – som lär vara en av de finaste öarna här ute i havsbandet.

landsort

Alltså, vi har ändå bott här i åtta år nu så det är verkligen hög tid. Är 2022 måhända året det händer!?


Vart drömmer du om att resa i sommar? För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild TanumStrand, Bohuslän.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close